Reklama

Reklama

Vědec Bruce Banner se při nehodě promění v obrovskou a silnou stvůru, která bude bojovat nejen se zlem, ale i sama se sebou. Skvělé efekty a akční scény podtrhují tento dobrodružný příběh. Vědec Bruce Banner se právě rozešel s kolegyní Betty Rossovou, podařilo se jim však zůstat přáteli. Společně pracují na vývoji vzorce, který za použití paprsku gama umožní lidské tkáni autokorekci. Bruce vyrůstal v dětském domově, zemřela mu matka a otce Davida zavřeli do vězení. Teď se David vrací do života syna, který o něm neměl tušení. Jednoho dne ochromí Bruce nehoda v laboratoři, díky níž je vystaven silné radiaci mající za následek velmi zvláštní jev – učiní ho silnějším a mocnějším. Setkání s Davidem vzbudí v synovi dávné vzpomínky a uvolní vztek a dávné napětí. Díky gama radiaci se změní v obrovskou zelenou svalnatou příšeru - HULKA - výplod čistého hněvu... (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (663)

emma53 

všechny recenze uživatele

Věřím, že jako komiks to museli kluci baštit, ale já jako holka jsem se soustředila víc na tu linii mezi tou dvojkou, kde samozřejmě měla prim Jennifer a její hlas a zjev byl příjemným osvěžením. A ty občasné ty skákačky ze skály na skálu šly v pohodě přežít, hraní s tankama jak s malýma hračičkama taky. Asi se mně nejvíc líbilo to setkání s Bětuškou na ulici skoro na konci, kdy se zmenšuje a zmenšuje a.....ách, to bylo přece i dojemný. Ale bacha, nebude se vám líbit, až bude Hulk naštvaný. Ale zelená přece uklidňuje, tak jakej strach, pánové a dámy? Viděno v rámci Season Challenger Tour. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Ang Lee vykrocil spravnym smerom a svojho filmoveho Hulka sa skutocne snazil priblizit k tomu komixovemu. Tak ako vizualnym stylom (caste rozdelovanie obrazu pripominajuce komixove okienka), tak aj hlavnou postavou. Angovi sa podarilo Hulkovi vlozit jeho najdolezitejsie vlastnosti. A to nasledovne: 1- Ak sa Hulka budete snazit porazit zbranami, neuspejete. Cim vacsie a silnejsie zbrane, tym bude Hulk viac rozhnevany a tym aj mocnejsi; 2- Hulkovi hnev a destrukcia robi dobre; 3- Jedina skutocna cesta ako ho skludnit, je zahrat mu na city. V tomto smere sa film naozaj podaril a fanuskovia komixu by mali byt spokojny. Je otazne, ci je lepsie komixovehu hrdinu preniest na platno s realistickym pristupom, alebo sa snazit zachovat onu "komixovost". Avsak prave Hulk je si myslim postava, ktorej komixovost slusi najviac (napr. narozdiel od takeho Batmana). Ziadne zrodenie superhrdinu (toboz nie filmove) sa nezaobide bez nejakej tej "psychologie", no Ang Lee nasiel spravny kompromis. Ps.: Ako sa tak na to spatne pozeram, tak noveho Hulka (2008), som kapecku precenil... (8.5/10) ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Danny Elfman: 1. Main Title ,2. Prolouge ,3. Betty's Dream ,4. Bruce's Memories ,5. Captured ,6. Dad's Visit ,7. Hulk Out! ,8. Father Knows Best ,9. ...Making Me Angry ,10. Gentle Giant ,11. Hounds Of Hell ,12. The Truth Revealed ,13. Hulk's Freedom ,14. A Man Again ,15. The Lake Battle ,16. The Aftermath ,17. The Phone Call ,18. End Credits ,19. Set Me Free , ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hulk to schytal. Nejprve opatrně od kritiků, pak slušně do diváků. Není to úplný průšvih, to rozhodně ne, ale ta slovní vata okolo digitálního pobíhání v poušti jednoduše ničí divákovo nadšení z několika povedených scén. Renomovaný (co umí i šlápnout vedle) tvůrce Ang Lee na to šel jinak, po svém, jenže v daném žánru narazil. A mohl to čekat. Formální hrátky s obrazem spíš vadí, intelektuální řeči nikdo v tomhle kusu poslouchat nechce, emoce by naopak rád nějaké přivítal. Marně. A upřímně ani digitální kouzelníci z ILM mě úplně nedokázali posadit na zadek. Hulk je sice dráždivou a odvážnou směsicí, něco podstatného tomu však schází. A v hodně elastických spodkách to rozhodně není!! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Tohle není akční komiks, tohle je do nejhlubšího nitra pronikající drama o rozdvojení osobnosti a následcích vlastních hříchů. A tak trochu komiks. To, co Ang Lee rozpoutá v závěrečné půlhodině, je psychologická bomba a očišťující obětí od Betty pak pomáhá duši samotného diváka. Škoda, že na takovýhle zážitek velká většina z nich ještě v té době nebyla připravena. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (55)

  • Nick Nolte (David Banner) ve filmu nenosí paruku, nechal si vlasy doopravdy narůst. Díky tomu vznikla slavná fotka herce s rozcuchanými vlasy, kterou pořídila policie po jeho zatčení pro řízení pod vlivem alkoholu. (HellFire)
  • Podle animátorů z Industrial Light & Magic váží Hulk (Eric Bana) jednu a půl tuny a do úderu může vložit sílu téměř dvě tuny na centimetr čtvereční. Jeho kůže je 10krát silnější než Kevlar. Přes hrudník má něco přes pět metrů, přes pas asi metry tři, přes nohu metr a kolem krku metry dva. Kdyby nosil boty, musely by být o velikosti 87. Může se pohybovat maximální rychlostí 135 km/h a překonat 5-6 kilometrů jediným skokem. (3DD!3)

Související novinky

Proč Hulk nejede sólo?

Proč Hulk nejede sólo?

22.06.2015

Filmy se zeleným marveláckým bijcem nikdy nebyly velkými hity. Hulk vydělal 243 milionů dolarů a Neuvěřitelný Hulk jen o 18 milionů víc, což jsou vzhledem k miliardovým tržbám žánrové konkurence… (více)

Dar z nebes nebo další z mnoha?

Dar z nebes nebo další z mnoha?

30.11.2006

X-Men, Spider-Man, Superman se vrací, Batman začíná, Hellboy, Hulk, Fantastická čtyřka, Sin City - město hříchu, Constantine, Garfield... Komiksové adaptace mají v Hollywoodu očividně zelenou.… (více)

Reklama

Reklama