Reklama

Reklama

Paroží

  • USA Antlers (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V izolovaném městě v Oregonu se učitelka střední školy a její bratr, místní šerif, zaplete s jedním ze studentů, jehož temná tajemství vedou až k děsivému setkání s legendární bytostí, která zde byla dávno před nimi. (Falcon)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (208)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Rok 2022 pre mňa a najväčšieho filmového fanúšika pod Tatrami neskončil a nezačal práve najlepšie a tak som si tieto smutné dni spestril nakoniec aspoň jedným z najlepších minuloročných filmov. Treba uznať že minimálne prvá hodina je naozaj výborná, s gradujúcou atmosférou a aj keď záver nie je úplne ideálny niečo ma vo filme prekvapilo. Ani jeden z dvojice šerifov nie je afroameričan. Celkovo sa vo filme neobjaví žiadna afroamerická postava, čo síce vôbec neprekvapuje, nakoľko mysteriózny horor s indiánskou legendou a plná kinosála afroameričanov idú tak dokopy ako vypredané Pasienky či Juliska počas posledných sezón federálnej ligy ale aj tak kasting splnil účel. Rovnako tak ako vidiek s feťákmi, pochopiteľne ľuďmi bielej farby pleti. Ešťeže aromácke komunity na perifériách našich miest vychovávajú samých inžinierov a doktorov a nikto tam nefetuje. Del Torovský ladený príbeh bol pre mňa príjemným prekvapením, tento žáner ja skrátka môžem a tak spolu s Old, Halloween Kills a Poslednou nocou v Soho môžem Parožie označiť za jeden z najlepších filmov roku 2021. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo veľmi atmosférický a pomalým tempom plynúci horor, ktorý funguje príbehovo, emočne, herecky aj filmársky (kamera, strih, zvuk, výprava, masky, triky, hudba- všetko na úrovni). Páči sa mi že krvou sa nešetrilo a vrážd aj keď nie je veľa sú fakt dobre spracované. Som spokojný, vlastne jeden z najlepších hororov v tomto roku v kinách. Produkcia Del Tora bola poznať. 85% ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený režisér Scott Cooper pokračuje v zobrazování odvrácené tváře Ameriky. Po pensylvánských  ocelářských dělnících a buranských horalech z "Pryč od pece" se přesunul mezi socky v odlehlé oblasti Oregonu, kde straší nasraný indiánský bubák, kterému už leze krkem devastace přírody i mezilidských vztahů - a činí tak pro diváka velice uspokojivým (tedy přiměřeně napínavým, strašidelným a lekavým) způsobem. Prostředí všeobecného úpadku i ponurá atmosféra jsou zachyceny na jedničku a kvalitní kamera i zvuk na tom mají nemalou zásluhu, stejně jako všeobecně kvalitní herecké výkony. Jen dodám, že Graham Greene mi udělá radost vždycky a na další Cooperův snímek už se těším! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

O indiánsku legendu Wendigo som sa začal seriózne zaujímať potom, čo som si pred rokmi prečítal román "Cintorín domácich zvierat" (Pet Sematary), ktorý v roku 1983 napísal americký spisovateľ Stephen King. Odvtedy sa vždy poteším, keď natrafím na niečo, čo rozšíri moje obzory ohľadne wendigo fenoménu. Takže je pochopiteľné, že som sa na snímok "Parožie" (Antlers) tešil. Pohodlne som sa usadil a v kľude si ho pozrel. No a nebol som sklamaný. Je to spracované do formy profesionálne natočeného horrorového filmu, ktorého dej sa odohráva v malom, zapadnutom, krachujúcom meste uprostred lesov niekde v Oregone. Je to temné, ponuré a pochmúrne. Pomalšie tempo a komorná atmosféra sú v tomto prípade kladom. Celé je to navyše podfarbené pôsobivým soundtrackom. **** ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA $10,619,670║ Tržby Celosvetovo $18,535,194 ▐ Scott Cooper má svoj pomalý, dramatický štýl a drieme v ňom potenciál. Tu to celkom ustojí na horor, škoda toho zbytočného až nevyhnutného klišé ale ináč dobrá temne dusná atmosféra a masky. To že to je pod záštitou Del Tora je bez debát citeľné a aj dobré pre film.  /55%/ ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Wendigo pochází z folklorní tradice severoamerických indiánských kmenů a označuje kanibalistického netvora či zlého ducha požírajícího lidské maso. (NiWi)

Související novinky

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

02.12.2021

Režisér Scott Cooper (Crazy Heart, Nepřátelé) přibližně před měsícem v kinech představil svůj dlouho odkládaný horor Paroží s Keri Russell a Jessem Plemonsem v hlavních rolích. V současné době však… (více)

Christian Bale v historické detektivce

Christian Bale v historické detektivce

28.02.2021

Režisér Scott Cooper (Nepřátelé, Pryč od pece) a Christian Bale (Temný rytíř) se dohodli na své již třetí spolupráci. Jejich nový snímek bude tentokrát adaptací historické detektivky The Pale Blue… (více)

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

12.03.2020

Jen týden před premiérou se rozhodlo studio Paramount Pictures pro jistotu posunout snímek Tiché místo 2 na pozdější datum. Oznámil to samotný herec, producent a režisér John Krasinski na svém… (více)

Margaret Qualley bude mít hlavou plnou duchů

Margaret Qualley bude mít hlavou plnou duchů

18.02.2020

Herečka Margaret Qualley (Pozůstalí, Tenkrát v Hollywoodu) se upsala novému projektu od režiséra Scotta Coopera A Head Full of Ghosts. Film bude adaptací stejnojmenné knížky od Paula Tremblaye,… (více)

Reklama

Reklama