Reklama

Reklama

Mandy - Kult pomsty

  • Česko Mandy (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Píše se rok 1983. Red Miller (Nicolas CageGhost Rider, Drive Angry) a Mandy Bloom (Andrea RiseboroughBirdman, Souboj pohlaví) jsou dva outsideři, kteří spolu žijí láskyplným a poklidným životem na americkém severozápadu. Když ale jejich útočiště obklopené borovicovými lesy zničí náboženská sekta, v jejímž čele stojí sadistický Jeremiah Sand (Linus Roache – Vikingové, Ve jménu vlasti), Red se vydává na fantasmagorickou cestu lemovanou ohněm a potřísněnou krví. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (351)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

No jasně...kdo jiný by měl hrát v tomto filmu, než Nicolas Cage. To je totiž v současné době jediný herec v Hollywoodu, který z herectví udělal naprostý extravagantní zážitek. Pokud ho něco bolí, a to jak fyzicky nebo psychicky, tak to prostě ucítíte. A jelikož se neustále objevuje ve filmech, které se vymykají normálu, tak počítejte s tím, že Nicolase Cageho tady bude bolet psychicky a fyzicky úplně všechno. Po filmové stránce jsem byl ale dost rozhozený. První polovina byla hodně na efekt. Režisér si tu pohrál s fialovými filtry a polovinu jsem vlastně ani pořádně neviděl, co se na scéně děje. Hlavně, že je to ale efektivní. Druhá polovina filmu je ale nářez. V tu ránu se totiž probudí temná stránka Nicolase a rozjíždí se herecká absurdie plná sraček, že se nebudete stačit ani divit. Nářez neskutečnej. Opět jeden z těch filmů, který se snaží umělecky šokovat a docela mu to jde. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nepopieram, miestami bola atmosféra celkom podmanivá (zaujímavá vizuálna stránka), ale i tak mi to väčšinou prišlo ako taká pozlátková, nabubrelá snaha o artový efekt. A k tomu tá dejová linka - nezáživná až hrôza, našťastie druhá polovica bola už o poznanie lepšia. Ale aj tak, na priemer to veru nevidím. 40/100 ()

Reklama

strougy 

všechny recenze uživatele

Psychedelie, barvičky, apokalyptičtí motorkáři na špatném tripu a zkrvavený Cage ve slipech a tričku s tygříkem. A taky na férovku s motorovkami, kde na velikosti nezáleží. Či čedar goblin, co se vám na hlavu vyzvrací. Aneb Pink Floyd meets exploitation a já se bavil jako dlouho ne. Nejlepší revenge movie za dlouhé roky! ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Panos Cosmatos konečně našel pro své svébytné a vizuálně extravagantní LSD experimenty vhodný námět - dřevorubeckou noční můru na špatných drogách s brutálně krvavými orgiemi, motorovými pilami a motorkáři z pekel. První rozjezdovou polovinu a její mimořádně rozvolněné tempo zachraňují jen halucinogenní pasáže a démonicky psychedelická hudba Jóhanna Jóhannssona, ale pak se rozjede takový sektářský trashmetalový nářez, že je těžké tomu nepodlehnout, byť nutným předpokladem je odolnost vůči extrémnímu násilí. Šílený výkon Nicolase Cage je z kategorie guilty pleasure na tripu. Mandy je krutý a zlý film, avšak výrazný a osobitý je stejnou měrou. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„The darker the whore, the brighter the flame..“ Koukám, že Rambo přivezl taťkovi z Vietnamu tolik opia a LSD, že zůstalo až doteď. Cosmatos junior servíruje hypnotický trip, který se v půlce z audiovizuálně podmanivé expozice zlomí ve fantasmagorická revenge jatka, co sice občas vypadnou z rytmu, ale svou kouzelně bizarní tvář ani na moment neztratí. Někteří se v ní budou topit, někteří plavat.. Čirá radost z autorova oldschoolového smýšlení, casting dokonalý (i Cage jsem vzal po koupelnové scéně na milost) a mám za to, že Jóhannssonova hudba, bez které si Mandy jen těžko představit, je přesně to, co hrálo ve výtahu Harrymu Angelovi. Varování Ministerstva kultury: Fandové Ouijy a podobných záležitostí nechť se Mandy vyhnou obloukem. Mohl by je sežrat Čedarový goblin.. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (16)

  • Před natáčením filmu se Nicolas Cage rozvedl se svou dlouholetou manželkou Alice Kim Cage. Svůj zármutek a frustraci následně přetavil do svého výkonu. (HellFire)
  • Zbraň, kterou si Red (Nicolas Cage) vyrobí k pomstě, je inspirovaná vzhledem písmene „F“ z loga švýcarské metalové skupiny Celtic Frost. (DanteZ)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Soundtrack k Solovi diskvalifikován z Oscarů

Soundtrack k Solovi diskvalifikován z Oscarů

11.12.2018

Tady si někdo zadělal na pěkný průšvih. První kolo oscarového hlasování pro nejlepší písně a původní hudbu bylo podle všeho odstartováno a hned čtyři významné soundtracky byly diskvalifikovány.… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama