Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (425)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mikkelsen proti kose (i té, co drží paní v černém).. Stejně jako v Chandorově Vše je ztraceno hrají hlavní role jedna herecká persona, strohost výrazových prostředků a důraz na procedurálnost. Výsledkem je óda na lidskou houževnatost, nezlomnost a sílu porvat se s mocným protivníkem, který proti nám v podstatě nic nemá. Dění kolem Redforda mi tehdy přišlo naléhavější a osobnější, tady se u posledního záběru nebylo nutné ptát jestli, ale odkud.. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Stoprocentně pohlcující podívaná. Madsi Mikkelsenovi jsem to všechno věřil, a to byl základ úspěchu. Líbilo se mi, že o jeho postavě nevíme vůbec nic víc, než že je to chytrý chlap, na začátku jsme vrženi do děje a postupně poznáváme to, co tvůrci chtějí, abychom poznali. Například že člověk může zůstat člověkem i v těch nejhorších podmínkách. Respektive měl by zůstat. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Melancholické putování dvou promrzlých trosečníků po zasněženém kontinentu. Všechno stojí na Mikelsenovi, který film táhne stejně zarputile jako ty sáně. Souboj důvtipu proti přírodě, která fixluje kde se dá je strohý, ale dokáže překvapit. Režie ovšem nepřekvapí, což je malinko škoda. Penna jede na jistotu a sází především na jednoho vynikajícího dánského herce a islandské exteriéry. To bude dobré. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po všetkých tých napínavých dokumentárnych eskapádach Beara Gryllsa mi už pripadá zbytočné točiť takéto minimalistické survival filmy. O postave sa toho veľa nedozvieme, keďže skoro celý film s nikým neprehovorí a väčšinu fínt jak prežiť v nehostinnom prostredí mám už napozeranú vďaka Gryllsovi. Ani nejakú poriadnu krízu behom ktorej by to hrdina vzdal tu nezažije. Aj keď je v ťažkej situácii, tak sa celý čas správa jak profík. V tomto smere je oveľa napínavejšia a dejovo bohatšia klasika Alive. Na druhej strane sa mi na Madsa pozerá oveľa príjemnejšie ako na Redforda v nedávnom All Is Lost. 6/10. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Chybí mi tam režijní skill, v potenciálu zkrotit na kameru přírodní živel, kterým oplývá třeba Kormakúr, jmenovitě jeho Everest. Arctic je menší, úspornější, výpravou zdrclejší a castingově výrazně chudší. Není to velká story, ale cesta a dělání klíčových rozhodnutí k přežití jednoho muže za nouzových podmínek. Survival příběh bude vždycky relativně cool a sugestivní, jelikož ten duševní přesah v základních instinktech přežití jedince jsou působivé a v(ď)ečné téma, ale Arctic mohl být možná rozehraný o trochu lépe s trochu barvitějším příbehem. Zkrátka nezbavím se dojmu, že Antarktidu šlo podojit více. Mikkelsen samozřejmě válí. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Ztroskotané letadlo má české označení OK-AGG. (berbis)
  • Postava Madse Mikkelsena se jmenuje H. Overgard. Přestože křestní jméno, které se schovává pod písmenem „H“, není přesně dáno, režisér filmu naznačil, že se jedná o jméno Hannibal. Je to odkaz na roli Madse Mikkelsena jakožto Hannibala Lectera v seriálu Hannibal (od r. 2013). (MeanWhile)
  • Hodinky, které ve filmu nosí Overgård (Mads Mikkelsen), jsou Seiko Sportura Solar Chronograph. (Krupe)

Reklama

Reklama