Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh vznikl podle stejnojmenného autobiografického bestselleru Lorenza Carcaterry a představuje kontroverzní vyprávění o událostech, které nemilosrdně ukončily dětství čtyř chlapců a uvrhly je do světa nejhrubšího násilí. Ani po mnoha letech bolestivé vzpomínky nelze vymazat: svět Pekelné kuchyně jim nabídne možnost vyrovnat staré účty... (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (598)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Víte, že jsou vini, a správné by bylo věřit systému - musí jít za spáchaný zločin do vězení. Jenomže systém selhal. Tolikrát. Proto chcete, aby kněz lhal, snad po tom toužíte z celého srdce. A pak to příjde. Tři útržky. Poslední oslava. Tak krásná, intuitivní a bezelstná veselelost. Nesmí skočit. Jenomže za chvíli příjdou titulky a vy se musíte dozvědět, že dva z nich se nikdy nedožijí třiceti let. A vy zjistíte, že nespravednost a chyby nikdy neskončí. Proto 5*. Má to přes dvě hodiny a já mám stále pocit, že neuplynulo ani dvacet minut, co jsem si to pustila. Jo, dnešek byl stvořen pro tento film. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Úřad pro mladistvé provinilce státu New York prohlašuje, že situace odehrávající se v popisované polepšovně neexistovala a neexistuje v žádném středisku pro mladistvé. Úřad státního návladního v Manhattanu prohlašuje, že se žádný podobný soudní proces nikdy neodehrál, a odmítá jakékoliv souvislosti s tímto obviněním. Lorenzo Carcaterra tvrdí, že zaměnil všechna místa, jména a a data. Za svým příběhem si stojí. Pět hvězdiček dávám filmům, které jsou pro mě tak zajímavé, že bych se na ně klidně podívala ještě několikrát znovu. O Spáčích to platí dvojnásob, ale pohled to není nijak příjemný... Sexuální zneužívání, bití, vraždy; asi ne zrovna odpočinková témata. Ale podaná tak výborně a naturalisticky, že byste nejradši udělili Kevinu Baconovi Oscara a Roberta De Nira na něj aspoň nominovali (Akademie bohužel ještě nepřipouští dva oceněné herce v jeden rok). Výborný film, který je poměrně neprávem zapomenut. Nebýt jeho náhodného objevení v televizním programu v nočních hodinách, nikdy nevím, že si Dustin Hoffman někdy zahrál poměrně neschopného právníka a Robert De Niro kněze. Větší publicitu by si tento snímek rozhodně zasloužil. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Hodně nadprůměrný snímek Barryho Levinsona, který přímočaře vykresluje prožité peklo čtyř pouličních kamarádů, kteří za jednu klukovinu zaplatili hodně vysokou daň. Spáči jsou kvalitním dramatem, který je plný Hollywoodských hvězd, v čele s Robertem De Nirem a Bradem Pittem. Menší roli alkoholického advokáta, si střihl režisérův oblíbenec, nikdo jiný, než malý velký muž - Dustin Hoffman. Kvalitní retro skladby, Williamsův padnoucí doprovod (v některých sekvencích ne nepodobný Čelistem), hnusný záporák Kevin Bacon (ten chlap se pro podobné role snad narodil), nápaditá režie a fakt silný příběh. To jsou hlavní plusy filmu. Mezi malé, zanedbatelné minus patří asi trošku více se táhnoucí druhá polovina snímku, která mohla být trochu přímočařejší. Vetší tah na branku by neuškodil. Spáči jsou na rozhraní čtyř a pěti hvězd. Přikloním se k nižšímu hodnocení, ale je opravdu poctivé. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Dětská část (2/5 filmu) - velice solidní drama, úderná atmosféra a zajímavé rozjetí příběhu. Dospělácká část (3/5 filmu) - těžko uvěřitelná, zadrhávající, divně vyznívající, zdlouhavá a rádoby chytrá kriminálka. Ta druhá část filmu mi bohužel nesedla, v celkovém pohledu to na tři hvězdy bude, ale jak říkám, z mého pohledu se nejedná o žádnou pecku, ten film je prostě takový předvídatelný a nemá moc čím překvapit, navíc se to celé ke konci až moc vleče... 70% ()

classic 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý deväťdesiatkový film s hviezdnym obsadením, ktorý som zatiaľ ešte nevidel. Dostal som sa k nemu úplnou náhodou, keď som sondoval, čo vysielajú televízie. Od režiséra Barryho Levinsona, som videl skvostného Rain Mana, s Dustinom Hoffmanom, ktorý si zahral aj v Spáčoch, malú - veľkú úlohu právnika, ktorý holduje alkoholu. Ďalej Bobby De Niro, ktorý excelentne stvárnil duchovného otca, mladý Brad Pitt, ktorý bude stelesňovať žalobcu, a to až v druhom dejstve. Kevin Bacon, je špecialista na úchylné, perverzné, skazené, hnusné, záporné postavy, a ani tentokrát neostáva svojmu remeslu nič dlžný, pretože sa herec jednoduchšie stotožňuje s totálnym hajzlom, ako s výnimočným anjelom, a tak práve negatívna črta z postavy, je mu bližšia. Je tu presne také obsadenie, ktoré sa mi sem náramne hodilo. Pozeranie tohto snímku, začína byť, z minúty na minútu, čoraz nepríjemnejšie, aj keď sa to sprvoti zdať nemusí. ŠTVORICA kamarátov v New Yorku, sa v polovici 60. rokov, potuluje po všelijakých miestach, kde by radi čosi vyparatili. Sú to v podstate sopliaci, ktorí vystrájajú tzv. nevinné VYLOMENINY, ale po tej práve úplne poslednej, sa im to vymkne spod kontroly, pretože, čo zo začiatku vyzeralo, ako bezstarostná jazda, keď chceli len okradnúť predavača „horúcich psov” , že mu ukradnú jeho vozík, so všetkou náplňou a obsahom, sa postupne pretaví do zavraždenia iného človeka, ktorý bol zrovna v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Od tohto okamihu sa ocitajú nad životnou priepasťou, tenkým ľadom, keď pôjdu spoločne do akejsi polepšovne, v ktorej sú perverzní, pedofilní, úchylní dozorcovia, na čele so Seanom Nokesom. Títo si na nich vylejú svoju zlosť, pretože ich budú dokola znásilňovať, až to bude zachádzať do krajného extrému ! Po niekoľkých rokoch vonku, v ich dospelosti, sa črtá, či skôr RYSUJE vytúžená, prešpikovaná, rafinovaná POMSTA, na ktorú tak dlho čakali. Toto je vskutku kvalitná kinematografia, od réžie Levinsona, cez kameru Ballhausa, strih Lindera, až po hudbu velikána Williamsa. Je to v prvom rade film, ktorý nevidieť, je veľkou škodou... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • V nápravném zařízení pro mladistvé je v kině promítán film Harper (1966). (PlayEasy)

Reklama

Reklama