Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lovec lidí Clint Eastwood se vydává po stopách obávaného zločince El India, který uprchnl z vězení. Jelikož největší banka na Západě je v El Pasu, je více než jasné, že jeho kroky budou směřovat právě tam... Lovec lidí Mortimer pátrá po hledaném vrahovi Callawayovi. Dopadne ho, vyinkasuje odměnu a vydává se hledat dalšího zločince. Tomu je však na stopě už jiný lovec, Monco, kterému se podaří jej dopadnout i inkasovat vypsanou odměnu. Brzy nato dojde k útěku obávaného lupiče El India z vězení. Monco i Mortimer přijíždějí do El Pasa, kde je největší banka. Oba předpokládají, že se ji El Indio po svém útěku určitě pokusí vykrást. Monco a Mortimer na sebe narazí a je z toho rvačka. Potom se však dohodnou na partnerství pokud El India dopadnou, o odměnu se rozdělí. El Indio mezitím loupež skutečně plánuje. Monco se má podle plánu pokusit proniknout do bandy jako jejich kumpán... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (573)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Ještě lepší než první díl této volné trilogie Pro hrst dolarů aneb špagety bez kečupu. Tentokrát se Clintu Eastwoodovi dostalo společníka, se kterým se setká v poslední části Hodný, zlý a ošklivý. Film je oproti prvnímu značně dynamičtější, scénář ještě propracovanější. Měl bych jen jednu výtku. Na to, že se jedná o tzv. spaghetti western, šetřili tvůrci kečupem. Když někdo dostane tři rány z bezprostřední blízkosti, měla by se asi objevit nějaká ta krev. Tady jen herec předvede teatrální gesto, rozhodí rukama a je mrtvý. Ale to nemůže dojem z báječného westernu zkazit. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Sergio Leone měl obrovský dar. Už po pár minutách obvyklého ticha mu zobu z ruky a jen se tetelím, aby se cesty obou pistolníků konečně zkřížily. A když k tomu dojde a motivace postav začnou přilévat olej do ohně, musím šokovaně uznat, že jestli se nějaký režisérův epos svými kvalitami přibližuje legendárnímu Tenkrát na západě, jsou to právě tyhle dolary navíc. Symbióza obrazu s Enniovou hudbou ještě úplné dokonalosti nedosahuje, ale má k ní zatraceně blízko. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pro pár dolarú navíc, alebo aj “dvaja kohúti na jednom smetisku” ťahajúci za jeden povraz. Ťažko povedať, ako by bol vnímaný tento snímok bez tohto konkrétneho hereckého osadenstva a opätovne dokonalom hudobnom doprovode v inak nijak prevratnom príbehu. Raz je to harmonika, raz pískanie, potom zas flauta či kieho Boha, no proste klobúk dolu pred Morriconem, ktorý teda vie zahrať na tú správnu notu. Každopádne, z rebríčka 200 najlepších, najobľúbenejších filmov som videl aj lepšie westerny, pričom toto je zrejme posledný v rámci žánru. Zostávajú 4 kúsky do placu, tento tak medzi 3-štyri. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jednu z hlavních zápletek Tenkrát na západě "Někdo jde někomu po krku, ale až na konci se dozvíme, proč vlastně" použil Leone už tady. Mohlo by se zdát, že Clintův Monco hraje v Pro pár dolarů navíc druhé housle... Ale to on zkrátka neumí a je skvělý a pozornost na sebe strhává jako vždy.__P.S.: Tradičně dobrý je samozřejmě i Van Cleef, ale jako záporáka ho mám ještě raději.__P.P.S. Doproučuji poslechnout si za sebou soundtracky z Pro hrst dolarů, Pro pár dolarů navíc a Hodný, zlý a ošklivý. To, jak Morricone svoji hudbu postupem času rozvíjí a dotváří, jak proplétá jednotlivé motivy a dělá z nich nezapomenutelné dílo, si zaslouží neskutečný obdiv. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Dost možná třetí nejlepší western (snad nemusím ani jmenovat první dva), Clint Eastwood je drsný, ale přesto sympatický chlapák a třebaže "kloboukový" zápas s Lee Van Cleefem prohrál, u mě je pořád jednička divokého západu. Pro pár dolarů navíc je zajímavý příběh o dvou lovcích lidí, kteří si zprvu tak trochu překáží, ale nakonec se spojí a na to všichni bandité krutě doplatí, Sergio Leone režíruje výborně a závěr je tradičně skvélý napínak, pro milovníky westernů není co rešit, já tento žánr příliš nevyhledávám a tak jsem se trochu nudil. 8/10 ()

Galerie (191)

Zajímavosti (46)

  • Ačkoli se Eastwoodovo pončo během "dolarové trilogie" nikdy nepralo, muselo se spravit oněch sedm děr po Ramonových kulkách z "prvního dílu". V tomto filmu je pončo nošeno obráceně a v některých scénách jsou stopy po kulkách (nyní za pravým ramenem) jasně patrné. (džanik)
  • Námet na film čerpal Leone z príbehov tzv. bounty hunters alebo bounty killers. Boli to stopári pátrajúci po zločincoch s vidinou odmeny a podľa situácie ich buď priviedli šerifovi, alebo ich rovno zastrelili. Leone bol fascinovaný aký realistický bol Divoký Západ. Cintorín sa volal Boots Hill čo odpovedalo skutočnosti, že nebožtíci zomreli v kovbojských topánkach a nie na smrteľnej posteli. Leoneho taktiež zaujal príbeh lovca ľudí, ktorý nosil vo veste ucho. Keď vošiel do salóna a objednal si drink, ucho položil vedľa seba. Patrilo banditovi, na ktorého bola vypísaná odmena 5 tisíc dolárov. Lovec ľudí tak dával najavo, že by bolo nerozumné sa zahrávať s niekým komu neunikol tak cenný zločinec. Postava El India, ktorú stvárnil Gian Maria Volonté, vychádzala z tejto predlohy s malými zmenami - bola na ňu vypísaná odmena 10 tisíc dolárov a na stope mu boli dvaja lovci. (Biopler)
  • Clint Eastwood popsal svou roli „Muže beze jména“ těmito slovy: „Moje postava byla přesně tím typem antihrdiny, který dělá to, po čem všichni ve skrytu duše touží... takový Bogart v sedle, který se nebojí být sám sebou, ať už v dobrém či ve špatném.“ (ClintEastwood)

Související novinky

Kultovní western dostane nové pončo

Kultovní western dostane nové pončo

10.07.2024

"Dobrých předělávek není nikdy dost.", řekli si nejspíš producenti ze stáje Euro Gang Entertainment, když se rozhodli odklepnout to, že ikonický western Pro hrst dolarů se dočká remakeu. Snímek z… (více)

Reklama

Reklama