Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou ukuta nová spojenectví. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

groz122 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finální epizoda je jako na houpačce. Vždy když se něco začne vyvíjet skvěle, tak přijde prudká brzda, která děj jen zdržuje. Audiovizuál opět nádherný. Aspoň ty peníze jdou v tom seriálu vidět. SPOLIERY: Linka s odhalením Saurona je velmi dobrá. Mnoho lidí možná bude remcat, že je to nesmysl, ale překvapivě se jedná o jednu z nejkánoničtějších věcí tohoto seriálu. V knižní předloze je Sauron popisován jako měnič podob a našeptávač, což bylo moc pěkně reprezentováno. Za to palec hore! Horší to je již s linkou LIDL hobitů. Istari nemají v téhle době ve středozemi co dělat a Nori je extrémně otravná postava. Karty pro další sérii jsou ale rozdány poměrně dobře. Beru celý seriál jako oddechovou záležitost. Lidi by to neměli brát tak vážně a hledat na tom každý méně smyslný dialog či knižní nesrovnalost. Sám miluji Pána Prstenů. Ale když si k prstenům moci načnu plechovku piva a po dni v práci si to s bezstarostnou hlavou pustím, tak jsem schopen se poměrně i bavit. ()

Pichloza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tři prsteny pro krále elfů pod nebem, Sedm vládcům trpaslíků ze síních z kamene, Devět mužům: každý je k smrti odsouzen, Jeden pro Temného pána jenž dlí na trůně v zemi Mordor, kde snoubí se šero se šerem. Jeden prsten vládne všem, Jeden jim všem káže, Jeden všechny přivede, do temnoty sváže v zemi Mordor, kde snoubí se šero se šerem. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle hodnocení mě fakt mrzí, protože jsem chtěl (do jisté doby) hodnotit lepšími třemi kousky, protože jsem se zcela nenadále dočkal příznivých pocitů, když jsem viděl Tři, u nichž tvůrci dokonce dodrželi barevnou škálu kamenů. Navíc mě opravdu dostali Gorthaurovým alter egem, přičemž se velice pěkně (a pro mě naprosto nečekaně) přidrželi knižní předlohy v tom směru, že stál za myšlenkou Prstenů Nepřítel, který za tím účelem v jedné ze svých podob pronikl i mezi elfy. Sice měl pro ten účel vypadat jako elf, ale to už mi bylo jedno, protože takhle to na mě fungovalo. Všechno bylo navzdory sáhodlouhým dialogům a zpomaleným záběrům na dobré cestě, to se ale změnilo po feministické návštěvě z Rhunu a po patetickém závěru s chluponohy. To mi úplně pokazilo dobrou náladu. / Poučení: Prašť s pomatencem několikrát o skálu a možná se rozhovoří. Radši by tě u toho ale neměl nikdo vidět pro případ, že by něco nevyšlo. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Režisér třetí, čtvrté a páté epizody seriálu Pán prstenů: Prsteny moci Wayne Che Yip dostal tu čest se chopit i osmé epizody, která zároveň funguje jako finále 1. série a tedy i jako tečka za seriálem pro nějakou dobu. Dle očekávání tak dochází k velkým odhalením, které budou mít větší dohru do budoucna a automaticky se od finále čekají nějaké velké věci. A to vlastně Yip servíruje, problém celé 1. série je ovšem pořád neustále v tempu, kdy teprve ve finále dochází k výraznějším krokům.  Odpovědi na dlouho pokládané otázky, které zároveň budují půdu pro další várku otázek. Výraznou linku mají v této epizodě Chluponozí a záhadný cizinec, kdy je jeho identita již nyní prakticky jistá a opět to celé povede k drbání na hlavě a úvahách nad tím, jak moc to vlastně celé dává smysl. Jiná odpověď v lince s Galadriel je poté naservírovaná krapet dle očekávání  Milé je po delší době opět spolu viděl Galadriel v podání Morfydd Clark a Elronda v podání Roberta Aramayoa, kdy je jejich vzájemná dynamika neskutečně zajímavá a je snadné doufat, že spolu Galadriel a Elrond do budoucna stráví více času, především i proto, že se Aramayovi i Clark daří postavám dodávat nějaké ty vrstvy. Hudba Beara McCrearyho je nadále každým dílem lepší a lepší, Yip se poté na režijní pozici nadále osvědčuje jako jeden z těch filmařů, který by si rozhodně zasloužil se do budoucna vrátit, kdy jím uchopené epizody patří mezi ty lepší. Jeden zvrat je poté sice již delší dobu krapet očekávání, minimálně to ovšem celé otevírá dveře k zajímavým možnostem, kdy jen bude trnem v oku pro mnohé fakt, že zde opět krapet jde proti tvorbě J. R. R. Tolkiena. Minimálně vývoj této linky ovšem bude do budoucna dostatečně zajímavý. V 8. epizodě alespoň dochází k vývoji příběhu a budování postav, které jsou přeci jen podstatnou částí celého seriálu. Trpaslíci tentokrát bohužel chybí a naznačený návrat jednoho starého známého z Pána prstenů se tak prozatím odkládá na neurčito. Je to ovšem velmi snadné odpustit, protože i když je pravda, že rozpočet za několik stovek milionů dolarů není na seriálu vidět do posledního dolaru, minimálně je na celém seriálu nadále vidět péče a snaha, poutavý vizuál. 2. série tak má rozhodně co napravovat, finále 1. série ovšem svůj účel adekvátně splňuje.... ()

Trilobitter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi jediný opravdu zábavný díl série. Kromě hloupých dialogů jsme se dozvěděli i něco zajímavého, trocha napětí, Morfydd konečně trochu hrála. Pěkné to bylo. Ale jako záplata na celkové zklamání to stačí jen sotva. Z miliardového rozpočtu padla polovina na triky, druhá polovina zřejmě na hromady koksu pro scénáristy, jinak si to nedovedu moc vysvětlit. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Elrond (Robert Aramayo) a Celebrimbor (Charles Edwards) ve společném hovoru zmíní, že mají tři týdny na práci, která by trvala tři století. Jde pravděpodobně o narážku na to, že v knihách Sauron začal ovlivňovat elfy v roce 1200 Druhého věku a prsteny trpaslíků a lidí jsou vykovány až v roce 1500. (spacemaster)
  • Tři prsteny elfů se nazývají Narya, Nenya a Vilya, každý reprezentující jiný element. Červený prsten Narya představuje oheň a jeho nositelem bude Gil-Galad, poté Círdan Stavitel lodí a nakonec Gandalf. Nenya má bílou barvu a představuje vodu. Ve Třetím věku ho nosila Galadriel (Morfydd Clark). Poslední prsten, Vilya, má modrý kámen a představuje vzduch. Nejmocnější ze tří prstenů byl nošen Gil-Galadem a posléze Elrondem (Robert Aramayo), který byl díky němu znám jako nejmocnější léčitel ve Středozemi. (spacemaster)

Reklama

Reklama