Reklama

Reklama

Léto 84

  • Česko Léto roku 84 (festivalový název) (více)
Trailer 1

"Nejšílenější věci se odehrávají na předměstích", sděluje nám v úvodu filmu "Léto 84" patnáctiletý Davey Armstrong, a něco o tom ví. Děj se odehrává v červnu onoho titulního roku v oregonském městě Ipswich. Davey tráví celé dny i noci poflakováním, tlacháním o sexu a podrobnostech z pokračování Hvězdných válek, a hraním si na “lovce lidí” s kamarády Eatsem, Woodym a Curtisem. Když se v televizi objeví zpráva, že policii uniká sériový vrah, pro Daveyho, který se vyžívá v konspiračních teoriích, je hrůzostrašná novinka příslibem vzrušujícího dobrodružství. Vezme si do hlavy, že oním vraždícím maniakem, který v okolí kosí teenagery v jeho věku, je jeden z jeho sousedů, navenek přívětivý policista Wayne Mackey. Davey strhne své tři nejlepší kámoše k tomu, aby společně začali na vlastní pěst pátrat po usvědčujících důkazech. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (294)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Má to sice pěkný retro kabátek, ale to je asi tak všechno. Strašně předvídatelné, neoriginální, totální nuda, s hororem to nemá téměř nic společného, žádné lekačky, žádné napětí, žádné gore. Jedna jediná vražda a to 10 minut před koncem a ta je hodně slaboučká. A nejvíce se mi líbí, jak parta puberťáku řeší holky, nad kterejma si honěj a pro hlavní postavu se vždy najde ta pěkná holčina, která mu dá tu pusinku a nejlépe by ho i odpanila před zraky kamarádů, aby ho mohli považovat za krále sexu, strašné klišé !!!! Nevidím důvod, dávat tomuto filmu vyšší hodnocení. Hvězda za retro look a hudbu. Další rádoby horor, pro děcka/panice ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Tough pill to swallow, I know, but it'’s true. Summer of ’84 je v podstatě novodobý Fright Night. Z Hollandova filmu si vypůjčuje jak základní premisu, tak dílčí motivy, s nimiž nakládá po svém, a přitom mu nezůstává prakticky nic dlužen. 80‘s vibe funguje na výbornou, postavy jsou dostatečně sympatické a jeho atmosféra dokáže snadno pohltit. Nicméně jeho největší předností je funkční spojení hororové roviny se strastmi dospívání, díky čemuž je ve dvou ohledech přímo znepokojivý. Jednak úžasně vyobrazuje dětská traumata a bezmoc spojenou s rozchodem rodičů a rozpadu idealizované domácnosti, a druhak doslova uzemní svou nečekanou krutostí v samotném závěru. Za tuhle nově probuzenou nostalgii a hlad po hororech tematizujících dětství, který nastartovala popularita Stranger Things, jsem obzvlášť vděčný. A jestli je Summer of ’84 jen první vlaštovkou, máme se opravdu na co těšit. O to netrpělivěji teď vyhlížím Elmorův Boogeyman Pop. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Toto je Disturbia s oveľa mladším obsadením, takže film osloví najmä mládež, fanúšikov Stranger Things a kníh o Troch pátračoch. Pozeralo sa to ale veľmi dobre, škoda len prepáleného resp. uponáhľaného záveru, ktorý je skôr upútavkou na prípadný druhý diel než dôstojným zakončením. Ale svoj cieľ film splnil, väčšinu svojho času upútal. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Stranger Things" v odlišne poňatej variante, s hereckým obsadením, nápadne podobajúcemu sa "originálu", avšak ani z ďaleka s takou osobnostnou charizmou. Na jedno vzhliadnutie, popri prehĺtaní detskej výživy to ujde, no k poháru "červeného vína", si predstavuje trošku dospelejší nádych. Je to solídne natočené, soundtrack a dobové zaradenie taktiež zvládnuté na výbornú, no tak či onak, 70% filmu možno smelo považovať za extrémne pomalú drámu, plnú dialógov k veci, no bez akéhokoľvek náporu na emocionálnu strunu diváka. Skrátka, povedal by som to takto: "Summer of '84" je ideálnou voľbou na sledovanie pre začínajúcich fanúšikov "horor / thriller" žánru vo veku "násť ročných". Medzi dva-3 a možno aj menej. P.S.: Horor to nie je .. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tramtadadá, máme za sebou Summer of ´84 a já byla jednou zas kladně překvapená ! Přece jen když je v hlavní roli čtveřice hošanů v honibrčským věku, kde jeden vypadá jak z dachau, druhej jak vyžranej anděl, třetí jako brejlatej nerd a čtvrtej jako rádoby drsnej kokot, bála jsem se, že mi polezou mocně na nervy. A ono ejhle, vyžranej anděl mi sednul tolik, až bych mu koupila pytlík bonbonů, brejlatej nerd mi nevadil, kokot nebyl kokot a kluk z dachau měl solidní mozek narozdíl od jeho zkurvenýho fotra. Takže jsem naší čtveřici směle fandila a od začátku byla spolu s hubeňourem zajedno, kdo je tady ten vraždící svinskej zmrd. Tam musím opět zatleskat páč týpek se role zhostil bravurně a postavu vrahouna si vysloveně užíval jak kurva bukkake s negrama. Co mě ale fakt chytlo za rodidlo, tak konec, kterej neměl chybu a za mě patří k jednim z nejlepších konců v hysterii bo historii hororu vůbec. Hnusnej, syrovej a hlavně jednou konečně kurevsky reálnej a jasně říkající - Nikdy neser sériovýho vraha, pyčo! PS : Po mojich 5* se film vyšplhal ze 70% na 71%, díky čemuž se cítím kurevsky důležitá, i když jsem naprosto zbytečný podprůměrný hovno, takže díky moc za chvilkové požužlání ega. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • Chevrolet Caprice gaštanovej farby, ktorý je zaparkovaný na ulici, sa dostal do predaja v tomto prevedení (vzhľad svetlometov) až o 3 roky neskôr, a to v roku 1987. (beso74)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia, predovšetkým v metropole Vancouver. (MikaelSVK)
  • Ve scéně, kdy je hlavní čtveřice v bowlingové herně, můžeme vidět herní automat se hrou „Polybius“, která však ve skutečnosti neexistuje. Jedná se o městskou legendu, která se rozšířila po roce 2000. Podle ní se hra objevila v osmdesátých letech a byla součástí vládního experimentu, založeného ve státě Oregon, což je také stát, ve kterém se odehrává děj filmu. (Schyzartis)

Reklama

Reklama