Reklama

Reklama

Slet čarodějnic

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V Baskicku v roce 1609 se několik žen obviněných z čarodějnictví snaží oddálit svoji popravu, a tak nalákají inkvizitora na oslavu sabatu. (Netflix)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (44)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak za mě jeden z nejpovedenějších filmů z produkce Netflixu. Pro filmy o čarodějnictví mám celkem slabost a tenhle se fakt povedl. Jde sice spíš o jakési komornější konverzační drama ale to mi vůbec nevadilo. Většina děje se odehrává buď v cele nebo ve výslechové místnosti. Tím pádem je to spíš ukecanější a stojí to hodně na hereckých výkonech. Třešničkou "na dortu" je pak závěrečnej sabat a celkový zakončení filmu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Omnoho viac ako o čarodejniciach, sú tieto filmy poväčšine (nadnesene povedané) o strachu muža zo schopností či sily “vagíny”. V 15 storočí bola každá krásna žena, ktorá vedela tancovať, nebezpečným individuom, ktoré predstavovalo hrozbu. Muži odjakživa kvôli krásnym ženám strácali hlavu, bez ohľadu nato, či išlo o bohatých alebo chudobných, pričom po morálnom prehrešku, bolo rapídne jednoduchšie uviesť, že mu “počarovala”, ako priznať zlyhanie. Tento snímok je zhruba do polovice veľmi slušnou, dobovou “zábavou”, nuž ale čo s ním urobili následne, zato si Netflix nezaslúži nič iné, ako odobrať ENKO. Toľko budovaná atmosféra sa totiž nakomplet vytratí, už to nemá to mysteriózne čaro, pričom záverečná tretina je už vyslovene na smiech. Veľmi slabé, nevýrazné, bez hororových prvkov či gradácie napätia .. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To je tak, keď neznalci histórie idú točiť historický film. Ale keby tým filmom aspoň pobúrili, zaujali, prekvapili. Nič z toho. Toto je väčšinou blbá konverzačka, ktorú v trápnosti už predbehol len ochkajúci výstup dievčaťa sťaby poslednej štetky. Ak chcem točiť film spred 400 rokov, postavy by sa mali správať ako ľudia spred 400 rokov a nie, že ženy tu medzi sebou konverzujú v modernom štýle, takéto myslenie vtedy vôbec nebolo. A čo je najhoršie tento film je extrémne pomalý, bez štipky akcie a vlastne aj bez konca. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Já jsem velmi spokojený. Syrová podívaná, bezútěšná, s občasným světýlkem naděje, které ovšem rádo zhasíná... Většina filmu se vlastně odehrává ve dvou místnostech, ale herečky a herci díky tomu dostávají pořádnou šanci předvést, co umí, a tu šanci rozhodně nepromarňují. Není to sice až tak intenzivní drasťák jako třeba Čarodějnice, ale to už nebude nejspíš nikdy nic. Konec někoho možná překvapí, možná ne, každopádně sedí stoprocentně. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pokud si někdo myslí, dle názvu, že jde o horor nebo fantastický film, bude velmi zklamán. Přesně podle žánrového zařazení jde o historické drama. Španělé se myslím ještě pořád potřebují tak trochu vyrovnávat s temnou minulostí, jelikož španělská inkvizice patřila k těm nejhorším a nejbrutálnějším. Ostatně jméno Tómas de Torquemado (1420-1498) je toho děsivým symbolem. A zdejší inkvizitor si při večeři posteskne, že v některých městečkách museli vydrancovat sýpky a spižírny, jelikož tamější věznice praskaly ve švech, jak se čarodějnice rozmohly. Dívky, chycené a zavřené do vězení, čekají na popravu a modlí se, aby námořníci přijeli včas a zachránili je. Jenže čas života jim ubíhá rychleji, než se blíží doba úplňku, kdy se muži vracejí domů. Půvabná Ana se snaží zbývajících pět dívek zachránit, a tak se prohlásí za čarodějnici. Mezi ní a inkvizitorem dojde k souboji vůlí, ale vyhrát může jen jeden. Vězeňské konverzační drama vrcholí sabatem. Skvělá kamera, výborná hudba, solidní výkony, dobře vybraní herci. Odpudivý farář by asi vlezl do zadku i kozlovi, kdyby musel. Hororová varianta by mě samozřejmě udělala velkou radost, ale i tak jsem byl spokojen. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo od začátku května do konce června 2019. (WernerDMZ)
  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 19. září 2020 na Mezinárodním filmovém festivalu v San Sebastiánu. (WernerDMZ)

Reklama

Reklama