Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (425)

POMO 

všechny recenze uživatele

Po pozvolném rozjezdu film nabere dramatičtější ráz beznádějnosti situace, bez thrillerových klišé, se zachováním parametrů minimalistického, uvěřitelného survival dramatu, hodného účasti mého nejoblíbenějšího evropského herce současnosti. Ale nic převratné jako bylo třeba Boylovych 127 hodin nečekejte. [Cannes] ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Melancholické putování dvou promrzlých trosečníků po zasněženém kontinentu. Všechno stojí na Mikelsenovi, který film táhne stejně zarputile jako ty sáně. Souboj důvtipu proti přírodě, která fixluje kde se dá je strohý, ale dokáže překvapit. Režie ovšem nepřekvapí, což je malinko škoda. Penna jede na jistotu a sází především na jednoho vynikajícího dánského herce a islandské exteriéry. To bude dobré. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mads Mikkelsen má ten dar, že je divácky atraktívny a film v ktorom je na obrazovke takmer v jednom kuse i tak zožeriete ako malinu. Film je veľmi minimalistický, snaží sa byť čo najviac reálny, čo sa mu aj darí, ale po dlhšom sledovaní vás možno ako mňa začne trocha mrzieť, že tvorcovia mohli pridať aspoň dialógy. veľmi ma potešila scéna s medveďom, mohli to aspoň trocha predĺžiť a zdramatizovať, napriek tomu krátke, ale účinné. Pri troche snahy a šťastia to mohol byť excelentný film, ale tých detailov, ktoré vadia je tam viac. Mikkelsen samozrejme 100%-ný. Film tak na 70%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre tento film vám vôbec netreba vedieť po anglicky, pretože Mikkelsen sa v kuse kuká do okna, potom sa kuká do snehu či na skaly. Hlavne ale nič nehovorí alebo niečo len tak zamrmle s doslova zamrznutým úsmevom. Dráma s vyslovene dvoma hercami, jedným takmer mŕtvym a druhým polomŕtvym. Všetko je postavené na Mikkelsenovi a jeho putovaní mrazivou pustatinou s malými prvkami napätia ale niekedy silnejšími situáciami za dobre vybranej hudby. Na Revenanta to iste nemá, ale aj takto sa dá natočiť film bez dialógov, hoci koniec mohol byť aj tragickejší. ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Náboženské drama o nepřímém důkazu Boží existence maskující se jako survival thriller. Mads Mikkelsen hraje o život a koneckonců jeho výkon je tím, co celý film v dobrém slova smyslu drží. Narativ hodně jednoduchý a klasický – člověk spadne s letadlem v arktické oblasti a bojuje jako trosečník o život. Nezáleží na tom kdo a proč, jde jen o strohé drama přežití. Tahle strohost je ale tvarována velmi konzervativně – jednak stylisticky, jednak obsahově. Protagonistovi se stanou všechny možné nepříjemnosti, přesto jej neopouští štěstí, dokud projevuje dostatečně silnou a dobrou vůli (například se snaží zachránit život dalšímu trosečníkovi, ačkoli se tím sám vystavuje většímu riziku). Jakoby nad ním bděl nějaký metafyzický strážce, který mu pomáhá tehdy, když jedná ve shodě s křesťanskou morálkou, ovšem jakmile projeví chvilku slabosti, okamžitě mu dá najevo, že takhle tedy ne. V podstatě docela zábavný film, leč spíše průměr, nic zásadního. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Hodinky, které ve filmu nosí Overgård (Mads Mikkelsen), jsou Seiko Sportura Solar Chronograph. (Krupe)
  • Ztroskotané letadlo má české označení OK-AGG. (berbis)
  • Mads Mikkelsen prohlásil, že šlo o nenáročnější natáčení v jeho životě. (ČSFD)

Reklama

Reklama