Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nori pochybuje o svých instinktech, Elrond se snaží dodržet svůj slib, Halbrand zvažuje svůj osud, Jižané se připravují na útok. (Prime Video)

Recenze (107)

Litvicek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsme zřejmě v půlce seriálu. Zatím se všude událo úplný hovno. Postavy jsou relativně u prdele a děj celkem bych řekl, že taky. Ale! Koukáme na nejdražší seriál od Amazonu a souvisí to s Pánem Prstenu, takže jedeme dál. Zatím tedy bída. Spoustu dějových kiksů a zpracovaných hloupostí máme za sebou, tak snad si trochu zlepšíme chuť. ()

Reanimated 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po EP4 jsem řekl, že tomu dám ještě šanci. Hmm... ty dialogy ale trhaj uši. Děj je totální nesmysl. A ten swordfight Galadriel. Dávám jednu hvězdu za hudbu. A tím nemyslím tu písničku ze začátku. To bylo fakt plivnutí na Tolkiena. Oni absolutně neumí ty "callbacky" dávat s citem. Největší fail je casting (Galadriel, Gil-Galad, Celembrimbor, Miriel...) a scénář. Ten fakt psaly nějaké AI od Amazonu. ()

Reklama

Anet21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

⚪Fraška, aneb ako silné ženy Amazonom otriasli.⚪Piaty diel z ôsmich a dej sa stále motá v kruhu. Tak, hlavne, že sme tento diel dostali hneď na začiatku jeden prudko feministický rečnícky prejav a jeden prudko feministický zápas 1v6, v ktorom emancipovaná Galadriel poľahky prebila šiestich mladých trénovaných chlapov. A že teda táto scéna stojí za to, divák nevie, či sa smiať, či plakať. Pôsobí to celé ako paródia - od herečkinho herectva až po trápne slabú choreografiu boja, v ktorom sa Galadriel pohybuje asi o polovicu pomalšie ako ostatní herci, no všetci jej aj tak zázračne uhýbajú, potkýnajú sa pred ňou a pod., aby ona mohla byť za výbornú bojovníčku - k smiechu a zatiaľ najblbšia scéna (ak nerátame tú skoro rovnako blbú z minulého dielu, v ktorej zavrela 4 kráľovských strážcov do väzenia).⚪Znova sa objavuje linka s hobitmi, znova nestojí skoro za nič, asiGandalf, ktorý sa skôr podobá na starého Pierra Richarda si zase strihne 1v3 súboj proti škaredým cgi vlkom, ktorý celý nemá ani napätie, ani nápad.⚪Ono, celý seriál pôsobí, že pri jeho tvorbe nikto nerozmýšľal, všetko je buď až bizarne amatérske alebo úplne nefunkčné, po piatich dieloch sa divák ani nesmeje tomu, čo vidí, len čaká, kedy diel skončí (aj v tomto diele napr.: scéna, kde sa vyleje olej vo vnútri lode, zapáli sa, daná loď vybuchne, ale následne vybuchujú aj ďalšie lode, aj keď ich sa oheň ani nedotkol, alebo scéna, v ktorej elf popiera, že by niečo vedel o bájnom hľadanom kameni, a potom, keď elfský kráľ od neho asi na 2 metre poodíde vytiahne presne ten kameň z vrecka a začne si ho obzerať, pričom kráľ to môže z diaľky krásne vidieť....)⚪Inak, kde sú tie miliardy na výrobu stále nevieme a už by som bola naozaj ochotná veriť, že sa väčšina rozkradla.⚪ ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I Když hobití linku moc nemusím, tak ten úvod s písničkou a cestováním po Středozemi s hezkými prolety mapou byl opravdu silný. Bylo to jako by to sám napsal Tolkien. Zbytek už byl zase pomalejší. Seriál má opravdu šnečí tempo a pochybuji, že se něco do posledního dílu první řady vůbec stane. Dokázal jsem si to ale užít i tak. Chtělo by to ubrat na srdceryvných dialozích a opustit proslovy na styl Aragorna. Seriál se stále snaží být epický po všech směrech, ale tohle mu vůbec nejde. Dejte postavám hloubku, zaměřte se na děj. Vyprdněte se na klišé proslovy, které jsme slyšeli stokrát a stejně tady nefungují. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak hobiti ušli dalších pár kilometrů. Elrond prvně mele o přísaze a pak beze všeho tasí mitril. Numenorejci po několika mučivých hodinách blekotáni konečně vypluli s neskutečně kýčovitou scénou nástupu Galadriel na loď (wow, sedl jsem si na zadek, Amazone). Elf s Bronwyn jedou slušný matroš a předvádějí obraty v chování bez zjevných nebo pochopitelných motivací. Herci nehrají, jen odříkají divné repliky tolienovštější než Tolkien. Nenávidím Galadriel! Takhle zničit jednu z top postav LOTRa chtělo opravdu pokoru k dílu Tolkiena! Pokud herečka jen mluví, je to ještě snesitelné, ale když se pokusí o grimasu, tož to nedávám. Každej dialog se snaží být hrozně filozofický a vždy, když se postava nadechuje sdělit nám zase nějaké to hlubokomyslné moudro nebo mocinky moc dojemnou historku, mám sto chutí jít čúrat naprázdno. Ale všechny scény jsou vlastně na jedno brdo - ublekotané dialogy a strašlivě toporní herci, co se tváří jen vážně bez náznaku nějakého herectví a hloubky motivací. Halbrand je postava z učebnice špatných charakterů, tyhle postavy miluju. Je to strašné unylý. Žádná postava mi není sympatická, s žádnou nedýchám, o žádnou se nebojím. Protože seriál naservíroval zatím všechny postavy protivné jak zálohy za plyn. Při sledování mám chuť probudit se mlácením hlavy o futra. Dialogy rvou uši, scéna s tím, jak Disa dostane do obýváku nový stůl z Ikey, pardon Elfey, je tak hloupý a triviální prvek, že máte sto chutí vyhodit monitor z okna. A z podobných nesmyslů je vlastně sestavený celý díl. Postavy si řeknou něco eaného, následně se uvědoměle omluví a udobří a tak dokola. Filmařský je to hodně špatné a já mám hodnotit pěti hvězdičkami proč? Že to bylo dráhý?? Že vidím přeostřený, přebarvený obrázky? Jenže hrozně neživotný obrázky! Jen bych chtěl reagovat na některý uživatele, ať laskavě přestanou urážet ty, kterým se tohle digitální lejno nelíbí. Jestli vám ke spokojenosti stačí jen to, že je to barevný a hejbe se to, je to váš problém. Nejsem hejtr z plezíru, původně jsem se na výlet do Tolkienova světa těšil. Dokoukám první sérii a pak šlus. Promarněný čas. 1* za Adara a za to, že jako u jediné postavy mě vcelku zajímá, co je zač. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Gil-galad (Benjamin Walker) oslovuje Elronda (Robert Aramayo) „Peredhel“. Znamená to „Půlelf“ v sindarinštině, což je nářečí elfů, které vzniklo až ve Středozemi z jejich původní řeči, která se nazývá Quenya. (spacemaster)

Reklama

Reklama