Reklama

Reklama

Paroží

  • USA Antlers (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V izolovaném městě v Oregonu se učitelka střední školy a její bratr, místní šerif, zaplete s jedním ze studentů, jehož temná tajemství vedou až k děsivému setkání s legendární bytostí, která zde byla dávno před nimi. (Falcon)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (209)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Vcelku obyčejný alegorický folk horor postavený na spoustě traumatech (z nichž většina je dávno ohraná), zasazený do zajímavého prostředí vidláckého Oregonu s několika lehkými socioekonomickými zmínkami v pozadí (nejzajímavější aspekt filmu), a konečně obsazený jako obvykle výbornou Keri Russell (The Americans mi fakt chybí...) a tentokrát až moc vyjukaným Plemonsem (po Judasovi jsem čekal, že se z té škatulky konečně vymaní). Moc to nefungovalo a i ta střídmá stopáž se místy dost táhla. Po dva roky starém traileru a předchozích Cooperových filmech jsem čekal víc. 5/10 ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Scott Cooper mě s jeho Hostiles odrovnal na plné čáře, a tak jsem v koutku duše doufal, že tomu nebude jinak i u jeho odvážného hororového kroku Antlers. Zázrak se ale bohužel nekoná a ačkoliv bych si strašně přál, aby to vyšlo, nejde hodnotit víc jak dvěma hvězdami. Už od začátku jde vidět, že film nemá ambice být trhákem roku a je jednodušší téměř ve všech ohledech - 3 postavy, 3 lokace, jedno občasné monstrum a o nějakém konstantním strašení či hutné a neúprosné hororové atmosféře se mluvit taky nedá. Film má v základu hodinový úvod, u kterého divák jen čeká na ono závěrečně vyvrcholení a finální jatka, ale paradoxně tam, kde by měl film excelovat, působí nejvíc komicky, uspěchaně, neoriginálně až směšně a celé předchozí snažení úplně zazdí. Nehledě na to, že celý koncept monstra se zde vůbec nerozebírá a my se nedozvíme ani základní odpovědi že CO a PROČ se zde vlastně událo. Režisérský přešlap a kino omyl, který se naštěstí v sále dá bez újmy přežít, ale doma bych u Antlers asi do konce nevydržel. Za týden o něm nevím. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem nechal dost dlouhou dobu „uzrát“ ve své sbírce, aby pořádně vychladl a já si jej mohl v rámci nabídky vychutnat. Ve své době jsem o něm slyšel ze všech stran (ať už chválu, nebo kritiku), ale jelikož nepatřím mezi ty, kteří vše musí vidět hned, odložil jsem jej stranou, abych se nenechal ovlivnit. A asi jsem udělal dobře. Docela dost jsem toho četl o mytickém Wendigu, viděl pár dokumentů i filmů na toto téma a můžu s klidným říct, že Scott Cooper tohoto tvora dost pojal podle své fantazie – což však ve finální podobě nedopadlo vůbec tragicky. Nicméně už jsem viděl lepší kousky na toto téma.    Paradoxně se mi líbila spíš první polovina, která sebou přinesla kromě nádherné kanadské přírody i zajímavou ponurou atmosféru a spíše jakousi formu sociálního dramatu, nežli čistokrevné hororové podívané a to bylo jen a jen dobře. Tichý šikanovaný chlapec s tajemstvím za zavřenými dveřmi a proti němu učitelka s rovněž smutnou historií. Bylo zajímavé sledovat proplétající se vztahy těchto dvou, až k finálnímu odhalení. Které tušili tak nějak všichni, už od začátku. Scott Cooper si hrál s náznaky, dokázal postupně stupňovat atmosféru, přidal pár dramatických chvilek, jenže potom se vrhl hlavně na hororovou stránku filmu a ejhle…   Dojde na nějaké to gore – jo bylo celkem fajn, dokonce ani zrod – proměna otce ve Wendiga nebyl špatný, ale u pasti „na dva policajty“ jsem si klepal na čelo (to byli oba tak slepí a hluší?), no a finální souboj v dole…Tak to už bylo čisté zoufalství, které mi rapidně zkazilo dosavadní nadšení z filmu. Co na tom, že jak Keri Russell tak Jeremy T. Thomas podali velmi dobré herecké výkony, když to tahle tvůrci v posledních minutách doslova zmrví. Jejich záchranou bylo, že víc jak polovina filmu byla opravdu dobrá a navíc nádherná příroda, to je vždy plusový bod v mých očích. Lepší průměr, ale mělo to daleko navíc. 60% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem si docela pošmákl. Jak moc horory nemám v lásce (spíš můj kardiovaskulární systém tedy ne), tak Paroží od Coopera překvapilo. A to dost. Ten špinavý audiovizuál mi k tomu celkovému nepříjemnému ladění neskutečně pasoval...Už vypjatý úvod dosti navnadil. A hlavně jsme se coby diváci dočkali nesmírně interesantního monstra. Z toho bezchybného designu jsem byl fakticky vedle (to závěrečné odhalení..tam jsem čuměl jako puk). A násilí? Tak naturalisticky a brutálně podané momenty jsem dlouho ve filmu z US produkce neviděl...No a co ten příběh? Jasně, tam bych si asi dokázal představit pár zlepšováků. Na druhou stranu, žádný vyloženě logický přešlap se nekonal. Takže dobrý :D Za mě dávám naprosto zasloužených 7,5/10 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Do záležitostí zařazených do hororového žánru jdu vždycky s obavami. Paradoxně se bojím, že se nebudu bát a že se budu až paranormálně nudit. A zpravidla to tak i dopadne. V tomto případě tomu bylo jinak. Ani tentokrát jsem se nebál, protože na žádný horor nedošlo, ale jako jakýsi mysteriózní thriller, do něhož byl obsazen i jeden z mých oblíbených rudokožců a vždy vítaná Keri Russell, fungoval film velmi dobře. Ostatně i hlavní dětská role byla obsazena dokonale, chlapec vypadal, že dostával najíst vždy jen tolik, aby vydržel do konce scény, a pak ho zase nechávali do příští klapky hladovět. Ve vlhkém sklepě. Atmosféra mě velice potěšila, zajímalo by mě, kolik musela produkce zaplatit Londýňanům za to, že se po dobu natáčení vzdali svého počasí. Bylo vlhko, bylo mlhavo, bylo explicitní násilí, chyběl jen ten horor. Ale i tak jsem si to užil. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Wendigo pochází z folklorní tradice severoamerických indiánských kmenů a označuje kanibalistického netvora či zlého ducha požírajícího lidské maso. (NiWi)
  • Natáčení probíhalo v kanadské provincii Britská Kolumbie, konkrétně v Hope, Port Moody, Squamish, Langley, Maple Ridge, Coquitlam a v Mammoth Studios. Natáčelo se od 1. října do 30. listopadu 2018. (noelcoward73)

Související novinky

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

02.12.2021

Režisér Scott Cooper (Crazy Heart, Nepřátelé) přibližně před měsícem v kinech představil svůj dlouho odkládaný horor Paroží s Keri Russell a Jessem Plemonsem v hlavních rolích. V současné době však… (více)

Christian Bale v historické detektivce

Christian Bale v historické detektivce

28.02.2021

Režisér Scott Cooper (Nepřátelé, Pryč od pece) a Christian Bale (Temný rytíř) se dohodli na své již třetí spolupráci. Jejich nový snímek bude tentokrát adaptací historické detektivky The Pale Blue… (více)

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

12.03.2020

Jen týden před premiérou se rozhodlo studio Paramount Pictures pro jistotu posunout snímek Tiché místo 2 na pozdější datum. Oznámil to samotný herec, producent a režisér John Krasinski na svém… (více)

Margaret Qualley bude mít hlavou plnou duchů

Margaret Qualley bude mít hlavou plnou duchů

18.02.2020

Herečka Margaret Qualley (Pozůstalí, Tenkrát v Hollywoodu) se upsala novému projektu od režiséra Scotta Coopera A Head Full of Ghosts. Film bude adaptací stejnojmenné knížky od Paula Tremblaye,… (více)

Reklama

Reklama