Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arondir se ocitá v zajetí, Galadriel a Halbrand objevují legendární království; Elendil dostává nový úkol, Nori čelí následkům. (Prime Video)

Recenze (118)

Rogue odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fascinující. Psychopatický hobití klan s heslem "Nobody walks alone" připravený kohokoliv pomalého nechat zemřít v dáli za sebou, aby si později všechny mrtvé připomněli recitálem "we will wait for you". Mohl by mi někdo vysvětlit, jak přežili víc než jednu generaci? Nobody walks alone unless he walks too slow je motto snů. Galadriel je nadále píča a chytání elfů se odehrává mimo kamery. A BTW teda, pokud celá tahle fanfiction sračka s labelem Lotr něco rozhodně být neměla, je to zkurvená alegorie. To by se člověk poblil. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kupodivu Arondir se mi zatím líbí nejvíc. Má naprosto jednoduchou, obyčejnou dějovou linku, zato hodně fungující. Tam mě zajímá nejvíc, jak to bude pokračovat. Galadriel není špatná, ale něco jejímu příběhu chybí. Co ale naprosto nedávám, jsou ti chluponozi. Už z trailerů bylo cítit, že půjde o nejotravnější a nejpomalejší dějovou linku. A je to tady. Rád bych je viděl v nějaké epizodní roli, ale dávat jim vždy čtvrt epizody je plýtvání časem. ()

Reklama

Epero 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť tomu kraľuje nesympatická Galadriel. To si vážne nik po prvých dvoch častiach neuvedomil, že je to protivná, namyslená, bezohľadná egoistka? Ak ju chceli viesť nejakým vývojom, mohli teraz, potom čo chcela preplávať oceán, mohla si uvedomiť kam ju jej pýcha dostala. Teraz ju zachránia z Numenoru a voči svojim záchrancom je aká? Prekvapenie, je povýšenecká, nezdvorilá, panovačná. Je tam sama, na ostrove a hneď im dá najavo, že ak jej nedajú loď, tak si ju vezme silou. Vyhráža sa aj mužovi čo ju zachránil. Dokonca mu povie „kto je tento smrteľník, čo so mnou hovorí, akoby netušil kto som?“. Namyslená aristokratka. Scenár nám zas neukáže prečo aj ľud Numenoru neznáša elfov, proste to máme brať. Nejde o záhadu, ktorú treba riešiť, takže to mohli ukázať rovno.                      Konečne sme videli ale aspoň nejaké mesto, keď to už v prvých dvoch dieloch odflákli len pohľadom z diaľky a statickým obrazom v pozadí. Nie je to dych berúce mesto, ale aspoň niečo. Tretí diel je už o niečo lepší. Mnohí si neuvedomujú, že sú tu isté očakávania, keď to prezentujú ako Tolkiena a ako najdrahší seriál v histórii. Keby spravili vlastné fantasy, nové, originálne, bolo by to prijaté omnoho lepšie. Pri adaptácii fanúšik očakáva vernosť predlohe a pri Tolkienovy špeciálne väčšiu prepracovanosť a epickosť. A pri najdrahšom seriály v histórii by človek nečakal tak chabý scenár a plytké dialógy. ()

Martinius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

po prvych dvoch dieloch som si este netrufol nic napisat, kedze je dej serialu stale v stadiu fermentovania a zjavne este dlho bude. celkovo som siel do pozerania so zmiesanymi pocitmi, kedze jedni serial nenavidia, ini ho miluju. a kdesi uprostred som sa asi ocitol ja. serial nemilujem a zjavne si ho neoblubim, ale ani ma pri nom nenapina. oná tak demagogicky diskutovana diverzita (pri ktorej sa viacero osobnosti vyoutovalo ako uplni kokoti - napriklad taky neil gaiman, ci elon musk) mi paradoxne prekaza najmenej. suhlasim, primiesanie cernochov ci aziatov medzi elfov, trpaslikov ci hobitov posobi miestami slaboducho - omnoho lepsie by sa takyto herci vynimali v rolach, ktore by odzrkadlovali ich etnicku prislusnost v povodnom diele LOTR. na druhej strane ocenujem, ze herci boli vybrani citlivo a ohladuplne a ich postavy patria k najsympatickejsim (najviac hadam zabodovala durinova manzelka). oproti nim posobia ine "biele" postavy v hlavnych rolach priam jebnuto - najviac evidentne galadriel. galadriel je az prilis v centre diania a serial rychlo naznacil, ze sa dej bude tocit najma okolo nej. presne tuto hlupu chybu spravil aj star trek discovery a na tom zalostne pohorel. druhym kamenom urazu je priam prijebana scenaristika sposobujuca mixer v ociach i v usiach. usmevne momenty sa postupne vrstvia az zacina serial pripominat neumyselny sitcom. ocean je tu zrejme o velkosti olympijskeho bazenu, kedze topiacu sa galadriel najprv objavi plt so stroskotancami a nasledne numenorska lod. hobiti su stvarneni ako banda vysinutych zanedbanych hipisakov a cely oddiel elfov zjavne vbehol orkom do naruce (tu vidno, ako su mnohe sceny zbytocne roztahane a inde sa dej ubera brutalnymi skratkami). tiez sa nedaju nespomenut prvoplanove dialogy, pri ktorych sa tolkien musi obracat v hrobe. staci si porovnat vsetku tu natliachanu vatu s kazdym jednym citlivo prehodenym slovom v jacksonovej trilogii. a este ku galadriel - keby z nej autori nemali nutkavu potrebu spravit premotivovanu sebestrednu slepicu posadnutu plnenim patrocnice, kvalita deja by sa nachadzaja kdesi uplne inde. ale to by holt asi nemohla tocit sekcia ideologickeho dobroserstva amazonu. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První co mě vyloženě pilo krev bylo nadužívání zpomalených záběrů a přehnaná hra na umění. Další věc zcela okatá ignorace přinášet odpovědi na zcela zřejmé otázky, jako třeba proč ta ztráta obliby Elfů? Příležitost k položení správné otázky byla zcela zřejmá. Navíc, proč se ušatá pinda chová tak nabubřele? To samé co se děje okolo “Supermana”… chovají se jako retardovaná sekta. Proč bylo nutné se dozvědět víc o nějakém nýmandovi co se učí na lodi? Z této epizodě prostě potřeba děj zpomalit. Jako ty debilní artové záběry. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Galadriel (Morfydd Clark) řekne Halbrantovi (Charlie Vickers), že jejich setkání nebyla náhoda, ale důsledek práce vyšší moci. Naráží tím na Eru Iluvatara, nejvyššího boha Ardy a celého Tolkienova vesmíru. Ten opravdu události na Ardě občas ovlivňuje, nejznámnějším příkladem budiž to, když poslal Gandalfa zpět do Středozemě jako Gandalfa Bílého. (spacemaster)
  • Galadriel (Morfydd Clark) vysvětluje Halbrantovi (Charlie Vickers), že Numenorci stáli při boji s Morgothem na straně elfů. V té době se jmenovali Edain a přišli na ostrov Elenna vedeni Elrosem, bratrem Elronda, který následoval hvězdu na nebi, kterou nesl jeho otec Earendil, jehož socha se tyčí nad přístavem. (spacemaster)
  • Socha muže s nataženou dlaní v záběru Numenoru je Earendil, otec Elronda (Robert Aramayo) a Elrose. Vedle něj lze vidět sochu ptáka, což je ve skutečnosti vyobrazení jeho ženy, která během Války hněvu dostala podobu ptáka jako dar od Vala Ulmo (bůh moří). Na jeho čele si můžeme všimnout čelenky s vsazeným Silmarilem. (spacemaster)

Reklama

Reklama