Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lily je úplně obyčejná středoškolačka, která spíš než v realitě žije na mobilu, kde „postuje, lajkuje, šéruje a selfíčkuje“, ostatně jako většina jejích vrstevníků. Když však do digitálních životů většiny obyvatel města pronikne neznámý hacker, který začne zveřejňovat zejména to, co mělo zůstat skryto, začnou se dít věci. Absolutní panika v městečku se záhy promění v peklo a Lily si dříve či později musí položit otázku, zda se vůbec dožije příštího rána. Vše totiž naznačuje, že tím neznámým infiltrátorem do lidských soukromí je právě ona. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (172)

choze 

všechny recenze uživatele

Čarodějky ze Salemu meets Očista meets Euforie. Nečekejte žádnou postmoderní divočinu, většinu času je to epizoda Black Mirror a až ve finále se to tam na chvíli začne řezat. Zajímavý námět, docela sympatická hrdinka, jen to propadání se městečka do lynčovacího šílenství bylo na můj vkus moc rychlé. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nejsme jako oni! A nebo ano..? Současné hony na čarodějnice, sociální sítě přinášející ztrátu soukromí, důstojnosti a někdy i života, lidé, co se nechávají koupit za vlastní peníze, misogynní sklony, transfobie, úděl žen dělat to, co po nich žádá společnost, sklony k extrémnímu chování, pokrytectví, nedostatek úcty k sobě i druhým, bezohlednost. Mladý Levinson se snažil honit spoustu zajíců, ale jak přepnul do battleroyalního módu morální Očisty, byli všichni pryč, protože střelba z jeho satirické anti-sexist revenge fantasy pušky šla do vzduchu a všechny je zaplašila. Dokonce to došlo až tak daleko, že při závěrečném plamenném monologu Lily Colson vyvstávala myšlenka na lehce cholerickou reakci Jirky Kodeta: „Kdo se ptal na tvůj názor!?“ ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

škoda, že to nemělo heavy end, protože ty krávy by si to bezesporu zasloužily, stejně tak všichni ti, kteří se bez instagramů, facebooků a dalších sociálních děvek nedokáží ani vysrat...poměrně mile-brutálně znázorněno, co se s mladistvými paky stane, když svůj život a pohlavní orgány zasvětí sociální síti, ovšem s blbým koncem, který zase ukazuje, že všechno je vlastně jenom virtuální realita, ach jo......................moje hodnocení = 6 z 10. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

U tohodle filmu jsem měla veliký problém se rozhodnout, zda mě to baví, nebo nebaví. Některé pasáže tam byly fakt dobré, a u některých jsem naopak měla pocit, že bych ten film měla co nejdřív vypnout. Místama záživné, místama nudné. Čekala jsem tedy úplně něco jiného, než jsem dostala. Paradní námět na zpracování aktuálního tématu, internetu. ale chyceno za špatný konec.. Proto volím zlatou střední cestu a dávám tři hvězdy. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ale áno, Assassination Nation je nakoniec celkom slušným "zrkadlom súčasnej spoločnosti", pokukávaním nad klasickými slashermi s final girl a poukázaním na to, kam môže viesť jedno falošné obvinenie. Na to, kým sa film rozbehne, ale čakáme vyše hodiny a nič extra nové či šokantné nakoniec nepríde, i keď je to slušne a zábavne nakrútené. Potešia niektoré kamerové hrátky, najmä pri stalkovaní domu tesne pred polhodinvým finále. Film sa dá brať aj ako študijný materiál na skúmanie toho, kam smeruje americký nezávislý film v Trumpovej ére. Včera som videl Sorry to bother you a styčné prvky by sa našli. Natáčať feel good indiesky v dnešnej dobe už asi vážne za oceánom veľa ľudí nebaví a niet sa čo čudovať. 70% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2018 na Sundance FF. (ČSFD)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama