Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sňatek princezny Verunky (Eliška Jansová) má zachránit království zchudlé kvůli bláznivým nápadům svého panovníka (Boleslav Polívka). A nápadníků má hned několik! Básník Alexandr Alexandrovič (Martin Myšička), ze kterého by i Puškin bledl závistí, dvouhlavý baron, vojevůdce a hudební skladatel v jednom Wajsman (Jaroslav Plesl), tajemný Markýz (Pavel Liška), vládnoucí kouzlem své matky, panovnice smrti Morany a podivínský vynálezce sir Klevr (Marek Taclík). Může být Ondra (Jiří Mádl), kluk toužící po tom stát se plavcem na divoké vodě, jejich důstojným soupeřem? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (363)

verbal 

všechny recenze uživatele

Z prdele klika 3, která jen díky zručnosti režiséra neskončila v tak Trošku teploušsky afektovaných análech některého z komerčních kanálů. Chudák Bubák sice dělal, co mohl, ale to řídké hovno, jež tentokrát dostal do ruky, by proteklo mezi prsty i Kopolovi. Jako je sice moc fajn, že si Epštajn evidentně konečně našel kluka, ale v romantickém opojení násilně mele místy až opravdu trapné sračky a dělá z našich dětí přihřáté infantilní debily. A Roman Skamene se na role pohádkových milovníků vskutku příliš nehodí, i když si to princezna tentokrát dělá raději sama. Logaritmickým pravítkem!!! Aha, tak pardon, teď jsem mrkl na obsazení, a on to byl Mádl, který nám po pubertě kapku zmutoval. Tak ten. Od úplného dna žumpy to kromě důstojného vedení odlepila jen ta kohorta skvělých herců včele s jako vždy famózním Ivannem Trojaninim, jenž se i nebál párkrát si v pohádce kvalitně zapičovat. Velmi doufám, že Markovi ta dovolená na Lesbosu úplně nevysaje veškerou invenci a brzy se vrátí, a to nejlépe do starých heterokolejí. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tady na Csfd je to samý odborný kritik, nadaný scenárista, talentovaný režisér, až je z toho jedna překvapená. Jen tak pro info jsem mrkla na hodnocení na Fdb, pro srovnání, 68%, čím to asi bude? Malá řečnická.. No a neb já jsem jen úplně obyčejná holka z hor, mně se tahle trochu jiná, zvláštní, místy ztřeštěná pohádková komedie líbila. Zřejmě za tím bude Ivan Trojan, jehož italský učitel mě rozesmíval, jakmile se objevil a výměny s chůvou, Petrou Polnišovou, byly úžasné. Když si k tomu připočtu Moranu Vilmy Cibulkové, princeznu s půvabem Elišky Jansové a skutečnost, že mi Jiří Mádl vůbec nevadil, vychází mi to na krásné tři hvězdičky. Ještě přemýšlím nad tím, kdy nebo kde jsem viděla plavení kmenů stromů nebo vorů? Přihazuji čtvrtou. Proč? Protože se mi chce. :-) ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Vánoční večírek Dejvického divadla (což samo o sobě je symptom) po čtyřech flaškách stoličné. Tady nefunguje nic - ani atmosféra, ani chemie mezi herci, ani rádoby vtipy, ani kamera, a dokonce ani lokace, v nichž byl Strach vždycky silný. Ostatně - vážně to režíroval Strach? Nebo jen zadal příkazy z Brna od Labyrintu přes Skype asistentce režie na každý natáčecí den? Bez šmrncu, bez napětí, scenáristicky unylé. Když jsem si řekl, fajn, je 40. minuta, podle amerického scenáristického pravidla čas, aby se Mádl pod hvězdami setkal s princeznou, myslel jsem to ironicky - a ono šup, přesně podle technických podmínek. Příliš strojené, nevtipné. Podobně jako hudba. Skutečně nejlépe celý dojem z filmu vyjadřuje ono slovo „unylé“. Jinak se cítím příliš unaven vyjmenovávat scenáristické a dramaturgické chyby, tak jen pár - Bolek vypadá jako princezny děda, ne otec. Liška si má brát sestřenici? Morana je z klece venku, ale Mádl s princeznou mají dva dny na cestování po řece, aniž by Morana zasáhla dřív? Jak Liška věděl, kde hledat otce nějakého kuchtíka? Když někoho honíte, vážně se vrátíte kopnout do brnění, aby vás to ještě zdrželo? A Trojanova postava? Zkuste si ji škrtnout, jako by nebyla. Mělo by to na pohádku nějaký zásadní vliv? Nemělo. Plášť mohla ukrást i služebná. Čím byl naplněn balón, aby letěl? ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Vánoční pohádkové zoufalství České televize pokračuje. Už jen obsazení Jirky Mádla do role někoho slabého (nebo se slabým srdcem) je první nesmysl, který neměl šanci fungovat. Pak tu máme pitvoření pánů Trojana, Taclíka, Plesla, Myšičky a Lišky a pohádka se stává těžko snesitelnou. Polívka vypadá staře a unaveně, což k filmu sedí. Takže zbyla princezna, ta byla aspoň krásná a neokoukaná. Proč tento nepodarek pana Epsteina prošel do výroby? Asi, že se mohlo ušetřit na výpravě. A mezi tolika blbými pokusy o pohádku se další ztratí (30%). ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Je známý fakt, že Jiří Strach to s českými pohádkami umí. Jen... se mu v poslední době pohádky nedaří. Možná by to měl nechat uzrát a dát si pár let od tohohle žánru pauzu, protože natočit za jakoukoli cenu film s princeznou, kuchtíkem/plavcem, Moranou, Živěnou... a promíchat to s Ivanem Trojanem už nefunguje. Čekala jsem inteligentní pohádku pro odrostlejší děti, ale to, co ze Svatojánského věnečku vzniklo, je téhle myšlence daleko. Chtělo by to možná víc dejvického divadelnictví, míň ušišlaného Pavla Lišky a hlavně (a to teda fakt hlavně) míň tlačit na pilu. Jinak to za rok bude další variace řachtandy, která zmizí v propadlišti dějin. ()

Galerie (214)

Zajímavosti (8)

  • Ve scénách, kdy princezna Verunka počítá, uplatnila její představitelka Eliška Jansová své zkušenosti ze studia Gymnázia Christiana Dopplera zaměřeného na matematiku a fyziku. Sama ve scénáři upravila několik vzorečků, aby vše bylo správně. (peetriss)
  • Eliška Jansová (princezna Verunka) se svěřila, že nejnáročnější pro ni byla scéna, kdy se na slavnostní hostině sešla téměř celá herecká sestava. Při citově vypjatém momentu nemohla zastavit výbuchy smíchu. Dokonce musela být vyhlášena přestávka, během které ji zkušenější kolegové radili, jak salvy smíchu ovládnout. Scénu se nakonec podařilo natočit. (SONY_)

Reklama

Reklama