Reklama

Reklama

Pátrání

  • USA Searching (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když Davidovi Kimovi (John Cho) zmizí šestnáctiletá dcera, policie se pouští do vyšetřování. O 37 hodin později ale nemá žádnou stopu a David se rozhodne prohledat jediné místo, kam se ještě nikdo nepodíval: její laptop. V supermoderním thrilleru, jehož vyprávění se odvíjí prostřednictvím zařízení, která používáme ke každodenní komunikaci, musí David nalézt digitální stopy jeho dcery dřív, než nadobro zmizí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (465)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Pátrání po ztracené dceři, které mě pohltilo díky jedinečnému formátu, který není pouhým trikem, ale opravdu slouží vyprávění a je využit na dřeň. Tohle sledování pátrání převážně přes facetime a obrazovku PC vám navodí pocit, že se podílíte na pátrání a vyšetřování, autoři zabraňují vyčerpání a okoukání, skrze chytré a postupné dávkování nových informací a obratů, které zodpovězením jedné otázky tvoří další dvě. Zároveň přichází i dostatečně často na změnu prostředí, tempa, formy i lokací. Díky tomu mi to hned uteklo. K tomu film dokáže mít silný příběhový oblouk fungující i jen skrze slova v chatu, kdy obyčejná zpráva na konci má velkou váhu! Film by nebyl stejným, nebýt úžasného výkonu Johna Cho, kterého mám rád a silně mě zde překvapil. Je to napínavý, smutný, dojemný, lehce vtipný a hlavně propracovaný a chytře udělaný se silně prokoumaným tématem rodičovství. Prakticky si nedokážu představit o moc lepší výsledek při podobné formě, až na příliš velké vysvětlování některých detailů ve finále, které mohli být fajn na odhalení při dalších zhlédnutích. Každopádně velká pecka! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hrozně dlouho jsem čekal na nějakej audiovizuální twist, kterej by změnil feeling celýho toho "notebookovýho filmu", a... a tak já teda nakonec nevykecám, jestli tu něco podobnýho je. Jen si myslím, že se mohlo jít víc na dřeň co se thrillerový části týče, a naopak ubrat na klavíru a srdceryvným soundtracku. Celková forma pak zabaví, ale nenadchne. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Forma vyprávění skrze obrazovku počítače není sice už tak originální, ale pořád dostatečně neokoukaná. Byť tedy většinou užívaná pro vyprávění béčkových hororů. Searching je ale nefalšovaná detektivka, která po kratším úvodu nabírá ohromné grády a postupné odhalování celého příběhu a jeho gradace je skutečně jedna velká radost. A mimoto je tam cítit i smysl pro detail, který přidává i další na první pohled ne až tak postřehnutelné drobné vrstvy, díky kterým je celé zpracování ještě o něco uvěřitelnější. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nebudem tvrdiť, že čaro Pátrania tkvie v inovatívnej zápletke, popravde sme tento typ pointy už videli, ale určite v horších filmoch. Dôležitejšie je, že zvolená, revolučná forma nakrúcania príbeh vôbec nebrzdí, naopak mu dodáva ďalší rozmer a relatívne prevarenej zápletke výrazne dodáva na napínavosti. Zvolená forma je totiž zmotivovaná spôsobom vyšetrovania či už doma alebo na polícii. Chaganty sa samozrejme v povestnom druhom pláne snaží poukázať, okrem myšlienky, ktorú film na konci ponúkne, na nástrahy, aké predigitalizovaná doba ponúka a kupodivu to nepôsobí vôbec nadbytočne alebo nezdravo výchovne. Film drží diváka neustále v napätí, možností riešenia záhady je skutočne veľa a scenár s tým umne narába. Ono pôjde aj o to, ako prijmete záverečnú poitnu, nemusí presvedčiť každého. Ale o ňu primárne nejde, ide o to, ako sa k nej otec dopracoval. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

No rozhodně tam neměla hrát ta hudba - snažím se tu volbu u tohohle konceptu nějak racionalizovat a vůbec mě nenapadá, jak mohlo tvůrcům připadat, že je to dobrý nápad. Jinak mě ale zvuk, podivně a nepatřičně čistý, vycházející jakoby odnikud, z naprosto prázdnoty, naopak zaujal (a dokonce myslím, že to musel být i záměr). Tenhle styl vyprávění se každopádně prokazuje opět jako zajímavý, i když myslím, že už nejde o takovou novinku, aby mohli tvůrci prokazovat tak malý cit pro nuance - in your face expozice a motivace některých interakcí jsou tu dost krkolomné a občas mě to vyhodilo z filmu. Vůbec ten film jeví co do příběhu známky přehnanosti a banality, kterou vykazují experimenty často, protože si v tomhle ohledu nechtějí lámat hlavu (a tím nemyslím ani tak naprosto nerealistickou funkčnost policie a médií - to mi je tak nějak jedno, ale že "twist" jsem odhalil okamžitě - jednoduše proto, že jsem přemýšlel o nejpitomějším zvratu, jaký by mohli vymyslet). Ale tohle už není žádný experiment, ale x-tý film tohohle typu, což je problém. Celkový dojem je pozitivní, i když bych to radši viděl promyšlenější a dotaženější. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (52)

  • Když David (John Cho) vytváří událost v kalendáří s názvem „Příchod mámy domů“, vytváří událost na pátek, ovšem v kalendáři se přidá na úterý. (PAULOO)
  • Tvorcovia sa uistili, že každý operačný systém, webová stránka, program a aplikácia zobrazené v scéne sú vizuálne presné pre daný čas/rok, v ktorom sa scéna odohráva. (Pat.Ko)
  • Hlavný herec John Cho (David Kim) v skutočnosti vyzeral mladšie, takže produkcia ho vo filme spravila starším tým, že mu pridala vrásky na tvári pomocou špeciálnych vizuálnych efektov make-upu, pretože jeho postava mala tínedžerskú dcéru. (Pat.Ko)

Související novinky

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno