Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Knedlíky! Medvěd vaří ve škole knedlíky?"
Cirkusový klaun Cibulka, který slaví úspěchy se svým číslem s ochočenými medvědy, dostal výpověď z cirkusu. Medvědy totiž ředitel cirkusu vyměnil za cvičené vepře. Cibulka tedy na popud dětí nastupuje v ženském převleku jako kuchařka do školní jídelny. Problémy nastanou v okamžiku, kdy za Cibulkou do školy přicházejí uprchlí cirkusoví medvědi... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (275)

J R C Pecuchet 

všechny recenze uživatele

Jak je známo, pan Oldřich Lipský miloval cirkus a proto mohl vzniknout už v pořadí druhý jeho film z tohoto prostředí. Příběh filmu příliž nevybočoval ze standardů kvality, ale herecké obsazení bylo vynikající. Posuďte sami, čeho byli pánové Sovák, Kopecký, Libíček a Filipovský schopni v jedné scéně z filmu. http://www.youtube.com/watch?v=cD5yD7tRJhI ()

sud 

všechny recenze uživatele

Komedie hodně pro děti, která se na začátku sice až moc utápí v cirkusových číslech, ovšem ze všech komedií, kde vystupují zvířata a cirkus (Dva lidi v ZOO, Cirkus v cirkuse apod.) je suverénním vítězem. A od té doby, co se děj přesune do školy, je o zábavu postaráno. Hadrabo, proč se pořád svlékáte?! 65%. ()

Reklama

Peabody 

všechny recenze uživatele

I já to jako dítě miloval a některé scény jsou pro mne dodnes vynikající, zejména ty ve škole, J Sovák je výborný. Ale protože nejsem velký fanda cirkusu tak medvědi mne nenadchli (ovšem některé politizující komentáře tady mi přijdou trapné). A krom těch pěti hlavních postav jsou ve vedlejších až moc déčkové figurky, s dětmi to panu Lipskému také tak nešlo. Takže to hodně vyprchalo a víc a víc cítím chtěnou komiku. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

ZLATÝ VĚK GROTESKY, filmová antologie toho nejlepšího, co kdy bylo natočeno během vrcholné fáze němého film a jeho rozverné periody, se u nás promítala, uváděna Horníčkem a později v upravené verzi Nedělou, během šedesátých a v aktualizované verzi v sedmdesátých letech měla mimořádný úspěch. Zdá se, jakoby vedla také ruku scénáristů i druhého z bratří Lipských. Cíl - bláznivě rozverná komedie pro děti všeho věku, byl vrchovatě naplněn mj. i mimořádně skvělým hereckým obsazením, v němž mimořádně vynikl v jedné ze svých životních kreací Lubomír Lipský. Udržet až zběsilé tempo pádícího děje, zachovávat alespoň dekórum věrohodnosti,provětráním hned několika hodnostářských důstojností najednou nebo báječná "kufrová scéna" trestající impertinentního padoucha v Srstkově podání jsou jen jedny z mnoha třpytů celého gejzíru gagů, na nichž je tato komedie postavena. Vytýkat filmu pro děti důsledné respektování dětského vidění světa považuji za zpozdilé; to, co se dospělému poprávu jeví jako řemeslné nedodělky, se v alternativním pohledu přetváří do neopakovatelné, vlastně až geniální imaginace. MEDVĚDI navazují na to nejlepší z tradice české filmové veselohry a dále ji rozvíjejí a posouvají. Jsou silní tím, že nic nepředstírají a jsou bytostně sví ve svém nezakrývaném dětinském blaženství. Před šestřiceti lety stejně úspěšně - chtělo by se říci až geniálně - jako dnes. ()

FeriusParfax odpad!

všechny recenze uživatele

Tuhle zrůdnost jsem viděla v dětství (ten správný věk pro tuhle „pohádku“). Nikdo, včetně mě, neměl tuhle pohádku v rodině rád. Viděla jsem ji jednou/dvakrát a od té doby jsem se jí vždy vyhýbala. To nemluvím jen za své dospělé já, ale hlavně za to dětské. Už když jsem byla malá, tak mi těch medvědů bylo líto. Všechno mi přišlo hrozně trapný a vůbec jsem nechápala, o co jde, čemu se mám smát nebo co se mi na tom má líbit. V dospělosti už jsem si to nikdy nepustila. Když se na to nechtěli dívat ani babička, děda a táta jako dospělí, tak je asi něco špatně. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Medvede mohli natáčať len hodinu a pol, potom museli mať niekoľko hodín pauzu. (Raccoon.city)
  • Opicu vo filme stvárnili až tri opice. Jedna rozbíjala vajcia, druhá bubnovala a tretia jedla príborom. Mali inú farbu tváre a srsť okolo tváre. Maskér ich musel zakaždým namaskovať, aby si boli podobné, ale opice zakaždým líčidlo zlízali, pretože im náramne chutilo. (Raccoon.city)
  • Drezůru medvědů zajišťoval Ferdinand Berousek a jeho synové. Právě drezůra medvědů je specialitou rodiny Berousků. V roce 1981 získali nejvyšší vyznamenání za "Super show s medvědy" za vystoupení v Tokiu. (Snorlax)

Reklama

Reklama