Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poslední díl trilogie přímo navazuje na předchozí film Vyvrženci pekla (2005). Zbylí členové šílené psychopatické vraždící rodiny Firefly – sourozenci Baby (Sheri Moon Zombie) a Otis Driftwood (Bill Moseley) a jejich otec, zvaný Kapitán Spaulding (Sid Haig), zázrakem přežili mnohačetná střelná zranění, která utržili při přestřelce s policií, a byli umístěni do věznice s maximální ostrahou. Kapitán Spaulding je po několika letech popraven. Od uvěznění uplyne 10 let. Zejména Baby nedokáže žít v souladu s vězeňským řádem, páchá mnoho přestupků, a tak většinu času tráví na samotce. Během práce mimo prostory věznice Otise krvavě osvobodí jeho kamarád Winslow Foxworth Coltrane, známý jako Půlnoční vlkodlak (Richard Brake). Oba později přinutí ředitele věznice, aby do jeho domu přivedl Babyho. Trojice pak pokračuje ve vlně vražd, šílenství a chaosu. (noelcoward73)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (118)

topi 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie není zrovna oslnivej režisér, což potvrzuje třetím pokračováním o běsnících vrazích Otisovi, Baby a Spauldingovi, kterého nahradil vrahoun Winslow Foxforth Coltrane, protože Sid Haig měl během natáčení závažné zdravotní problémy, proto ho Zombie musel přeobsadit (čehož si zřejmě nevšiml "zdejší hororový expert" Psychor, viz. jeho koment) a pár dní po premiéře zemřel. Zbytečné natahování a nezáživný děj nezachrání ani brutalita (o žádném gore až na jednu dvě scény se mluvit nedá, většinou jsou to jen šplíchance tmavě červené tekutiny a téměř vše digitálně vytvořené, takže v tomhle ohledu taky žádná sláva) a ani pořád dokola se pitvořící Sheri Moon Zombie, která mě brzy začala lézt na nervy. Mám pocit, že další snímek Roba Zombieho s radostí vynechám a když si k tomu vzpomenu i na jeho dva díly Halloweenu, tak věřím, že o nic nepřijdu. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Film natočenej z posledních možných sil jen pro těch pár skalních fanoušků, kteří by se dali zde na csfd spočítat na prstech jedný ruky ... A mě už to nebaví. Vlastně mě nikdy nějak moc nebraly ani ty první dva díly. I když to bylo na svoji dobu docela extrémní a možná i trochu zajímavý, exploitační a odvážný, ani tehdy, ani potom to nebylo kdo ví co. 70kový klasiky to nikdy nedorovnalo. Ale...to jsem byl ještě mladej a aspoň nějaký pozitiva jsem na tom tehdá nacházel. Dneska už mě ten třetí díl akorát nebetyčně sral, nudil, nebavil a iritoval. Hysterický ječení, vřískání, vysmívání se, střílení, bodání a řezání před rostřesenou kamerou mě fakt už nijak neuspokojovalo ... Člověk asi, pokud je normální, vyroste ze všeho ... I když mě se prostě nelíbí Rob Zombieho rukopis a celej ten člověk, nemám ho rád. Vizual docela ok, děj příšernej, postavy na facku a hlavně nuda ... ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zombieho filmy mají jeden společný neduh a tím je přepálená stopáž a 3 from Hell není výjimkou. Další výtku mám k některým rvačkám, které jsou jen změtí útržků splašené kamery, což zamrzí především v případě ženské věznice. Ale jinak jsem neměl problém. Grindový vizuál tomu sedne víc než v předešlých případech, když dojde na sekání, řezání či bodání, je se pořád na co dívat a po přesunu do Mexika jsem měl pocit, jakoby se Zombie dotýkal starých rodriguezovek, což bylo ku prospěchu věci. Haig to sice už bohužel nedal, ale i kdyby nebyl na pravdě pekelné, je otázka, jak by to ve svých osmdesáti zvládal. Každopádně Brake byl víc než jen důstojnou náhradou a nezklamal ani Moseley. Za největší hvězdu je ovšem Sheri Moon. která je i na hraně padesátky tou nehorázně sexy psychopatkou, kterou prostě nejde nemilovat. 75% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že film má svoje kvality, no súčasne aj svoje nekvality. Je mi trošku trápne, že som až po chvíli pochopil, že tento film je súčasťou série, ktorú som nikdy nepozeral. Neviem čo to o mne vypovedá, no to nebudeme riešiť. Je okey, že som to dokázal pozerať bez toho, aby som sa v tom strácal a film fungoval aj sám o sebe. Takže v tomto smere sa nemám na čo moc sťažovať. No sú iné veci, ktoré "3 From Hell" ťahajú dole. Poviem pravdu, že naši "hrdinovia" sú v tomto filme skvelí. Sheri Moon Zombie si túto rolu očividne užíva a rovnako je na tom aj Bill Moseley. Richard Brake je tu podľa všetkého novou postavou, no tiež funkčnou. Ich akcie do toho dávajú poriadnu dávku krvi a súčasne sa tam dostane aj celkom v pohode humor. Hoci najviac za to vďačím Sheri Moon Zombie, bez ktorej by tento film určite nefungoval. No problém, na ktorom film padá je jeho príbeh. Ten je skutočne nič moc. Akcie sú tu predvídateľné a reálne to ide z jedného miesta na druhé. Najprv sa potrebujeme dať dokopy aby sme mali akčnú scénku, potom ideme do Mexika, aby sme mali ešte väčšiu akčnú scénku. A potom je tu ešte aj časť, keď riaditeľ väzenia dovedie Baby do svojho domu. A bude to vyzerať ako mizerne zostrihaná scénka. Pretože to budeme mať poskladané štýlom, že zábery absolútne nenadväzujú jeden za druhým. Neviem na čo sa tu zvolila takáto technika. Nič to filmu nepridáva. Myslím si, že si predošlé filmy pozriem, lebo tieto postavy stojí za to vidieť. A viem si predstaviť, že aj Sid Haig vedel tejto sérii veľa pridať. Takže je to niečo čo určite dobehnem. A minimálne si myslím, že to ponúkne niečo lepšie než tento príbeh. Útek z väzenia a akciu v Mexiku. Hodnotenie: C+ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ži a nechaj žiť. Hovorí sa. A väčšinou s tým problém myslím nemám. Ak sa mi aj film nepáči, tak to poviem a vytvorím si naň názor (logicky nie pozitívny), ale inak ma to nejako extra netrápi v tom zmysle, že by som súdil režiséra za to, že to natočil alebo ľudí, ktorým sa to páčilo. Len proste skonštatujem, že mne sa to z takého takého dôvodu nepáčilo – a idem o dom ďalej. Pri niektorých filmoch s rešpektovaním existencia diela ale mám problém. 3 from Hell je presne ten prípad. Odpornosť, ktorá ma zhnusila, znechutila a permanentne ma dve hodiny v kuse štvala. Neviem, v akom zvrátenom, chorom, pokrútenom a psychedelickom svete Zombie žije, ale čo je moc, to je veľa. Sheri Moon Zombie podáva jeden z najtrápnejších výkonov roka (občas som ju dokonca ľutoval už nie ani tak ako herečku, ale rovno ako ženu a ľudskú bytosť) a pohľad na Sida Haiga (ktorý tu má v podstate len úvodné cameo) ma až bolel (Sid krátko po premiére filmu zomrel). Pre mňa takmer odpad, hoci nepochybujem o tom, že presne takto to Zombie chcel mať natočené. U mňa s tým ale rozhodne nepochodil a v budúcnosti už ani nepochodí. Podotýkam, že jeho staršie filmy (hlavne Vyvrheľov pekla a Halloween) sa mi svojho času páčili, čiže nie som žiadny protizombieovec. Teda... už asi som. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Film obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)
  • Gang v bílých oblecích na konci filmu používá airsoftové zbraně místo originálních (lze vidět u okénka vyhazovače nábojů, který je při střelbě zavřený – má být otevřený). (SsgtJira)

Související novinky

Rob Zombie a adaptace kultovního sitcomu

Rob Zombie a adaptace kultovního sitcomu

09.06.2021

Americký režisér, scenárista a heavymetalový hudebník Rob Zombie (Vyvrženci pekla, Halloween) dva roky po uvedení svého posledního snímku 3 from Hell oznámil svůj další plánovaný projekt. A nemá jím… (více)

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

08.10.2019

Po úspěchu loňské filmové výpravy se čtyřčlenný ČSFD tým opět vydal na nejvýznamější festival pokleslých žánrů na světě. Hororoví fandové Filmmaniak, RUSSELL, Goldbeater a POMO (na spodní fotce zleva… (více)

Reklama

Reklama