Reklama

Reklama

Ve strhujícím thrilleru režiséra filmu Na život a na smrt hraje Mark Wahlberg agenta elitní jednotky CIA Jamese Silvu. S pomocí špičového supertajného týmu musí Silva dopravit „zásilku“ (Iko Uwais), která disponuje životně důležitými informacemi, na leteckou základnu dřív, než dorazí nepřítel. (Magic Box)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (263)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky děravá záležitost s hysterickým Markem Wahlbergem a Johnem Malkovichem s divným účesem. Takhle nějak by se dal v pár slovech popsat snímek Mile 22, kde vyjma několika slušných akčních scén nestojí za zmínku vůbec nic. Příběh je totiž k uzoufání nudný, postavy nejsou vůbec vyprofilované a celé to nemá ten patřičný "drajv", který by snímek povznesl na nějakou vyšší úroveň. Takhle je to tedy jenom další promarněná filmová příležitost, která velmi brzy upadne v zapomnění. Škoda. „He's a killer dressed up as a hero.“ ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

není to tak intenzivní jako třeba Království,ale já Bergovi tyhle věci žeru,stejně jako je žeru Wahlbergovi.Mile 22 se pomalu rozjíždí,aby pak postupem času naservírovala solidní akční řežbu.Akce které tu není zrovna málo vlastně zastiňuje úplně všechno včetně příběhu i finálního "zvratu".Určitě to není nejlepší Bergovka,ale já se bavil...70% ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Když Péťa na chvíli přestane pateticky cákat na americkou vlajku při honění si nad nezahlušitelnými ztepilými fešáky ze všech těch sýlů, forsů a renžrů a pustí se místo těch kýčovitých sraček pro otylé pojídače horkých psů do nekompromisního honění agenta s triplem, dokáže uplácat fuckt kulantní a neseroucí se akčňák, který si místy nezadá s fantastickými Auvajsovými Rejdy. Ostatně samotný gumový Auvajs se tohohle také zúčastnil, opět bolí a kope jak zdivočelý cigoš kabelové rýhy pro Telekom. Svižné od první minuty, mile brutální a navíc tentokrát ty speciální jednotkáře kolem jako vždy koženě přehrávajícího Márkyho Márka masivně decimuje kdejaká pouliční soldateska čmoudů z jakartských slumů, což rozkošně korunuje pro Holý úd nezvyklý heavyend. Takže jakožto zdejší expert na zamindrákované panice doporučuji nedat na tu hrstku zpomalených homokrejčích, co u toho nestíhali těkat očima, a šup s tím do červených čísel. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Typicky americká špionážní náborovka. Hlučná akce, drsné řeči a prostořeký macho Wahlberg. Berg akční scény umí, ale střihače chtělo vyměnit. Hračičky půjčené z Bourne trilogy nepřekvapí, jen se tady s nimi pracuje až příliš na efekt a mimo uvěritelnou míru. O příběhu nemuže být řeč, ale při lepší charakteristice a rozpracování hrdinů by ten levelový scénář snad ani tolik nevadíl - vzpomeňme na The Raid. Z toho je tady jen Iko Uwais a jeho potenciál je tu využit tak na 50 procent. Asi tak stejně, jako režijní potenciál Berga. Zřejmě nějaká forma guilty pleasure, či lehký lapsus, který se asi jednou za dekádu může stát kdekomu. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Asi najnesympatickejsi hrdinovia akych svet pamata, len na seba kricia za madafaking blbosti, pustaju trapne radobyhlasky a metafory a polku casu ani nechapem preco a naco. Uz som to sla vypnut, ked sa docitala ze dalej nasleduje akcia... zostrihana ale tak, ze ma clovek chut dat obrazovke pastou. A ze zeny vedia byt smrtonosne - what else is faking new, Maggie?! Proste cele zle, ta 1* je za Uwaisa. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Mark Wahlberg prednesie vo filme hlášku: "Ľudia spia v noci spokojne vo svojich posteliach len preto, že drsní muži sú pripravení konať násilie v ich mene." Ich o odkaz na výrok spisovateľa Georgea Orwella. (megajalec)
  • Písnička, která hraje na koncu filmu, je „Is You Ready“ od Migos. (Duoscop)

Reklama

Reklama