Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

John Shaft (Samuel L. Jackson) se v roce 1989 dostal do přestřelky, které byla přítomna i jeho žena s dítětem. Nestalo se jim sice nic, ale tahle událost vedla k rozvodu. Od té doby Shaft svého syna JJ (Jessie T. Usher) neviděl. Ten momentálně pracuje jako kybernetický analytik u FBI. Jednoho dne je jeho nejlepší přítel, bývalý voják, nalezen mrtvý. Podle policie se předávkoval heroinem a případ je uzavřen, nicméně JJ najde pár nesrovnalostí, které indikují vraždu. Obrací se proto na svého otce, který pracuje na volné noze jako soukromý vyšetřovatel. (C0r0ner)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (200)

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Čistá neggerská jednohubka, kde jsou všichni black and proud a kdo není černej, je záporák. Na můj vkus až moc černá detektivka, která byla primárně určena pro černošský publikum, ale má svůj drive, určitou dávku zábavy a hlavně crossover s předešlými dvěma Shafty. Generační upgrade tomu dal nejvíc, stejně jako klasicky našlapanej L. Jackson a soundtrack. Už to nikdy neuvidím, ale na první dojem 4* a.k.a 65% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Sakra příjemné překvapení. Po těch dvou kokotinách Ride Along jsem totiž ani trochu nečekal, že právě Tim Story natočí takhle zábavný a cool filmeček. Samozřejmě mu hodně ulehčil práci skvostný Samuel L. Jackson, který v roli Shafta naprosto exceluje, a krade si ho výhradě pro sebe, hláškuje a fuckuje neskutečným způsobem, všechny a všechno má dokonale na háku a přesto z něj jde respekt, nicméně i tak Story zasluhuje upřímnou pochvalu za celkovou záživnost, vtipnost a odvázanost celé té podívané, která má zároveň i styl a koule, podařila se mu zde navíc zachytit i velice slušná atmosféra, akce je pak sice minimum a je nenásilná a nekrvavá, ale nevyznívá ani nikterak trapně, a samotná zápletka, respektive ústřední případ, je v rámci možností a s jistou dávkou tolerantnosti nenudící, nicméně v tomto ohledu je určitě nutné zmínit, že je zde daleko větší, a v podstatě i zajímavější, prostor věnován spíše postavám a vývoji jejich vzájemných vztahů a charakterů, než právě samotnému ději, což jsem sice nečekal, nicméně to funguje vážně dobře a zábavně, takže sledovat postupné sbližování Shafta s Juniorem bylo zkrátka vážně fajn, a to nemluvě, když se k nim ke konci přidá ještě třetí generace. Shaft 2019 je zkrátka výborný odvaz, velice vtipná a svižná podívaná, která se ani trochu nebere vážně, a já se u toho luxusně bavil. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Samuel L. Jackson opäť vyšetruje vraždu, ale kým k nej príde, musíte sa preniesť cez ukrutné upišťané neherectvo Reginy Hall, ktorá tam dve-tri minúty otravuje život, až som to chcel vypnúť. Ale keďže pán Jackson vyzerá v 70 rokoch v čiapke stále ako Ben Cristovao, musel som pozerať ďalej. A stálo to celkom za to. Ako akčná komédia to na mnohých miestach funguje. Nie je to nič extra, ale dá sa zabaviť. ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Shaft z roku 2000 je fajn, není to sice nějaká pecka, ale přesto si ho pustím rád a rozhodně zabaví. Nový Shaft je trochu o něčem jiném a podle mě zdvihl laťku zase o něco víš. Je vtipný(jakože dost), má charismatického bad ass Samuela a dokonce i slušnou akci. Rozhodně bych byl rád kdyby se nám nových Shaftů vyrojilo do budoucna jěště více. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Klasický černošský film pro černošské obyvatelstvo, ve kterém naštěstí neřve Tyler Madea Perry, ale naprosto ruluje a krade si pro sebe veškeré scény geniální Samuel L. Jackson. Sekunduje mu jeho nepříjemně ječící sidekick v podobě Jessieho Ushera, a doprovází je jejich dědeček. Je to klasická nahláškovaná krimikomedie, akorát že 90% času tam vidíte černochy. Ale má to švih, náboj a vlastně to hrozně rychle uteče a na pozadí neustálého špičkování ústřední dvojice, ve které je krásně vidět spojení staré a nové mileniální doby, se rozplétá vlastně hrozně jednoduchý zločin. Scénář je průstřelný jak prostěradlo, ale to vlastně tolik nevadí, protože se většinu času stejně budete bavit ulítlým Jacksonem (hláška na Laurence Fishburna je hlod roku). Pro středoevropana vychovaného SPD to nebude, ale pro miléniála a multikulti Pražáka je to komedie vlastně hrozně fajn. I když jsem místy čekal, že tam začnou ještě černoši tančit a vzývat Boha. 70% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Na konci filmu po prestrelke rozreže JJ (Jessie T. Usher) svojej priateľke putá, avšak o pár scén nato má ruky opäť zviazané. (johnsnow)

Reklama

Reklama