Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do Dne matek zbývá už jen několik dnů a několik rodin se musí vyrovnat s tím, jak tento velký den letos stráví. Ať už to znamená strávit ho s novou láskou, ztracenou láskou či úplně bez lásky, letošní Den matek se určitě nezapomenutelně zapíše do historie romantických komedií – a na několik dalších desetiletí i do povědomí diváků. Laskavý, starostlivý, vtipný a dojemný – stejně jako matky na celém světě. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (142)

kingik 

všechny recenze uživatele

V Americe je blaze, tudíž vše pro blaho mamin a jejich dětí. A Svátek scenáristů k tomu. Vypadá to totiž, že by jej scenáristický kvartet potřeboval. Jsou totiž naprosto vyždímaní. Sice jsem očekával přehlídku hysterčení, afektovaných výlevů, slzopudných i močopudných scén, a skutečně se mně toho dostalo měrou vrchovatou, ovšem záhadou je, proč ten scenáristický utrejch musel trvat trýznivé dvě hodiny. Garry Marshall, budiž mu země lehká, dělal vždy nekomplikované sračky, ovšem tohle je ultrasračka. A moc jí nepomáhá ani hvězdné obsazení, nemá totiž jak přijít s něčím, co by nezvládl i herec z telenovely. K mání jsou rozvedené, zadané i bohaté paničky a navrch jeden vdovec. Zpočátku to má vypadat, že mezi postavami není žádná provázanost, ovšem není tomu tak. Osudy postav se postupem času protnou. Ty, co se na začátku neměly rády, se začnou mít rády, ty, co se neznaly, se poznají a tak pořád, až se scenáristický kruh spojí v jeden dokonalý kruh, v němž se rasové a homofobní předsudky hází do koše a lidičky jsou mocinky šťastní, mocinky tolerantní a už je nikdy záchvat hysterie a depresivní stavy nepotkají. A nějak to celé souvisí s blížícím se Svátkem matek. Zdárně jsem nepochopil, proč se film tak jmenuje, když většina děje se odehrává před svátkem a v podstatě s ním ani extra nesouvisí. Film neobsahuje žádný vtip, tedy to, co by se za definici vtipu dalo pokládat. Když se nelze u filmu zabavit, zbývá jen vysoce korektní a naivně vystavěná senilní blbost, kterou neomlouvá ani účast Jennifer Aniston, Julie Roberts a Kate Hudson, ani to, že se jedná o poslední film Garryho Marshalla. Na tomhle počinu vážně není nic zajímavého a zábavného. 2/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, malo to aj svoje svetlé chvíle, ale častejšie dejová linka upadala do nudy a stereotypu. Snažilo sa to rozohrať príbeh do niekoľkých rovín, no jednotlivé osudy postavičiek vyznievali banálne, v podstate snímok neprišiel s ničím novým a s ničím ani nezaujal. Pritom celkom príjemné herecké obsadenie. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Reklama

carly 

všechny recenze uživatele

Príjemný film so skvelým obsadením a niekoľkými veľmi vtipnými momentami. Dejových línií nebolo toľko, ako v predchádzajúcich sviatočných počinoch, čo ale nie je na škodu. Dostali sme tak šancu trochu viac sa zoznámiť s jednotlivými postavami. napriek tomu som mala pocit, že tomu občas chýbal príbeh. Že to bol skôr len pohľad na vzťahy medzi matkou a deťmi. Č o nie je vôbec zlé a napriek tomu, že s Mother Knows Best na môj vkus trochu moc tlačili na pílu, film som si užila. a to hlavne vďaka hercom. Najsympatickejšia mi bola línia Kate Hudson a Sarah Chalke, aj keď práve v nej ma najviac sklamalo rozuzlenie. Oceňujem rôzne situácie, na ktoré poukázali, ako adopcia, strach zo sklamania, rozvod a noví partneri rodičov, smrť rodiča, či rasizmus a homofóbia tých, ktorí by vás mali podržať za každých okolností. Film zbytočne nezadrhával, mal skvelú hudbu a bol tam Hector. Aj Larry. Film splnil moje očakávania a to nie je žiadna maličkosť. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Trilógia Garryho Marshalla (nech mu je zem ľahká) bola dokonaná (škoda, že nie aj dokonalá). Pokračovanie v línii Valentine's Day a New Year's Eve bolo zjavne čitateľné, no toto mi prišlo úplne najslabšie z celej Marshallovej trilógie, ktorou sa očividne snažil (neúspešne) vyrovnať vynikajúcemu vianočnému filmu Love Actually (jeden z mojich Naj). Mother's Day mal síce pekný námet a naozaj sme tu videli v podstate väčšinu foriem materských vzťahov, no celé mi to prišlo všetko strašne idealistické a zároveň dokonalo neprirodzené. Postavy sú na začiatku filmu zmietané v osobnostných krízach (čo bol mimochodom dosť dobrý základ pre kvalitu filmu) - no všetky krízy zrazu akoby mávnutím čarovného prútika pominú (čo mi príde teda dosť absurdné). Napokon najkomickejšie z celého filmu vyznieva veta z popisu, ktorým sa nás snaží nalákať distribučná spoločnosť: "Den matek se určitě nezapomenutelně zapíše do historie romantických komedií – a na několik dalších desetiletí i do povědomí diváků". Ja osobne si budem akurát tak pamätať, že to bol mizerný film, v ktorom bol trestuhodne zahodený sľubný potenciál zo začiatku príbehov. No a ten dubákový účes Julie Roberts - to bol vrchol nevkusu (to len tak na medzi rečou). ()

Bilynigga 

všechny recenze uživatele

Klišé... to je první slovo, které mě napadne, po shlédnutí celého filmu a hraje mi v hlavě ještě notnou chvíli, ve všech tóninách. Klišózní klišé. Vše dopadne dobře a každý má rád svou mámu. Dívali jste se na hodnocení? Když jste příslušnice něžného pohlaví, nemůžete tomu skoro dát méně než 2 hvězdičky a když vezmete v potaz Anistonovou, tak ani méně než 3. Když na to koukáte se svou matkou asi ti ve vás vyvolá nějaké sentimentální rozpoložení a podle mě, to je jediná a splněná pointa celěho filmu. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

Související novinky

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama