Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lily je úplně obyčejná středoškolačka, která spíš než v realitě žije na mobilu, kde „postuje, lajkuje, šéruje a selfíčkuje“, ostatně jako většina jejích vrstevníků. Když však do digitálních životů většiny obyvatel města pronikne neznámý hacker, který začne zveřejňovat zejména to, co mělo zůstat skryto, začnou se dít věci. Absolutní panika v městečku se záhy promění v peklo a Lily si dříve či později musí položit otázku, zda se vůbec dožije příštího rána. Vše totiž naznačuje, že tím neznámým infiltrátorem do lidských soukromí je právě ona. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (172)

Qitek 

všechny recenze uživatele

První polovina ještě místama slušně šlape ( vizuálně podmanivě, nikoli scénáristicky ) a například scéna na jeden zátah v baráku je přímo naturalisticky nepříjemná a režijně krásně zmáknutá. Co ovšem zamrzí je pak přerod do úplně béčkových vod, který by mi vůbec nevadil, naopak mám tyhle žánrové otočky do téměř děsně moc rád, jen zamrzí, že tady už Levinsonova režie není tak "zajímavá" a celé to bohužel strašně spadne. Ten wannabe symbolický hon na čarodějnice ( městečko se jmenuje Salem stejně jako? Ano... Kdo zná, ten ví ) a podobný politický narážky, jsou prostě až moc na sílu. Držet tohle při zemi, mohlo by jít o zásadní dílo? Nevím. A když už teda jedeme do plnejch, myšleno béčkovej u-turn v druhé polovině, nestačí jen strhnout volant. Ještě se to musí umět odřídit. Mohla to bejt nepříjmená sonda generaci z. Nebo to mohla bejt parádní konina, pošilhávající po všem kolem generace z. Není to ani jedno. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tentokrat jsou mi uplne fuk vsechny presahy nebo myslenky, jdu ciste jenom po tom, co se mnou ten film udelal. Zarazil me do zidle tak, ze tam budou mit uz naporad obtisknutej ceskej zadek. Abych byl takhle surovymu nasili jeste bliz, musel bych leda sam zacit strilet lidi kolem sebe. Levinson se s tim zrovna dvakrat neparal a docela suverenne ukazal, jakej ma nazor na prsa z instagramu. Pochvalit chci taky Marcella za kamerou, to byla lahudka se na ten masakr koukat! No a holky si to taky daly s prehledem, asi moc dobre vedej, o cem je tu rec... Puvodne jsem na to ani nechtel chodit, ten zvazuju druhou rundu. (Vancouver, Kanada) ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nic jsem nečekal, ale kurva! Kurva! To teda byla paráda, jaká se vidí jednou za dlouhou dobu. Nejenom že to je extrémně brutální výpověď o současné společnosti, ale navíc to má špičkový scénář (někomu ta skoro až absurdita bude určitě vadit, ale mně teda, kurva, ne), režii a kameru, kterou tvůrcům může závidět 99% slavnějších autorů a k tomu ještě perfektní soundtrack. Totální špička. 100% ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Vyborna a cim dalej aktualnejsia tema, ktora vsak naraza na, slusne povedane, nie velmi vydarene spracovanie, najma od 2/3 filmu. Viac by ma zaujimalo ako sa mestecko Salem vysporiadavalo s celou udalostou +1,2,3 dni po nej...Druhy krat skor uprednostnim tematicky blizky, ale vyrazne citlivejsi a najma vydarenejsi Disconnect. 2,5/5* ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Při nájezdu závěrečných titulků mi přišlo vyloženě líto, že mě film s tak skvělým námětem - a spoustou barev, krve, skvělé hudby a filmařské invence - tak strašně nudil. Chybělo jen málo, a já bych ten film miloval a hájil klidně před celým světem, ale prostě ani na jedinou chvíli se to u mě do té polohy nepřeplo, a já to celou dobu sledoval nezúčastněně a znuděně. V první řadě mi nesedlo obsazení - ty 4 holky mi přišly strašně ošklivé (obzvláště ta jedna, co vypadala i měla hlas jako kluk, byla mimořádná šereda). Za druhé jsem tam postrádal nějaký poutavější příběh, který by mě vtáhnul do sebe a držel to celé pohromadě - formální stránka filmu zde zcela zastínila tu obsahovou, a ačkoli mám tento styl filmařiny rád, zde mě přesto neoslovil. A konečně to na mě bylo místy až příliš rychlé a zahlcené informacemi, které jsem nestíhal vnímat (v některých scénách je plátno rozdělené do 3 obrazů, skáčou tam dialogy a zprávy z mobilů a sociálních sítí... prostě strašný vizuální bordel). Ani finální vyústění mě nijak nenadchlo. Možná mi někde unikl klíč k tomu, jak si ten film víc užít, ale soudě dle místního žalostného hodnocení, bude problém spíš v tom filmu jako takovém. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2018 na Sundance FF. (ČSFD)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama