Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

John Shaft (Samuel L. Jackson) se v roce 1989 dostal do přestřelky, které byla přítomna i jeho žena s dítětem. Nestalo se jim sice nic, ale tahle událost vedla k rozvodu. Od té doby Shaft svého syna JJ (Jessie T. Usher) neviděl. Ten momentálně pracuje jako kybernetický analytik u FBI. Jednoho dne je jeho nejlepší přítel, bývalý voják, nalezen mrtvý. Podle policie se předávkoval heroinem a případ je uzavřen, nicméně JJ najde pár nesrovnalostí, které indikují vraždu. Obrací se proto na svého otce, který pracuje na volné noze jako soukromý vyšetřovatel. (C0r0ner)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (200)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mi byl ušitý přesně na míru. Skvělá akční komedie se zajímavým vývojem postavy mladého Juniora. Chválím především roli tatíka Shafta v roli Samuela Jacksona, jelikož do filmu vložil neuvěřitelné množství skvělých hlášek ve svém typickém provedení. Dále zde najdeme slušné akční scény a řadu velice vtipných momentů. V poslední řadě chválím nám představené tři generace Shaftů v závěrečné akci. 82% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Překvapivě o trochu vtipnější a s výraznějším rukopisem než jednička, která byla napůl akční, napůl krimi komedie bez specifické příchuti, ale s novým, neokoukaným nigga. Dvojka je svěží, ukecaná a samozřejmě tradičně hollywoodsky šablonovitá, zároveň ale relativně trefná a s moderní, neopotřebovanou zápletkou, která hravě osciluje mezi rodinnými etudami a klasickou detektivní záležitostí. Samuel L. Jackson je pořád ten chytlavý badass madafaka a sází hlášky jako na běžícím pásu. Na kino to nemá, ale u obrazovky při zaplém Netflixu je to úplná pohoda, navíc při kvalitní reprosoustavě nejeden divák ocení kvalitně nasekané hudební fláky v průbehu filmu. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Roundtreeho Shafty jsem nevidel, Samuelovo jo a nijak zvlast me nebral a tohle je bohuzel podobnej pripad. V podstate prumerna kriminalka s tuctovym pribehem, kde je akce pomalu a neni buhvijak natocena a jediny, co film tahne z bahna je hlavni dvojice. Respektive hlavne teda Samuel, ten hlaskuje jak o zivot, nicmene Usher mu docela dobre nahrava a neni nastesti tak otravnej, jak jsem se obaval. Par scen je vcelku cool, spousta hlasek pobavi, ale to je tak vsechno. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

První pokus o sedmdesátkové negroretro, Drsná Tyč, dopadl jako Ochablý Šlauch, zrovna dvakrát se nepovedl, protože se bral moc vážně a zkoušel z původního tupého Mučidomu udělat otravnou čokoládovou sociální sondu a rasistické komunitní negrolkaní. To ve druhé, tentokrát už jen prosté Tyči, se na ty dost ubohé tendenční plačky už vysrali, hnědoameričané spolu s džihádoameričany již žijí ve svých ghettech v dokonalé kriminální harmonii bez zjevného ukazování prstem na zkurvené xenofobní bílé huby, které jim zlomyslně neumožňují být kultivovanými renesančními vzdělanci a intelektuály, vydali se cestou nahláškované akční negromédie, tudíž tahle Tyč stojí pevně jako ocelová Žerď, mohutně topořena stále vitálním strýčkem Džexnem. Ten má sice zjevně po ústřelu, chodí, jako by měl v prdeli pravítko a místy je vidět, že ty žertovné bonbonmoty trousí se zaťatými umělými zuby přes obstřiky a analgetika, ovšem stále se šarmem sobě vlastním. Asi jej vyhecovalo i to, že mu fotra hraje prapůvodní pan Tyč, Ríša Kulostrom, který je jen o 6 let starší. Prostě taková příjemná, vtipná a svižná negrooddechovka s výtečnou podporou prodeje MacShitAirů, předražených to komerčně vyhajpovaných pleček s nepřátelským operákem, kromě zmanipulovaných marnivých pičusů vhodných už leda tak pro distributory narkotik. Čili jak správně naznačil strýček Džexn, jediná ospravedlnitelná cesta, jak může soudný člověk k něčemu takovému přijít, je vyhrát to v soutěži „Rozjeb na sračky drogového dýlera a nech si jeho věci.“ ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Afroamerický čierny nacista, ktorý film režíroval ( Tim Story) v úvode nechá v škole moslimského chlapca spolu s černošským šikanovať biele dieťa. V 17 minúte je biela prostitútka bitá čiernym dílerom drog. V 36. minúte Shaft povie juniorovi, že túto skladbu by nepočúvali ani belosi. Btw, hudba. Prvá a jediná dobrá skladba sa objaví v 67. minúte filmu pri prestrelke medzi juniorom a dílermi v reštaurácii. Čerešničkou na torte pri sledovaní filmu je neschopnosť úbožiakov, ktorý stoja za vývojom aplikácie čsfd. Po prvom hodnotení a snahe upraviť komentársa ten prirodzene neuloží, veď aj načo. Načo by sme vyvinuli niečo čo funguje. Ten istý IT úbožiak by si to zrejme zamieril ihneď do obchodíku, kde by mu predavačka nechtiac predala jogurt deň po záruke. Veď to je jeho 65 centov...Že je sám tak neschopná nula, že jeho služba nefunguje ho netrápi vôbec. Iba z úcty k dávnejším hereckým výkonom Samuela L. Jacksona jedna *, inak to bol odpad nebývalých rozmerov, bez humoru a s priehľadným príbehom. Tak stupídny film som nevidel pomerne dlho, ale tak každému je jasné v koho rukách Netflix je... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Na konci filmu po prestrelke rozreže JJ (Jessie T. Usher) svojej priateľke putá, avšak o pár scén nato má ruky opäť zviazané. (johnsnow)

Reklama

Reklama