Reklama

Reklama

Odebrat z přátel: Dark web

  • USA Unfriended: Dark Web (více)
Trailer 1

Po přihlášení do ukradeného notebooku je parta mladých lidí vtažena do online hry na život a na smrt. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (110)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia kamarátov plánuje pravidelný večer volania cez Skype a zabávania sa. Jeden z nich len tak mimochodom spomenie, že má nový notebook, ale zabudne odhaliť, ako sa k nemu dostal. To sa im všetkým stáva osudným, keď sa ocitnú uprostred drsnej internetovej hry, ktorá ich môže stáť život. - Neviem, prečo sa tento sequel dostal do zatratenia ešte predtým, než vznikol, ale mne osobne toto pokračovanie nevadilo. Je to hlavne kvôli námetu, ktorý už bol v posledných rokoch použitý vo viacerých projektoch, ale mne osobne príde ešte stále nápaditý a málo vyťažený. Zaujalo ma aj vysoké množstvo zvratov a celkový surový feeling, ktorý nevychádzal z brutality na obrazovke, pretože ten R rating je úplne nezmyselný, ale skôr z toho psychologického nátlaku na zúčastnené postavy. Zhliadnutie ale skôr neodporúčam, pretože toto mi sadlo z čisto osobného hladiska a pochybujem, že tých deväťdesiat minút pozerania sa na rovnaký screen a uvrešťané charaktery bude vyhovovať mnohým ďalším. + Betty Gabriel + herec z Unsane ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi jako bych viděl asi špatnej film. Tohle nebyl vůbec horor oproti 1. dílu. A s Dark Webem to nemělo nic společnýho. První hodina byla o nudných kecech o tom, kdo sehnal nejvýhodnější slevu v Kauflandu nebo o jeho novým laptopu, kterej se seká každý dvě sekundy, když si Skypuje a na druhým konci je feťák s kapucí. Ani druhá polovina se nezlepšila. Dokonce se ještě o dost zhoršila! Jako plasty v Atlantském oceánu! Až moc se to najednou urychlilo! Všichni začli umírat jako hejno ptáků v Aqualandu Moravia! Smrti byly špatně provedené a ohrané. Tak né asi, když si máš vybrat mezi retardovanou mámou a fucking lesba dě**ou, tak si vybereš slevu na topinkovač. Konec filmu byl asi všem jasnej, pokud jste viděli první díl. Ta jeho holka je zas**ná hluchá dě**a. Beztak umí mluvit! Dark Web videa tam mohly být o dost více ukázaný. Né tak, že klikneš a řekneš si : ,,ÁÁÁ to je moc děsivý!'' a potom to zavřeš. Nechápu, proč ten týpek vůbec ukradl ten laptop! V dnešní scivilizované společnosti přeci lidé nekradou nebo snad ano?! Opravdu mě zajímá, co dělá za práci. Opravdu výrazné zhoršení! S Dark Webem to je opravdu úzce spojené. VYHODNOCENÍ: TAK JSI HLUCHÁ NEBO POSTIŽENÁ!!!!!? ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Chvílema opravdu zneklidňující, k čemu všemu jsou hackeři schopni se dostat, aniž bys měl šajnu. Možná dokonce první horor, ve kterým má větší roli dark web. Samozřejmě o kvalitě se bavit nemůžeme, když to bylo celý točený na webkamery. Občas trochu přitažený za vlasy, ale dokoukat se to dalo. Co z toho plyne, neberte si v kavárnách cizí Notebooky. ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Unfriended si už vůbec nepamatuju, vím jen to, že jsem z toho nebyl zklamaný, i když na to ostatní nadávali a to samé platí pro tento sequel. Ještě před ,,vypuštěním" do světa to mělo samé negativní ohlasy, což nechápu. Sice to není nic převratného, ale rozhodně to není takový průser. Téma dark a deep webu je pořád v kinematografii neprobádáno a dá se říct, že to tak zůstává i po Unfriended. Do detailů se nešlo, takže nedostaneme žádná videa nebo obrázky nějakých kriminálních praktik. Smůlu tak mají ti, co čekali touto formou vraždy a mučení. Zoufalá situace obětí hackerského útoku je naopak uvěřitelná a po psychologické stránce tím pádem film funguje. Směju se nad některými komentáři tady, které si stěžují na nereálnost. Tohle, a věci mnohem horší se v dnešní době dějí neustále, i když o tom nemáme ani ponětí. - Jako celek mi to stačí na průměr a komu tenhle styl filmu sedl, tak doporučuji lépe zpracovaný The Den, případně Megan is Missing. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Rovno poviem že to nie je film pre každého a že horor ako žáner to rozhodne nie je. Od jednotky sa to ohromne líši, príbeh je postavený na Dark Webe. Je to pritiahnuté za vlasy ale pre potreby filmu to inak nešlo. Herci v pohode a celkovo príbeh tak isto. Filmov s tématikou dark webu veľa nie je a tak je škoda že sa toho nechytí niekto skúsenejší a namiesto pohľadu cez kamery spraví solídny thriller. Mne sa to celkom páčilo ale chápem že väčšine sa skôr nebude. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. března 2018 na filmovém festivalu South by Southwest v USA. (ČSFD)
  • V závěrečné scéně, kdy se kamera pomalu oddaluje od velké obrazovky s živým přenosem „Game Night“, je v postranním chatu možné zahlédnout českou větu: „Děkuji za hru.“ (martanius)
  • Někdy v tomto filmu Matias (Colin Woodell) používá k volání Facebook Messenger, ale používá prohlížeč Safari a volání Facebook Messenger v tomto prohlížeči nefungují. (LUKICKK)

Reklama

Reklama