Reklama

Reklama

Všechno nejhorší 2

  • USA Happy Death Day 2U (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vysokoškolačka Tree bývala strašná mrcha, dokud ji osud nepotrestal tím, že ji nutil opakovaně prožívat ten samý den, na jehož konci ji brutálně zabil magor v masce maskota její univerzity. Každodenní krveprolití skončilo až ve chvíli, kdy Tree odhalila identitu pachatele (spolubydlící Lori, která ji už nedokázala vystát) a poslala ho na věčnost. Mezitím se z mrchy stala přátelská bytost věrně milující spolužáka Cartera, jenž jí v boji proti zabijácké časové smyčce pomáhal. Žili by spolu patrně šťastně až do smrti, kdyby nedošlo k sérii řady nešťastných příhod, končících tím, že se Tree znovu probudí v den svých narozenin, pár šťastných prožitých týdnů se rozpustilo jako pára nad hrncem a jedinou jistotou, kterou Tree má, je smrt, jež na ni večer čeká. Nabízí se prosté řešení – skočit za Lori, vyškrtnout ji ze života a vrátit ten svůj do normálu. Když však Tree Lori najde, je její spolubydlící mrtvá. Cosi se změnilo… Ve snaze vrátit vše do normálu přijde Tree záhy na to, že existují i horší věci než každodenní umírání. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (255)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na hraně včerejška.. Recyklát dosud čerstvé jedničky, který ubral plyn na hororové cestě, lehce přidal na té komické (kvarteto nerdů ala Big Bang Theory) a do cíle se došoural s defektem způsobeným několika „I love you so much“ výmoly. Scéna mezi titulky naznačila, kdo by se ve trojce mohl ráno opařit čajem, ale Christopher Landon by si měl uvědomit, že jeho kreativita a režisérské schopnosti mají své limity.. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Pokračování vcelku zábavné komediálně hororové hovadiny s jednou z nejsympatičtějších teen bloncek, je podle očekávání bohužel slabší, než díl předešlý. Možná i protože film už vybrušuje z hororového žánru, přičemž spíše víc a víc přičichává ke sci-fi prvkům, které tam vůbec nemusely být. Nebo aspoň mně osobně vyhovoval ten nevysvětlený koncept Na Hromnice o den více, kdy se ono podivné prožívání stejného dne pořád dokola prostě děje, nepotřebuju k tomu žádnou fyziku a vědu, která by se mi to pokusila vysvětlit. V rámci onoho šťourání se ve vědeckých technikáliích nám nakonec tvůrci představili zápletku, která se od té předešlé z minulého dílu zas až tolik neliší, což by vlastně tolik nevadilo, ale problém tkví, že jí až zbytečně moc komplikují. Jasně, hlavní hrdinka je furt výborná - vtipná, sympatická, plus se skvělou představitelkou, ale místo toho, aby film zůstal na stejné rovině snímku předešlého a pokusil se podobný námět pojmout zase trochu jinak, snaží se věci posunout do zbytečně velkých rovin, což nakonec vyústí v naservírování nemastné neslané filmové porce, která s nikým příliš nehne. Ale bylo to zas docela zábavný. Sice bez napětí, se slabším humorem, ale koukat se na to dalo. Ovšem možná ze mě také mluví slabost pro hlavní herečku. A to jsme myslel, že jsem víc na brunetky. Průměrné 3* ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

První díl měl hororovou komediální náladu. Ten druhý do toho začne míchat scifi a je to, jak to už tak bývá, o něco slabší. Konečně se ale dozvíte, proč se to naší hrdince z prvního dílu stávalo, že se sekla v tisíckrát omletým nápadu časové smyčky. Naštěstí jsem se i tentokrát výtečně bavil a přistoupil jsem na tuto trhlou scifárnu. 60% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojku jsem si pustil ihned po skončení jedničky, která mě dokázala docela zaujmout a to nejen svým pojetím i příběhem, ale především samotnou atraktivní představitelkou v hlavní roli. Takže jsem byl dost zvědavý, s čím se Christopher Landon „vytasí“ tentokrát. Přece jenom jsem měl trochu obavy, že se bude jednat jen o nezajímavou kopii jedničky. To se naštěstí nestalo, ale druhý díl se mi nakonec bohužel líbil o něco méně. Hlavně kvůli své překombinovanosti v některých pasážích a faktu, že tentokrát hororová podstata filmu ustoupila dost do pozadí té dramatické a celkovému scifi pojetí. Což bylo na jednu stranu fajn, ale já bych si dal přeci jenom spíše pořádný nášup „slasher akce“ a postupnému budování atmosféry. Začátek filmu byl opět povedený, Ryan byl správný magor i ti jeho kamarádi, ale já byl stejně hlavně zvědavý na Tree, protože Jessica Rothe si dokázala získat mé sympatie už v jedničce a i tentokrát byla jasně o level výše, než zbytek osazenstva. Naštěstí i dvojka nabídne několik slušných hlášek a humorných situací, stejně jako těch „černohumorných“ + několik vydařených sebevražd – hlavně tato pasáž se mi líbila nejvíce. Landon však hodlal hrát i na city a znovu setkání s matkou jistě zacloumá nejednou romantickou duší. Horší už to bylo v tom, že samotný vrah byl tak nějak potlačen do pozadí a přestože i on zde několikrát figuroval, byla mi jeho totožnost tak nějak fuk (zvlášť když dost brzy odhalili, že Lori to tentokrát není). Potěšila i představitelka nesnesitelné Danielle a její ochotnické představení (zahrání slepé Francouzky). Happy Death Day 2U tak vyloženě nezklamal, dokázal místy pobavit, ale na víc jak průměr to v tomto případě nebylo. Bohužel. 50% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se bál, že půjde o kopii jedničky, ale tvůrci šli dál a celé to prokombinovali do nových levelů a z dalších, nečekaných úhlů pohledu. Nejprve matou na začátku tělem, aby pak začal skoro dokonalý nářez plný hlášek. Jinak řečeno - tvůrci vzali z jedničky to nejlepší, hned na začátku mrkají zběsile na diváka, ať to kurnik nebere vážně, protože oni taky ne, protože tady se nehledí na logiku, ale zábavu (už jen ten bezďák hned v úvodu - no tak!). Přitom to působí konzistentně s jedničkou, což muselo dát makačku udržet. Některé věci už se rovnou přeskakují, ale o to vtipněji působí ("A ty - za hodinu v laboratoři:" ), dojde opět na rychlý sestřih smrtí (a několika sebevražd), skvěle mne pobavil změkčilý ředitel školy a jeho hobby, a hlášky taky vypilovali do dokonalosti ("Jsi gay!"- "Jděte za světlem!" - nebo "Kdo si bere na přestřelku šroubovák /screwdriver/? ... "You are screwed!"). Pravda, v prostřední části jsem se chvílemi ztrácel v tom, kdo je kdo, proč, kde, co potřebuje, co stane, ale ono to dává nakonec celé smysl, napínavé je to taky (zvláště scéna se sebevraždou do elektrárny), a nakonec i dojemné a poučné, protože se zde řeší na sice omezeném prostoru docela zajímavé otázky, jako co tvoří naši osobnost a kdy jsme my sebou samými a co nás tvoří. Navíc se to povedlo vše chytře zkombinovat.,Ten film rozhodně není blbý, jen to není až tak jednoduchá, naoko nelogická oddechovka, ale fakt je u toho - pro mnohé překvapivě - potřeba i trochu zapnout mozek a city. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

Reklama

Reklama