Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

John Shaft (Samuel L. Jackson) se v roce 1989 dostal do přestřelky, které byla přítomna i jeho žena s dítětem. Nestalo se jim sice nic, ale tahle událost vedla k rozvodu. Od té doby Shaft svého syna JJ (Jessie T. Usher) neviděl. Ten momentálně pracuje jako kybernetický analytik u FBI. Jednoho dne je jeho nejlepší přítel, bývalý voják, nalezen mrtvý. Podle policie se předávkoval heroinem a případ je uzavřen, nicméně JJ najde pár nesrovnalostí, které indikují vraždu. Obrací se proto na svého otce, který pracuje na volné noze jako soukromý vyšetřovatel. (C0r0ner)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (200)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o SLJ, tak není co vytknout. Hláškuje co to dá a pálí ostrými, takže dělá přesně to, co od něj člověk čeká. Navíc mi připadá, že ten chlap vůbec nestárne. Kámenem úrazu je Shaft jr.. S jeho ukňouranou postavou se nedá sympatizovat a proměna v drsňáka je mizerná i na komedii. Obešel bych se i bez tradičních otcovsko-synovských blábolů, ale na druhou stranu je fakt, že to mohlo být i horší. Každopádně vzdor tomu všemu má film drajv, pořád se něco děje, najde se prostor pro zasmání a akce, byť nijak nápadité, je dost. Na jedno podívání OK. 65% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Sympatické obsadenie celej rodinky aj objektu záujmu juniora a perfektná chémia medzi všetkými, fungujúce hlášky, zaujímavý prípad upomínajúci na istý aspekt následkov invázie do Afganistanu, o ktorom sa nahlas nehovorí, priemerná akcia a priemerné finále. Neprestrieľné autá a stoly v reštauráciách beriem ako vizuálny fór, nie ako klišé. Bohužiaľ film kruto prepadol, asi išiel do kín spoločne s nejakými MCU/DCU/SW. Ak by nebol Shaft len fikčná postava, došiel by tú všetkú zberbu do kín vystrieľať. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Sakra příjemné překvapení. Po těch dvou kokotinách Ride Along jsem totiž ani trochu nečekal, že právě Tim Story natočí takhle zábavný a cool filmeček. Samozřejmě mu hodně ulehčil práci skvostný Samuel L. Jackson, který v roli Shafta naprosto exceluje, a krade si ho výhradě pro sebe, hláškuje a fuckuje neskutečným způsobem, všechny a všechno má dokonale na háku a přesto z něj jde respekt, nicméně i tak Story zasluhuje upřímnou pochvalu za celkovou záživnost, vtipnost a odvázanost celé té podívané, která má zároveň i styl a koule, podařila se mu zde navíc zachytit i velice slušná atmosféra, akce je pak sice minimum a je nenásilná a nekrvavá, ale nevyznívá ani nikterak trapně, a samotná zápletka, respektive ústřední případ, je v rámci možností a s jistou dávkou tolerantnosti nenudící, nicméně v tomto ohledu je určitě nutné zmínit, že je zde daleko větší, a v podstatě i zajímavější, prostor věnován spíše postavám a vývoji jejich vzájemných vztahů a charakterů, než právě samotnému ději, což jsem sice nečekal, nicméně to funguje vážně dobře a zábavně, takže sledovat postupné sbližování Shafta s Juniorem bylo zkrátka vážně fajn, a to nemluvě, když se k nim ke konci přidá ještě třetí generace. Shaft 2019 je zkrátka výborný odvaz, velice vtipná a svižná podívaná, která se ani trochu nebere vážně, a já se u toho luxusně bavil. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Naprosto kouzelnej Samuel Jackson v akční komedii jako ze starých časů. Prostě nigga motherfucker hláškující drsňák. Je to vtipný, herecky dobrý, i když ten hipsterskej chcípák mě dost štval, a hlavně po delší době film co má koule. Padlo mi to do nálady a bezvadně zabavilo. Tři generace Shaft family? To chcete. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„He thinks he's a black James Bond.“ - „If that dude was real, he'd think he was ME..“ Vzkřísit žánr buddy movie není nyní lehké ani pro jeho bývalé tvůrčí esa (viz. Blackovi Správní chlapi), ale tady ten střet mileniální křehkosti s obhroublým zástupcem nekomplikovanosti světa minulého století nacházel zajímavé rozměry. Je třeba si ovšem přiznat, že bez osoby bad motherfuckera Jacksona, který slovo cunt stále pronáší s nebývalou noblesou, by tahle Storyho jízda na černo nebyla tak produktivní.. S ohledem na hlášku z úvodu komentáře a nynější polemiky o nové barvě a pohlaví Flemingovy 007 je myslím na místě, aby dalším Shaftem byla Cameron Diaz. A komu se to nelibí, je rasistický misogyn.. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Na konci filmu po prestrelke rozreže JJ (Jessie T. Usher) svojej priateľke putá, avšak o pár scén nato má ruky opäť zviazané. (johnsnow)

Reklama

Reklama