Reklama

Reklama

Tři zločinci z planety Krypton (Terence Stamp, Sarah Douglas a Jack O'Halloran), nevědomky propuštěni z vězení Phantom Zone, plánují zotročit Zemi, právě když se Superman (Christopher Reeve) rozhodne ukázat Lois Laneové (Margot Kidder) svou romantičtější stránku. Gene Hackman (jako Lex Luthor) se také vrací z prvního filmu a se špičkovým vedlejším obsazením, vtipnou režií Richarda Lestera a vizuálem, který ohromí a potěší, Superman II vám zachrání den, kdykoli se na něj podíváte! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

choze 

všechny recenze uživatele

I když Superman čelí mnohem větší hrozbě a romantická linie se zásadně posouvá, dvojka postrádá epičnost jedničky a nepříjemně tlačí na campy humor (venkov, scéna, kde Zod a spol. odfoukávají na newyorské ulici lidi) a to je Otis hned zkraje odlifrován do pryč (a bohužel i slečna Tesmacherová). Stoický Zod je ale vynikající záporák. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nevyhýbam sa filmom, ktoré sú natočené podľa komixovej predlohy. Vždy si ich rád pozriem. Najradšej mám asi Batmana. Spiderman je tiež fajn. No a ani X-Meni nie sú špatní. Avšak úchvatný, lietajúci Superman ma akosi nikdy nevedel osloviť. Nepáčia sa mi ani tie prestarnuté filmové spracovania, kde hlavného hrdinu v elastickom kostýme s eskom na hrudi stvárnil americký herec Christopher Reeve. Nedávno som si po rokoch znova kukol túto druhú časť a len som si potvrdil svoj negatívny názor na tohto skrze kladného hrdinu. ** ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že se snad dvojka od jedničky svou atmosférou skoro ani neliší, možná jen tím, že jednička je první :-) Filmu neublížilo ani to, že se během natáčení vyměnil režisér. Skvělý Lex Luthor v podání Gene Hackmana a mezi Christopherem Reevem a Margot Kidder to jiskří, i když se baví jen o párku ;-) Není to vůbec špatný... -CHCI MUŽE, DO KTERÉHO JSEM SE ZAMILOVALA! -JÁ VÍM LOIS A JE MI LÍTO, ŽE TADY NENÍ... ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Pokud jsou další pokračování Supermana ještě horší než toto, nechci si je proboha raději ani představovat. Vedle starého "kultovního" Supa od Donnera s Reevem totiž bledne i prachmizernost jeho nových inkarnací od Snydera... a to je sakra co říct. No aspoň že Zod s jeho tradiční hláškou o klekání je docela vtipný. A jeho máma se (pravděpodobně) nejmenuje Marta, to jediné ten film aspoň trochu zachraňuje. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tady už na rozdíl od jedničky i ta prvoplánovitá zábava lehce pokulhává, nicméně stále jde o solidní nadprůměr v kategorii popkornových snímků. Jako filmový hrdina mi Superman přijde možná až příliš klišovitě zařazený do kategorie "správňák", ovšem svou úroveň má a nečiší z něj takový ten ryze americký patos, jako z některých jiných klaďasů filmového plátna. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (28)

  • Celosvětová premiéra proběhla 4. prosince 1980 v Austrálii. (Varan)
  • V první verzi scénáře se objevoval čtvrtý padouch z Kryptonu. Jmenoval se Jak-El a měl být obdobou Riddlera (Hádankáře) z příběhů jiného hrdiny nakladatelství DC Comics - Batmana. Jak-El byl popsán jako "psychopatický šprýmař, jehož žerty mu přijdou dostatečně vtipné jen tehdy, vedou-li ke smrti nebo utrpení jiných". Od této postavy bylo nakonec upuštěno a nikdy nebyla ani předběžně obsazena. (novoten)
  • Scéna, ve které Trio z Kryptonu použije svůj superdech na Metropolis, se natáčela během tří mrazivých listopadových nocí v anglických Pinewood Studios. (novoten)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Reklama

Reklama