Reklama

Reklama

Tři mušketýři

  • Španělsko Los tres mosqueteros (Los diamantes de la reina) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeden za všechny, všichni za jednoho! Adaptace slavného románu Alexandra Dumase natočená v rozsáhlé koprodukci. Oč by bylo chudší dětství každého z nás, kdyby nepoznal věrné přátele na život a na smrt Athose, Porthose, Aramise a d'Artagnana. Neustále bude Alexander Dumas udílet lekci všem, kdo chtějí psát dobrodružnou literaturu či bavit celou rodinu. Tři mušketýři vyprávějí příběh o odvaze, cti, přátelství, věrné lásce, ale zároveň o zradě, intrikách a podlosti. A tak se nám vždy znovu a znovu zatají dech, když mladý gaskoňský šlechtic d'Artagnan, vybaven několika tolary, mečem, matčiným balzámem na rány a otcovým dopisem pro pana de Tréville, starého přítele rodiny, potká na jedné ze svých zastávek Rocheforta a v okénku zahlédne krásnou tvář Milady de Winter. Příběh začíná a my víme, že se máme nač těšit! Filmová verze z roku 1973 v režii Richarda Lestera nazírá příběh Tří mušketýrů s lehkým odstupem, který mnohé pobavil a některé pobouřil. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

HAL 

všechny recenze uživatele

Čtyři a půl křížku na krku, a pořád jeden z etalonů parádních dobrodružných filmů. Co na tom že z míry nadsázky a až groteskních gagů by se možná Alexandre Dumas obracel v hrobě, co na tom že Michael York je vlastně docela ošklivý chlap - hlavní je krystalicky čistá zábava bez hluchých míst, a skvěle fungující chemie mezi hlavními postavami. A skvadra božsky charismatických záporáků - Christopher Lee, Charleton Heston a Faye Dunaway jsou tu tak dokonalí, že až litujete že těch knih s jejich charaktery Dumas nenapsal víc. 9/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Možná jsem pod vlivem posledních mušketýrů z roku 2023 s naprostou famozní atmosférou a tohle zpracování, které mě někdy připomínalo spíše šermírskou bláznivou střelu než napínavý dobrodružný filmy. Ano, výpravu to mělo, akční scény v rámci doby taky dobrý, ale třeba scénu jak jeden z mušketýrů visí na mlýnským kole a vypadá že je mtrvý jsem nepobral vůbec. A mimochodem d'Artagnan při této scéně opravdu "skvělě naplnil" heslo jeden za všechny všichni za jednoho. No i v porovnání s mušketýry ze 60 let je toto debakl. ()

Reklama

rt12 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedno z nejlepších filmových zpracování Tří Mušketýrů. Pokaždé, když je dávají v TV nenechám si snímek ujít, tuším že jsem je viděla nejméně šestkrát a pořád se bavím. Pěkné zpracování oblíbené knihy a k tomu postavy co odpovídají mým představám z pubertálních let. Vtip, dobrodružství, milostné pletky a intriky, souboje, co si více přát? ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Moje první platonická filmová láska - Michael York jako D'Artagnan :-) Humorné a lehce parodické zpracování Dumasova příběhu patří v tomto žánru k nejlepším. Všichni mušketýři jsou velmi charismatičtí, Constance - R. Welch krásná a svůdná, Mylady Winter - Faye Dunaway intrikánská a zákeřná. Neobvyklé se mi zdálo obsazení Charletona Hestona do záporné role kardinála de Richelieu. Ale zvládl svou roli skvěle. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Raz, dva, tři...ne, znova; raz, dva, tři...safra, ještě jednou; jedna a dva a tři a...běžte do háje, já prostě vidím čtyři týpky v kloboucích s pavím pérem, co pro dobrodružství nejdou dál než kam dosáhnou šavlí. Kdybyste sháněli pátého, pošlete zprávu po holubovi. Klidně si můžete i dál říkat tři... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Herci Charlton Heston a Raquel Welch neměli společný volný čas a mnohdy se na place nesetkali. Některé scény jsou proto natáčeny s jejich dvojníky. (Terva)

Související novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (více)

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (více)

Reklama

Reklama