Reklama

Reklama

Ve strhujícím thrilleru režiséra filmu Na život a na smrt hraje Mark Wahlberg agenta elitní jednotky CIA Jamese Silvu. S pomocí špičového supertajného týmu musí Silva dopravit „zásilku“ (Iko Uwais), která disponuje životně důležitými informacemi, na leteckou základnu dřív, než dorazí nepřítel. (Magic Box)

Videa (15)

Trailer 4

Recenze (264)

InJo 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá a zatím bohužel asi nejhorší spolupráce dua Berg/Wahlberg. Otravná zbrklost tu zabijí vše podstatné - od příběhu, přes postavy (Wahlbergův asociální team leader je chvílemi skoro nesnesitelný) až po akci (ta je navíc nepříjemně často dost špatně sestříhaná). Iko Uwais si nepřekvapivě krade film pro sebe, ale bez opory v podobě Garetha Evanse ani on nemůže naplno vyniknout. Rozpačitý otevřený konec celkový dojem z tohoto velmi matného a neuspokojivého akčního špionážního thrilleru vlastně jen podtrhuje... 50 % ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Selže diplomacie? Selže válka? Je čas volat Marky Marka! Přetechnologizované, chaoticky sestříhané, plné otřesného kamerového třesu a rétorických cvičení elitních agentů, kteří jsou sice plní hlubokých mouder, ale jako odstřelovači jdou do akce v modré flanelce. Zbayovatělý Berg je regulérní blázen, který to chvílemi musel dirigovat s tou Wahlbergovou žlutou gumičkou kolem krku. Chtěl jsem napsat, že mě překvapil vyvrcholením, kdy prapor posázený hvězdami nečekaně ušetřil svého výronu, jenže pak jsem zjistil, že má v plánu trilogii. Vsadím se, že na jejím konci budou na vlajce další bílé skvrny a nebudou to nové členské státy. Takhle to přece nemůže nechat.. ()

Reklama

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Asi najnesympatickejsi hrdinovia akych svet pamata, len na seba kricia za madafaking blbosti, pustaju trapne radobyhlasky a metafory a polku casu ani nechapem preco a naco. Uz som to sla vypnut, ked sa docitala ze dalej nasleduje akcia... zostrihana ale tak, ze ma clovek chut dat obrazovke pastou. A ze zeny vedia byt smrtonosne - what else is faking new, Maggie?! Proste cele zle, ta 1* je za Uwaisa. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Vrstevnatá, psychologicky prepracovaná rodinná dráma... Haha, robím si srandu. Schudnutý Wahlberg a štandardne nabudený Iko v besne natočenej a besne zostrihanej akčnej lomenici s bodycountom zhruba 10 mŕtvol na minútu. Asi po polhodine sa začnú masakrovať a už sa nezastavia. Poldruha hodiny a je po všetkom a po všetkých, mozgy rozmetané, hlavy rozstrieľané, gágory podrezané. Málo sa dnes točí takýchto filmov. ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl povedený akční film, kde 95 minut uteklo velmi rychle, a přál jsem si, aby ještě minimálně dalších 30 minut pokračovalo. Standardně dobrý Whalberg, Uwais, který si chvílemi krade film pro sebe a hodně ač neprávem mu budete fandit, ženské zastoupení v podobě Rondy a Maggie z Walking Dead perfektně sedělo. Byl bych moc rád, kdybych se dočkal rozuzlení otevřeného konce v podobě druhého dílu, ale to vzhledem ke špatnému zisku asi nebude pravda. Příběh i provedení je spíše na 4 hvězdy, ale jednu musím přidat za odvahu, v podobě R-Ratingu. --- Rozpočet / výdělek / rozdíl / počet dní odehraných v kinech: $50 / 66 / 16 milionů / 49 dní < 1,32 > násobek rozpočtu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Mark Wahlberg prednesie vo filme hlášku: "Ľudia spia v noci spokojne vo svojich posteliach len preto, že drsní muži sú pripravení konať násilie v ich mene." Ich o odkaz na výrok spisovateľa Georgea Orwella. (megajalec)

Reklama

Reklama