Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou ukuta nová spojenectví. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

ekspert 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem to zvládnul až do konce.. A musím říct, že na to, jak bídný seriál RoP je, tak závěr zvládnuli až nečekaně obstojně. Pořád mě to moc nebavilo, ale alespoň už se někam trochu posunul děj a byl jsem zvědavý, jak že to teda scénáristé vymysleli. Amatéřina z toho stále čpí na sto honů, ale alespoň rámcově to dává smysl a dokáže trochu navnadit na pokračování. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle hodnocení mě fakt mrzí, protože jsem chtěl (do jisté doby) hodnotit lepšími třemi kousky, protože jsem se zcela nenadále dočkal příznivých pocitů, když jsem viděl Tři, u nichž tvůrci dokonce dodrželi barevnou škálu kamenů. Navíc mě opravdu dostali Gorthaurovým alter egem, přičemž se velice pěkně (a pro mě naprosto nečekaně) přidrželi knižní předlohy v tom směru, že stál za myšlenkou Prstenů Nepřítel, který za tím účelem v jedné ze svých podob pronikl i mezi elfy. Sice měl pro ten účel vypadat jako elf, ale to už mi bylo jedno, protože takhle to na mě fungovalo. Všechno bylo navzdory sáhodlouhým dialogům a zpomaleným záběrům na dobré cestě, to se ale změnilo po feministické návštěvě z Rhunu a po patetickém závěru s chluponohy. To mi úplně pokazilo dobrou náladu. / Poučení: Prašť s pomatencem několikrát o skálu a možná se rozhovoří. Radši by tě u toho ale neměl nikdo vidět pro případ, že by něco nevyšlo. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z mála epizod, kde se opravdu něco děje. Některé postavy konečně dostanou jasné kontury a nosné příběhové rámování, zřejmě pro druhou sérii, pokud vůbec vznikne. Ovšem to, jakým způsobem a kam se strhne hlavní zápletka kolem pána zla je v nejlepším případě diskutabilní, spíše však směšná. Scénář s pointou, jak pro Hercula Poirota a to vše ve wanna be nejepičtějším a nejnákladnějším seriálu všech dob. ()

Pichloza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tři prsteny pro krále elfů pod nebem, Sedm vládcům trpaslíků ze síních z kamene, Devět mužům: každý je k smrti odsouzen, Jeden pro Temného pána jenž dlí na trůně v zemi Mordor, kde snoubí se šero se šerem. Jeden prsten vládne všem, Jeden jim všem káže, Jeden všechny přivede, do temnoty sváže v zemi Mordor, kde snoubí se šero se šerem. ()

groz122 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finální epizoda je jako na houpačce. Vždy když se něco začne vyvíjet skvěle, tak přijde prudká brzda, která děj jen zdržuje. Audiovizuál opět nádherný. Aspoň ty peníze jdou v tom seriálu vidět. SPOLIERY: Linka s odhalením Saurona je velmi dobrá. Mnoho lidí možná bude remcat, že je to nesmysl, ale překvapivě se jedná o jednu z nejkánoničtějších věcí tohoto seriálu. V knižní předloze je Sauron popisován jako měnič podob a našeptávač, což bylo moc pěkně reprezentováno. Za to palec hore! Horší to je již s linkou LIDL hobitů. Istari nemají v téhle době ve středozemi co dělat a Nori je extrémně otravná postava. Karty pro další sérii jsou ale rozdány poměrně dobře. Beru celý seriál jako oddechovou záležitost. Lidi by to neměli brát tak vážně a hledat na tom každý méně smyslný dialog či knižní nesrovnalost. Sám miluji Pána Prstenů. Ale když si k prstenům moci načnu plechovku piva a po dni v práci si to s bezstarostnou hlavou pustím, tak jsem schopen se poměrně i bavit. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Celebrimbor (Charles Edwards) přemýšlí na začátku epizody, zda je možné udělat více s méně, když i Slunce vzniklo z něčeho menšího než jeho dlaň. Jde o odkaz na vznik Slunce a Měsíce v Tolkienově světě, kdy Slunce vzniklo z posledního ovoce ze Zlatého stromu Valinoru, Laurelinu, a Měsíc z květu Stříbrného stromu, Telperionu. (spacemaster)
  • Elrond (Robert Aramayo) a Celebrimbor (Charles Edwards) ve společném hovoru zmíní, že mají tři týdny na práci, která by trvala tři století. Jde pravděpodobně o narážku na to, že v knihách Sauron začal ovlivňovat elfy v roce 1200 Druhého věku a prsteny trpaslíků a lidí jsou vykovány až v roce 1500. (spacemaster)

Reklama

Reklama