Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (425)

Fr 

všechny recenze uživatele

„S.O.S.“... /// Země sněhu a ledu… a Mads Mikkelsen. Filmovej a příběhovej minimalismus. Jak jinak předvést extrémní sáhnutí si na dno sil? Survival plnej herectví jednoho muže, ve kterým atmosféru tvrdí hudba a zvuky. Ovšem – aniž bych srážel snahu zúčastněnejch… tak Redfordovo Vše je ztraceno mě chytlo víc. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám místo, kde by se dala oslavovat čínská politika. 2.) Pro mě je nejlepší parta jeden. I ve filmu. 3.) Thx za titule „Parzival“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Mrazivej survival, kde se o hlavní postavu začnete bát, když ne v první minutě, tak v páté a pak si s ní to ledové peklo vysedíte až do konce. Film navíc kouzlí jeden nádhernej záběr za druhým, a jelikož tu skvělej Mads příliš mnoho neřekne, musíte si vystačit s všeříkající kamerou. Prostřední pasáž je možná až moc pomalá, ale jinak napínavý až do konce. 8/10 ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(35%) ARCTIC je takové to klasické Survival, kdy hlavní hrdina bojuje v tvrdých podmínkách o přežití. Takových filmů bylo natočeno dost a musím říci, že o něco kvalitnější. Rozhodně nemůžu na tomto snímku nic výrazného kritizovat, ale nic nového mi to nepřineslo a nenašel jsem tam ani moc napínavých scén, které by stály za to. Hlavní herec filmu Mads Mikkelsen se posouvá z jeho útočiště (havarovaného letadla) dál a dál. Na jeho stanoviště havaruje vrtulník, ve kterém přežije jedna žena, o kterou se bude Mikkelsen starat a svou veškerou silou vůle jí bude všude na cestách brát s sebou. Takže v tomto směru působí hlavní hrdina jako dobrák co nemyslí jen na sebe. Ale to je asi tak všechno, nic významného se ve filmu neděje. Máme tu krátkou scénu s medvědem, ale ani ta mě moc nebavila. Občas se Mads trochu zapotí, lehce zraní atd – ale to je tak vše. Závěr je takový klasický, rychlý a nezáživný. Ani moc emocí nefunguje. Divím se, že je to hodnocením na CSFD v červených barvách. Ale to je každého věc, já vždy hodnotím dle sebe. No, takže docela značný podprůměr a ty slabší 2* jsou opravdu adekvátní. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"WE'RE HERE! SHE'S HERE! SHE'S RIGHT HERE!" ------------- Mrazivý minimalistický survival par excellence. Mlčanlivý Mads Mikkelsen nepotrebuje akékoľvek dialógy, aby doručil vrcholný výkon a Trapanesov nevyskakujúci hudobný podmaz k tomu pasuje neskutočne. Nebyť doslova posledných troch sekúnd, dávam tomu päť hviezd bez mihnutia oka. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Stoprocentně pohlcující podívaná. Madsi Mikkelsenovi jsem to všechno věřil, a to byl základ úspěchu. Líbilo se mi, že o jeho postavě nevíme vůbec nic víc, než že je to chytrý chlap, na začátku jsme vrženi do děje a postupně poznáváme to, co tvůrci chtějí, abychom poznali. Například že člověk může zůstat člověkem i v těch nejhorších podmínkách. Respektive měl by zůstat. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se 19 dní na Islandu. (Varan)
  • Postava Madse Mikkelsena se jmenuje H. Overgard. Přestože křestní jméno, které se schovává pod písmenem „H“, není přesně dáno, režisér filmu naznačil, že se jedná o jméno Hannibal. Je to odkaz na roli Madse Mikkelsena jakožto Hannibala Lectera v seriálu Hannibal (od r. 2013). (MeanWhile)
  • Režisér filmu Joe Penna začal v roce 2006 nahrávat videa na svůj YouTube kanál MysteryGuitarMan. Arctic: Ledové peklo je jeho prvním celovečerním filmem. (MeanWhile)

Reklama

Reklama