Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dramatického příběhu je Tom Sanders, spořádaný otec rodiny, odborník na počítače a vedoucí pracovník renomované počítačové firmy DigiCom. Stejně jako ostatní očekává, že bude při fůzi firmy povýšen na viceprezidenta. Překvapeně však zjistí, že jeho šéf Bob Garvin nabídl místo atraktivní a ambiciózní Meredith Johnsonové. Tom s ní před deseti lety prožil vášnivý milostný vztah, který však nyní považuje za mrtvou minulost. Meredith se jej pokusí svést, a když se jí to nepodaří, obviní ho ze sexuálního obtěžování. Současně začne podkopávat jeho postavení ve firmě. Způsobí, že Bob přijde pozdě na důležitou poradu, a navíc jej před Garvinem i spolupracovníky znemožní. Přestože jej všichni zrazují, najme si Tom zkušenou advokátku a na její radu se rozhodne kolegyni zažalovat. Vedení podniku nemá na veřejném projednávání skandálu zájem, protože by to mohlo před důležitou fůzí ohrozit pověst firmy. Tom však odmítne řešit situaci interně. Navíc dostane anonymní vzkaz, který jej upozorňuje, že ve hře jde Meredith o mnohem víc, než je patrné. Přestože se mu podaří spor vyhrát, díky náhodně vyslechnutému hovoru zjistí, že je v mnohem větším nebezpečí, než se zdálo. (TV Nova)

(více)

Recenze (192)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Podobný intrikářský thrillery s nádechem nějaký erotiky a sexu byly v 90. letech hodně populární a natočilo se jich opravdu hodně. A obvykle v tom hrál právě Michael Douglas nebo Richard Gere. Vlastně mi to začíná všechno už dost splývat dohromady a hlavně už mě to ani nebaví. Když tam teda Michael Douglas shání nějakou advokátku, tak jsem si chvíli myslel, že z toho vyleze třeba soudní drama, což by mě asi bavilo víc. Ale ono je to jenom takový postupný odhalování nejrůznějších zákulisních her za pomoci (tehdy) moderní techniky, ať je to třeba virtuální realita, internet nebo mobilní telefony. V roce 1994 to možná bylo zajímavý a divákům se to líbilo. Z dnešního pohledu jsou třeba ty scény s virtuální realitou spíš nechtěně komický. Po 30 letech tak zůstal jenom tuctovej film s tuctovou zápletkou. Jenom v tom hrajou velký jména. 45% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdyby mě sexuálně obtěžovat Demička, tak se modlím k Dalaljámovi ať v tom pokračuje i druhej den, ale Douglas místo toho aby byl rád a držel, tak začne vyšilovat a udělá z toho úplnou kovbojku. Film se zpočátku hrabe v tématech jako postavení žen v práci potažmo ve společnosti (Demičina obhajoba ohledně sexu je luxusní :) ) a vztahu nadřízenej vs. podřízenej, ale to jen zpočátku, protože pak už se jen intrikuje. Film má docela slušné tempo a z toho pramenící napětí, herecky není úplně špatně zahranej, pravdou je, že z většiny je to Douglasova sólovka. Zamrzí, že i když prvotní zápetka se týká sexu, Tak se nám Demička se ve své královské discpilně moc nepřevede. Škoda, že jsem nepsal scénář já, to by byl jinej vítr. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Mám ráda tu scénu, jak se Demi na Michaela vrhne, protože i když Douglas úplně nesplňuje moje představy nejsexy muže světa, v jistých okamžicích mu to moc sekne :-) Škoda, že si ten film neudržel podobnej (sexuální) náboj po celou dobu a nakonec se z toho vyvinula (průměrně zapomenutelná) konspirační story, která mi tam tolik nesedla... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vem si dvě láhve z lednice a ošoustej se s nima." V mohutně prosperující firmě jsem nikdy nepracoval, nikdy jsem se necpal na šéfovský post a jedinou nadřízenou, kterou jsem kdy měl, kontumačně vyloučili i z Miss Škaredinec, takže se mě tento snímek v podstatě netýká. Týká se však chlapských snů a já jsem přesvědčený o tom, že žádný genderem nezkažený muž by ve snu nedělal cavyky, kdyby měl být v pracovní době přefiknut šéfkou typu Meredith Johnsonové. V realitě a s rodinou na krku se podobné sny trošku rozplývají, ale pokud by mi ručka šmátralka chtěla udělat na anakondě v kalhotách uzel, tak se vzdám. Vždyť jsem jenom chlap a můžu být klidně občas i dole. Tohle mě prostě zasáhlo mezi nohama, ale ten zdlouhavý firemní podraz se mi trošku pokusil zkazit náladu. Příště poslední půlhodinku vynechám. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč byl v jednom období Michael Douglas obsazován do rolí erotomanů. Skandální odhalení slibovalo víc, než nakonec poskytlo. Demi Moore je slušný úlovek, ale té erotiky je tam pomálu, Douglas je chcípák, co ojede každou. Nakonec co zajímavě začalo, končí o to nezajímavěji. Nuda a šeď v plné své kráse si zde dala dostaveníčko. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Hlavná postava Tom Sanders (Michael Douglas) nosí hodinky značky TAG Heuer Professional quartz. (dyfur)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama