Reklama

Reklama

Ve strhujícím thrilleru režiséra filmu Na život a na smrt hraje Mark Wahlberg agenta elitní jednotky CIA Jamese Silvu. S pomocí špičového supertajného týmu musí Silva dopravit „zásilku“ (Iko Uwais), která disponuje životně důležitými informacemi, na leteckou základnu dřív, než dorazí nepřítel. (Magic Box)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (264)

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z vůdčích představitelů hollywoodské kavárny Berg si ke svému zděšení uvědomil, že pro jeho tvorbu tak charakteristický vlastenecký patos již přestává zabírat i na americké popkornové publikum, v důsledku čehož se nyní nenáročného diváka pokusil nalákat na "ultimátní akční jízdu". Jeho předcházející snímky si i přes onen ideologický nános a slaboduchý scénář uchovaly alespoň náznak dějové linie, avšak v případě Mile 22 již zůstalo pouze u chaotického shluku záběrů. Ve střižně i za kamerou zřejmě zaskakovali nějací brigádníci, což se mimo jiné zásadně promítlo do zoufalé neefektnosti akčních scén. Nesmyslně se třesoucí obraz, zmatečně používaný zoom in-out a především zběsilé střídání jednotlivých záběrů, které mnohdy trvají pouze několik milisekund, a tudíž je divák vnímá převážně na podprahové úrovni. Ve výsledku tedy akce bez akce, která vzhledem k žalostnému střihu navozuje leda tak bolest hlavy. Jakožto zdejší hororový expert jsem se domníval, že tragického Slender Mana v souboji o nejhorší snímek léta nikdo nemůže ohrozit, ale Mile 22 se ukazuje býti více než důstojným soupeřem. Odpad. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Co tohle bylo?Těšil jsem se na dobrý akční film a místo toho jsem dostal nesourodě napsaný scénář kde všemu vévodil Mark Wahlberg a jeho tiky.Lauren Cohan zde hraje další z řad moderních žen se zbraní v ruce a musím říct,že mi to k ní vůbec nesedlo a celkově je mi nějak čím dál protivnější.Jediné pozitivum filmu pro mě byl Iko Uwais,který akční scény táhl a kdyby vzali jeho postavu a natočilo film jen s ním tak udělají lépe.Za mě celkově horko těžko 50 % a tři hvězdy. ()

Reklama

ben666 

všechny recenze uživatele

Super. První půlka je sice ukecaná ( hlavní zásluhu na tom má rozhodně Wahlberg , takhle ukecanýho jsem ho v žádným filmu ještě neviděl) , ale ve druhé půlce se to změní v akční orgie a nepoleví až do konce, i Iko Uwais předveld něco ze svých dovedností a konečné rozzuzlení mě taky překvapilo , takže za mě spokojenost. ()

Ouwen odpad!

všechny recenze uživatele

Pro příště bych Berga poprosil, aby se nesnažil imitovat nestravitelný styl Zelené Trávy. Můžete si říkat co chcete, ale tenhle styl rozklepaný akce na mě bude vždycky působit uměle. Iko Uwais nemá co hrát a bitky má tak nechutně, ale fakt nechutně prostříhaný. Za poslední dobu, co jsem viděl několik akčních filmů, si nepamatuju žádnej, co by měl tak DEBILNĚ nasnímanou akci. Berg selhává v režii a dvojce stříhačů se skutečně vyznamenala. Při té bitce proti dvoum ženskejm, proti kterejm se rve Mark s Ikem jsem si ani nebyl jistej, kterej z nich je vlastně nyní v záběru a bitka v té laborce je absolutní parodie. To ani nemluvim o fightu proti přesile, co Iko má. Absolutně, ale absolutně zde chybí cit a zejména návaznost záběru - něco ve smyslu, že Iko se sebou křápne o zem, STŘIH a jinej úhel kamery a stojí na nohou a mlátí týpky. Koho tohle baví sledovat??? To, že je film Rko je sice hezký, ale absolutně to neobhajuje tu nezodpovědnou režii. Ono vlastně i dialogy jsou točený rozklepanou kamerou a divně prostříhaný. Neustále se skáče z jiný scény do jiný a film by se dal charakterizovat jako nekompromisní chaos. Žádná z postav mě navíc ani nezajímala - kompletně zde postrádám nějakou jejich hloubku a charakterizování. Nic takového zde není. Bylo mi fakt nevolno a je absolutně nepředstavitelný v mém případě dát tenhle film na jeden Zátah ;-) menší poznámka na závěr: Lauren Cohan je sice kočanda...ale když tam Ikovi vypráví, že by vzala kladivo a pilku a "rozmrdala by ho na sračky" a Iko si tam sedí jak pán....jsem se musel strašně moc smát a totálně to pro mě zabilo celej film. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $36,108,758Tržby Celosvetovo $65,608,758Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Dosť rozhárané. Necelistvé. Wahlberg s tou gumičkou na ruke mi išiel riadne na nervy, aký to tam malo zmysel? Peter Berg sa vracia k zmatečnej réžii, však predošlé filmy už mal na dobrej úrovni, čo sa deje? / 45%/ ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Film měl být správně natáčen v některých asijských městech, ale byl natočen v Bogotě v Kolumbii. Byla odvedena velmi dobrá práce, která skrývala pravou identitu města, ale v jedné scéně byla vidět kolumbijská vlajka, stejně jako několik obchodů ve španělštině. (Kudly4)

Reklama

Reklama