Reklama

Reklama

Všechno nejhorší 2

  • USA Happy Death Day 2U (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Vysokoškolačka Tree bývala strašná mrcha, dokud ji osud nepotrestal tím, že ji nutil opakovaně prožívat ten samý den, na jehož konci ji brutálně zabil magor v masce maskota její univerzity. Každodenní krveprolití skončilo až ve chvíli, kdy Tree odhalila identitu pachatele (spolubydlící Lori, která ji už nedokázala vystát) a poslala ho na věčnost. Mezitím se z mrchy stala přátelská bytost věrně milující spolužáka Cartera, jenž jí v boji proti zabijácké časové smyčce pomáhal. Žili by spolu patrně šťastně až do smrti, kdyby nedošlo k sérii řady nešťastných příhod, končících tím, že se Tree znovu probudí v den svých narozenin, pár šťastných prožitých týdnů se rozpustilo jako pára nad hrncem a jedinou jistotou, kterou Tree má, je smrt, jež na ni večer čeká. Nabízí se prosté řešení – skočit za Lori, vyškrtnout ji ze života a vrátit ten svůj do normálu. Když však Tree Lori najde, je její spolubydlící mrtvá. Cosi se změnilo… Ve snaze vrátit vše do normálu přijde Tree záhy na to, že existují i horší věci než každodenní umírání. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (254)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhé setkání s Tree, která se opět ocitá v časové smyčce, ve které neustále umírá, je scenáristicky odvážnější než první díl, což má jak svoje výhody, tak i nevýhody. Začátek filmu je poněkud rozpačitý, nicméně pak se rozjíždí kolotoč sebevražd za účelem hledání pravdy a děj nabírá na obrátkách. Líbilo se mi, že tvůrci nekopírovali mechanicky jedničku a snažili se jít o něco dál - občas to bylo možná už trochu přes čáru, ale budiž. Identita Baby Face a jeho motivace nebyla tak šokující jako u jedničky, nicméně to na druhé straně vynahradilo množství černohumorných momentů. Dokonce mi ani nevadilo, že tvůrci chvílemi hráli na city ("co by, kdyby"). Rovněž se vyplatí počkat si na titulkovou scénu. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Happy Death Day 2U je ambiciózne pokračovanie, ktoré sa snaží čím viac odlíšiť od jednotky a to aj za cenu zásadného žánrového posunu. Napriek prítomnosti maskovaného vraha dvojka nie je ani toľko hororom, čo bola už i tak dosť komediálna jednotka. Film opúšťa slasherový koncept, keď hneď v úvode vytasí s odôvodnením, prečo sa Tree v predošlom filme opakoval deň. Táto sci-fi background story pritom zabíja tajomno jednotky a celý potenciál na slasherovú ságu. Napriek tomu ide stále o pomerne zábavný a vtipný film, no minimálne toľko, koľko je tu skvelých nápadov, je tu aj vaty a klišé. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZAŽÍVÁM TO... JAK SE TOMU ŘÍKÁ? KDYŽ MÁŠ POCIT, ŽES TO UŽ PROŽIL… DEJA VU?...“ /// Hodně narážek na jedničku, snažej se bejt vtipný… je to neuvěřitelně zamotaný… ale neuvěřitelně vtipný to není, protože se řešej píčoviny. A není to vlastně vůbec hororový. Takový puberťácký „Back to Future“ (který není ani moc zábavný…). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem autorem teorie o „Multivesmíru“. 2.) To jsem tenkrát takhle umřel(a)…. 3.) Thx za titule „blacklanner“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tvl, co to je, druhý díl je lepší než první? Tomu se mi ani nechce věřit. Zatímco jednička mě tolik neoslovila, tohle fungovalo skvěle. Samozřejmě je třeba to brát spíš jako komedii, než jako horor, on to totiž horor ani moc není, spíš je to mix všemožných žánrů. Jako komedie to ale fakt funguje skvěle, zasmál jsem se tu hned několikrát nahlas, což se mi stává dost výjimečně. Dokonce to ani nejede ve stejné rovině jako první díl - ze začátku to teda sice tak vypadá, ale později se dostáváme do situace z prvního dílu, která je zde podaná úplně jinak, s jinak promyšlenými situacemi a dějem. Ale bacha, ono to i tak funguje, což je naprosto nečekané už jenom tak a když k tomu připočtu skutečnost, že Landon nikdy nenatočil nic pořádného (Paranormal Activity 5 asi nemá cenu víc rpzebírat a Skautův průvodce zombie apokalypsou mi přišel trapný), každopádně by asi měl zůstat u těch hororových komedií, poněvadž se s každým dalším filmem zlepšuje a teď nejspíš dosáhl vrcholu, protože tohle se mu fakt povedlo. Snad příště zůstane v podobné rovině, až bude mít další film, jestli teda bude. Doufám, že jo, jelikož u Všechno nejhorší 2 se mu povedlo snad všechno a dokonce ukázal, že druhý díl opravdu může být lepší než ten první. 5* ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak jo, dvojka už možná už neni horor, i jednička s tím hororem a atmosférou, dost balancovala, ale dvojka už regulérně kašle na nějaký horor či hororovou atmosféru. A teď si každý musí položit otázku, chci od tohohle filmu horor........nebo něco víc, to něco víc, v tomhle filmu je. A to něco je, přátelství, láska k rodině (hlavně k matce) vs láska k příteli. Dvojka sice neni horor, ale je to sakra dobrý emotivní film, kdy si hlavní hrdinka musí vybrat mezi mámou a přítelem, což neni tak jednoduchý, jak se to může na první pohled zdát. Film přidal víc na humoru a v polovině následuje montáž úmrtí, která patří mezi top momenty, z celého filmu. Ale i na nějaké to vraždění dojde, které za mně docela ujde, žádné přehnané násilí/gore, zde neni a ani ho nepotřebuji, postačí ta kreativita a vtipné pojetí. A to ani nemluvím o dalších realitách, cestování čase a dvojnících, sakra Marvele tenhle nízkorozpočtový komediální-horor, to všechno stihl v jednom filmu a stačilo mu na to, jen sto minut https://www.youtube.com/watch?v=3Gv7OTn05zU. Sice se tím trochu vytrácí to tajemno, z prvního dílu, ale tohle je prostě nový level komedie, která se tváří jako horor, ale přitom má fantasticky napsaný příběh. Finále dost dobře graduje a je velice dobře napínavé, celkově mi tenhle odlehčenější styl, dobře sedl a musím dát velice spokojených pět hvězdiček. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • V závěrečných titulcích je mezititulková filmová scéna. (Rominator)
  • Celosvětová premiéra se původně měla uskutečnit na Valentýna, tedy 14. února 2019, nicméně ve Spojených státech kvůli tehdejší nedávné tragédii byla filmová premiéra dána k předchozímu dni 13. února 2019. (ČSFD)

Reklama

Reklama