Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

John Shaft (Samuel L. Jackson) se v roce 1989 dostal do přestřelky, které byla přítomna i jeho žena s dítětem. Nestalo se jim sice nic, ale tahle událost vedla k rozvodu. Od té doby Shaft svého syna JJ (Jessie T. Usher) neviděl. Ten momentálně pracuje jako kybernetický analytik u FBI. Jednoho dne je jeho nejlepší přítel, bývalý voják, nalezen mrtvý. Podle policie se předávkoval heroinem a případ je uzavřen, nicméně JJ najde pár nesrovnalostí, které indikují vraždu. Obrací se proto na svého otce, který pracuje na volné noze jako soukromý vyšetřovatel. (C0r0ner)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (200)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Sakra příjemné překvapení. Po těch dvou kokotinách Ride Along jsem totiž ani trochu nečekal, že právě Tim Story natočí takhle zábavný a cool filmeček. Samozřejmě mu hodně ulehčil práci skvostný Samuel L. Jackson, který v roli Shafta naprosto exceluje, a krade si ho výhradě pro sebe, hláškuje a fuckuje neskutečným způsobem, všechny a všechno má dokonale na háku a přesto z něj jde respekt, nicméně i tak Story zasluhuje upřímnou pochvalu za celkovou záživnost, vtipnost a odvázanost celé té podívané, která má zároveň i styl a koule, podařila se mu zde navíc zachytit i velice slušná atmosféra, akce je pak sice minimum a je nenásilná a nekrvavá, ale nevyznívá ani nikterak trapně, a samotná zápletka, respektive ústřední případ, je v rámci možností a s jistou dávkou tolerantnosti nenudící, nicméně v tomto ohledu je určitě nutné zmínit, že je zde daleko větší, a v podstatě i zajímavější, prostor věnován spíše postavám a vývoji jejich vzájemných vztahů a charakterů, než právě samotnému ději, což jsem sice nečekal, nicméně to funguje vážně dobře a zábavně, takže sledovat postupné sbližování Shafta s Juniorem bylo zkrátka vážně fajn, a to nemluvě, když se k nim ke konci přidá ještě třetí generace. Shaft 2019 je zkrátka výborný odvaz, velice vtipná a svižná podívaná, která se ani trochu nebere vážně, a já se u toho luxusně bavil. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Až po shlédnutí filmu jsem zjistila, že Shaft je součástí série, která začala již v roce 1971. Ale pokud jste divák, který o předchozích filmech také netušil, tak to ničemu nevadí. Shaft se tváří jako skvělá akční sólovka, která má za úkol diváka pobavit a navalit do něj slušnou akci, aby nebyl přehlcený, ale ani hladový. Naštěstí se tohle podařilo. Jackson v hlavní roli je bombový, nedokázala bych si představit nikoho jiného a stále žasnu nad tím, jak slova jako pussy, cunt, motherfucker v jeho podání znějí jako slova normálního člověka. Film má ale jediné mínus a to je záporná postava. Škoda, že ta nedostala více prostoru, aby to bylo zajímavější a lépe jsme se s postavou ztotožnili. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

O la lá! Tak Shaft se nám geniálně přizpůsobil době a máme tu dvojku úplně jinou než díl první s L. Jacksonem. Je to nahláškovaný, je to bomba sprostý, má to koule a grády! A navíc detektivovi zůstalo vše co ho zdobilo kdysi. Takže respekt, suverenita i nekompromisnost! A pro mě i štěstí, že se té vykurvené hudby z předchozího dílu ve filmu objevuje pomálu! Za supr béčko 75% ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Shaft je príjemnou jednohubkou so skvelým Samuelom L. Jacksonom . S privretými očami mu preto udeľujem deväť bodov z desiatich. Sem-tam sa pobavíš na vtipe, užiješ si hláškovanie a debilné pripomienky Shafta a poteší aj akcia. Ide o oldschoolovú akčnú jednohubku, ktorá zanechá dobrý dojem a ja osobne dúfam, že sa dočkáme ďalšej časti. Ideálne znova so všetkými tromi generáciami Shafta. Niečo mi hovorí, že by do toho páni išli okamžite. 90% PS: Celosvetové práva na distribúciu obdržal Netflix. Film si tak môžeš pozrieť v pohodlí domova ()

verbal 

všechny recenze uživatele

První pokus o sedmdesátkové negroretro, Drsná Tyč, dopadl jako Ochablý Šlauch, zrovna dvakrát se nepovedl, protože se bral moc vážně a zkoušel z původního tupého Mučidomu udělat otravnou čokoládovou sociální sondu a rasistické komunitní negrolkaní. To ve druhé, tentokrát už jen prosté Tyči, se na ty dost ubohé tendenční plačky už vysrali, hnědoameričané spolu s džihádoameričany již žijí ve svých ghettech v dokonalé kriminální harmonii bez zjevného ukazování prstem na zkurvené xenofobní bílé huby, které jim zlomyslně neumožňují být kultivovanými renesančními vzdělanci a intelektuály, vydali se cestou nahláškované akční negromédie, tudíž tahle Tyč stojí pevně jako ocelová Žerď, mohutně topořena stále vitálním strýčkem Džexnem. Ten má sice zjevně po ústřelu, chodí, jako by měl v prdeli pravítko a místy je vidět, že ty žertovné bonbonmoty trousí se zaťatými umělými zuby přes obstřiky a analgetika, ovšem stále se šarmem sobě vlastním. Asi jej vyhecovalo i to, že mu fotra hraje prapůvodní pan Tyč, Ríša Kulostrom, který je jen o 6 let starší. Prostě taková příjemná, vtipná a svižná negrooddechovka s výtečnou podporou prodeje MacShitAirů, předražených to komerčně vyhajpovaných pleček s nepřátelským operákem, kromě zmanipulovaných marnivých pičusů vhodných už leda tak pro distributory narkotik. Čili jak správně naznačil strýček Džexn, jediná ospravedlnitelná cesta, jak může soudný člověk k něčemu takovému přijít, je vyhrát to v soutěži „Rozjeb na sračky drogového dýlera a nech si jeho věci.“ ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Na konci filmu po prestrelke rozreže JJ (Jessie T. Usher) svojej priateľke putá, avšak o pár scén nato má ruky opäť zviazané. (johnsnow)

Reklama

Reklama