Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lenka Vlasáková hraje v romantické komedii Jak se zbavit nevěsty moderní dynamickou ženu Evu, která vlastní cukrárnu, stará se o syna a musí krotit svou rázovitou maminku v podání Jany Švandové. S bývalým manželem s tváří Davida Matáska má skvělý vztah a jak, říká její kamarádka „nebyli byste první, co se rozvedli a zase dali dohromady". A pak se málem políbí a následuje pozvání na drahou večeři při svíčkách, kde se Honza konečně vyjádří. Opravdu se znovu zamiloval a přemýšlí o svatbě . . . . . s někým jiným! S krásnou, sympatickou a chytrou klavíristkou Lindou! A ještě chtějí upéct svatební dort. To je něco pro svéráznou Evinu maminku. Nikdy nevzdává, vždy si ví rady a zničit cizí svatbu je ta správná výzva. S bojovnou maminkou v zádech jede Eva na společný výlet se šťastnými snoubenci. A do toho rodinná regata, závod, bratrský souboj o místo přednosty zubařské kliniky, zlovolná švagrová a jeden potrhlý operní pěvec. Třešničkou na zábavném dortu je pak fotbalový trenér v podání Matěje Rupperta. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (205)

HappyDeath 

všechny recenze uživatele

Řekněme, že ten film byl teoreticky koukatelný, samozřejmě že ve smyslu, ze to hnedka nepřepnete jinam... I když si co chvilku říkáte, co to safra?!!? Tak ten závěr Vas pak odrovná jako nic jiného 😆 Opravdu těžký bizár z mega vyčerpaného tématu. Opravdu už se u nás neumí točit filmy o jiných tématech než tohle? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já tě mám rád i poblitou." Tak to je skutečné vyznání lásky zubaře ke klavíristce. Mně tedy více sedí spojení zubař - cukrářka, protože má takové ty styčné body, ale tady se o lásku bude bojovat. Sice se přiznám k tomu, že nerozumím chvíli, kdy se rozvedení dávají zase dohromady nebo když mužské pozvání na večeři donutí ženu, aby se celá přelakovala a překytovala, ale jsem jen prostý trubec, tak si snad mohu dovolit nechápat. Nakonec pro mne bylo poměrně obtížné hledání důvodů udělení hvězdiček, protože pozitiva tohoto snímku se nenacházejí snadno, ale dokázal jsem je vyšťourat - závistivá švagrová, smradlavý fotbalový trenér a zejména vynikající operní pěvec Vlastimil Horský. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Přesně ten film, kdy herci zachraňují hodně, byť jim scénář a plytký příběh neustále házejí klacky pod nohy. Příběhově a obsahově je ten film hodně slabý, klasický domácí podtuctový čajíček. Zcela překvapivě však dobré obsazení a herecké výkony nečiní z postav pouhé statisty příběhu. Vlasáková hodně překvapila, Stryková svou megeru dala fakt působivě, Polášek pobavil, Boková j prostě bez debat, na tu stačí jen koukat, stejně tak Kolesárová. Zaujal i Ruppert, snad proto, že jsem svého času vodil kluka na fotbal. Jen škoda, že dobrým hercům a herečkám nesekundoval dobrý scénář, vlastně celý zbytek filmu. 2,5* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Film působí jako zdlouhavý vtip, který nemá pointu. Lenka Vlasáková a spol. v něm ke všemu úplně zanikají. Vlastně jsem si říkal, k čemu se ten film chce dobrat. Postavy si vesměs diváka ničím nezískají, příběh, ve kterém se ocitly, je značně nedomrlý, režie tápe, jak má film uchopit. Marcel Bystroň, jak bývá jeho (ne)dobrým zvykem, se vytasil s šíleně plytkým náčrtem scénáře, z něhož nemohl vzniknout kvalitní film ani náhodou. Režisér Tomáš Svoboda slabě nápaditý scénář mohl jen pospojovat, ale nic víc. A občas jsou to hezké obrázky. Vrcholem filmu je zpomaleně natočená dortová bitva, která za hudebního doprovodu cover verze hitu Wild World interpretované Darou Rolins, už jen ukazuje, jak film zoufale rezignoval na kvalitní zápletku, zajímavé postavy, vtipné i dramatické prvky. A nějak se poslední dobou kupí české filmy, které mají společný prvek, jimž je nulová interakce s diváckými emocemi. Tenhle ideálně zapadne prachem nudy. Jen málo diváků bude mít zájem jej oprášit. 4/10 ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Červená knihovna po česku. 1)  Nechápu divácké výtky typu, jak film neobráží skutečnost, jak je nerealistický. Asi někomu nedošlo, na co kouká. Toto je červená knihovna - svébytný samostatný žánr, k němuž vykonstruovanost děje a jeho odtažitost od reality prostě patří. Oproti prvorepublikovým žánrovkám nebo přepisům Rosamunde Pilcherové se film ještě drží dost při zemi._____  2)  Nicméně poněkud zklamán připouštím, že kritici mají i svůj díl pravdy. Marně jsem totiž na rádiu Impuls hledal osvědčený pořad Buď mrcha, abych se něco nového dozvěděl o psychologii dnešní ženy._____  3)  Na druhé straně, nelze nevidět, že snímek je taková cimrmanovská zapomněnka, určená k zapomenutí pět minut po skončení promítání. Poněkud trapná dortová bitva trochu zpochybňuje mé vlastní hvězdičkové ohodnocení, ale co. Nenudil jsem se, místy jsem se i lehce bavil a viděl jsem pár herců a hereček, co mám rád. Pánbu zaplať za ty dary._____ 4)  Zaujal mě 8letý Matyáš Bystroň (Evin syn Tobiáš), který se, zdá se že úspěšně, zařadil do kategorie Jasoňů, Drsoňů a Bystroňů._____ 5)  41letému Jaroslavu Pleslovi (Honzův bratr Tomáš) to slušelo._____ 6)  Věk herců uveden k roku natáčení filmu - 2015._____ 7)  Zaujala mě metoda výběru nového ředitele firmy._____ 8)  Výstižný koment: Gilmour93*. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Videoklip k filmu natočila Dara Rolins, a to na písničku „Wild world“, kterou přezpívala právě pro tento snímek. Na soundtracku se podílel i hudebník David Kraus s hitem „Překrásná“. [Zdroj: lifee.cz] (Duoscop)
  • David Matásek na tom byl v čase natáčení stejně jako jeho filmová postava. Byl také rozvedený a následně se oženil. [Zdroj: lifee.cz] (Duoscop)
  • Během regaty, cca 52. minuta filmu, si švagrová (Jana Stryková) stěžuje, že je druhá loď před nimi. Přední plachtu ale mají nastavenou tak, aby pracovala proti druhé plachtě a loď stála na místě (tzv. naluvovaná plachta). (Jarek572)

Reklama

Reklama