Reklama

Reklama

Kingsman: První mise

  • Velká Británie The King's Man (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

Zatímco se sebranka nejhorších tyranů a geniálních zločinců připravuje rozpoutat válku, jež má zahubit miliony lidí, jeden muž musí vyhrát závod s časem a zastavit je. Ve snímku Kingsman: První mise se stanete svědky zrodu první nezávislé tajné služby. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 12

Recenze (493)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

I freaking loved it. Konečně jsem se k filmu dostal a po rozpačitých ohlasech musím říct, že já jsem absolutně spokojen a jen s menšími výhrady. První Kingsman je u mne v TOP 10 movies of all time, takže celou sérii pochopitelně miluji a je mi dost blízká a zasazení do první světové války byl skvělý nápad. Matthew Vaughn je režisér osobitého stylu a jeho hravá a kreativní režie mě neskutečně baví, rozhodně takovým směrem bych se vydával i já kdybych byl režisérem. Postavy zde sice nejsou tak sympatické jak v původních Kingsmanech Harris Dickinson není Taron Egerton a Ralp Fiennes není tak dobrý jak Colin Firth, ale s tím jsem se smířit dokázal. Vizuálně je film opět dohnán k technické dokonalosti a absolutní vytříbenosti, Vaughnova alternativní historie mě fascinovala ( i přes očividnou fikci, to působilo věrohodně a zábavně a camea známých historických postav byly boží). Na akci se musí čekat o něco déle, ale jakmile na ní dojde, tak si mě režisér opět omotal všemi prsty. Akce je vždy různorodá, skvěle natočená, šíleně stylová až luxusní a mám chuť si po zhlédnutí všechno zopakovat. Šílený tanec s Rasputinem, vyloženě lahůdkový boj na různé bojové zbraně v zákopech ( to jsem řval jak sviňa) jedna z mých nových oblíbených akčních scén a potom samozřejmě půl hodinové nařachané finále, které má úplně vše, co od pořádného finále očekávám. Trochu zamrzí, že se Vaughn krotil s Gore a humoru zde taktéž nepřidal příliš, ale docela to vynrahradil nekompromisním zvratem, který nečeká nikdo. Chválu si zaslouží i záporáci ( Rasputin to zahrál bravůrně) a celý špiónský příběh na pozadí 1.SV mi přišel velmi zábavný a důkladně propracovaný. Pár lidí si stěžuje na to jak je to pomalé, ale přišlo mi to svižnější a akčnější než celý Batman, takže za mne vysoká spokojenost, zvládl bych i 30 minut navíc. Příběh 4/5, Akce 5/5, Humor 3/5, Násilí 3/5, Zábavnost 5/5 Hudba 4/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 4/5, Napětí 2/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 9/10. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Rozhoduji se pouze tehdy, je-li můj břich plný nebo koule prázdné." S touto filozofií nemám problém. Rasputin s Leninem mě chvílemi dokonce bavili, ale to zklamání je obrovský. Kingsmany jsem měl prostě rád, ale teď už si tím nejsem tak jistej. Mám je totiž spojený s nečím jiným, než je slzopudná nuda plná logickejch nesmyslů a jeden snadno odhalitelnej padouch. Ono prostě 1+1 není 3,462, i když se to tak celou dobu tváří. Příště si hodně rozmyslím, jestli mám usednout ke Kulatýmu stolu. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Se šarmem, lehkostí a kreativitou sobě vlastní Matouš stále skvostně vyplňuje díru staré Brokolice, která netknutě zela prázdnotou poté, co bába z Bondáže udělala masturbační video pro starobince a pásové opary způsobující telenovelu. I tento koncert pro Ralfa a bandu houslí s vkusně ztřeštěnou alternativní konspirací vzniku První světové je parádně odsejpajícím a vtipným velkovýpravným akčňákem, plným svěžích a neotřelých nápadů a fantazie, který si dnešních pouhých 71% procent od zdejších nevkusných bukanýrů, artových rozumbradáčů, kvocientně strádajících hospodyněk a degenerativním konzumem vypláchlých, jednoduchých dětí rozhodně nezaslouží. Je to sice tak o šedý chlup z Barbařina ohanbí slabší než předchozí Královci, ovšem stále kreativní i exekuční nadstandard, dávající vzpomenout, že film nutně nemusí být z valné většiny jen lobotomizovaným digitálním mrdníkem či nástrojem účelového kokotporátního programování stáda k bolševicky kolektivnímu vědomí unifikovaně přežvykujícího spotřebitele a dokonale inkluzního, sterilního světoobčana bez páteře, osobnosti i kritického myšlení. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Kingsmani jsou asi po pátém odložení konečně tady, a jak jsem za ty roky viděl ty trailery asi 30x, tak už jsem se na to moc netěšil a docela mě to příjemně překvapilo, jelikož jsem fakt čekal po zklamání ze dvojky dost málo, jelikož mě ten setting příliš nelákal. I tak je moje kdysi neochvějná víra v Matthew Vaughna ta tam, nicméně kdyby alespoň takhle točil každý filmař, nebylo by tolik sra*ek. Jen jsem byl u tohoto tvůrce zkrátka zvyklý na víc. Leč 130 minut krásně uteklo, Ralph Fiennes je i v tomto věku tahounem i v akčních sekvencích a to víc mě samozřejmě mrzí, že film v pokladnách pohořel. Vaughn se nechal slyšel, že to ho nezastaví v přípravách trojky, tak snad tuhle ságu uzavře ještě velkolepě. PSHarris Dickinson mě tu nakonec neštval tak, jak jsem se po prvním traileru bál. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Neviděno v kině. Nejslabší Kingsman? No asi jo i když pořád ještě celkem obstojná zábava. Hlavně teda co se první poloviny týče. Rasputin a scény s ním mě bavily i občasný netradiční výklad některých historických skutečností, ale v druhý půlce to celý tak nějak zamrzne a když ještě přičtu fakt, že akce je vesměs neinvenční a rutinérská tak to holt na víc než ty průměrný tři hvězdy nevyjde.55% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (19)

  • Báseň, kterou vévoda z Oxfordu (Ralph Fiennes) recituje, je „Dulce et decorum est“ od Wilfreda Owena. Tato báseň byla publikována v roce 1920 a popularizována až po jejím zahrnutí do některých antologií válečné poezie v 60. letech. Není tedy možné, aby tuto báseň mohl někdo znát v roce 1916. (ČSFD)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama