Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (425)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mám rád Mikkelsena. Mám rád polární pustiny. A úplně nejradši mám filmy o ztroskotání a přežívání v divočině. Takže tenhle flák měl být pro mě potenciálně jasná pětihvězda. Že je to prý film pomalý, kde se vlastně "nic neděje"? Ale to je naprostá senzace, takový filmy právě miluju! Žádný pitomý flashbacky, žádný klišoidní a uslzený návraty do minulosti, ve kterých Mikkelsenovi skáče kolem krku jeho malá princezna a říká mu "ajlavjů dédy" a tak podobně. Prostě jenom existenciálně strohej a syrovej survival, ve kterým sledujeme hlavního hrdinu při jeho každodenní přežívací rutině, paráda. Ovšem filmová realita mě nakonec přece jenom trochu zklamala. Největší problém mám s tím, že na mě Mikkelsenova postava působila naprosto neživotně, ploše, vyumělkovaně, nebyla mi ničím sympatická, popravdě prd mi na ní záleželo. A nebavily mě její monology. A nebylo to Mikkelsenem, ale ubohým scénářem. Tak ubohým, že bych chvílema dokonce uvítal nějaký ty flashbacky abych se aspoň dozvěděl, jak se náš hlavní hrdina do týhle patálie dostal, co dělá v civilu a tak. Ani záchrana (kvazi)asijské polárnice, ani setkání s ledním méďou Béďou nepřinesou silnější divácký zážitek. Pamatuju, jak se mi u DiCapriovy rvačky s medvědicí v Revenantovi zrychlil tep, tady jsem se jenom ušklíbal a mrmlal něco jako: "Proč mu sakra nenarveš hůlku do voka, ty demente?" A úplný závěr mě zklamal, posledních pár sekund filmu si rejža mohl odpustit a dal bych čtvrtou. Je to zkrátka jenom středoproudový vyměklý melodrama, blééé. Největší (a asi jediné výrazné) plus pro mne byly nádherné exteriéry z mrazivého islandského vnitrozemí, na které se mi z pohodlí postele příjemně koukalo. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Není nic před ani potom, divák je jednoduše vhozen do ledového pekla, ve kterém s bezejmenným pilotem bojuje o život. Společně s ním objevuje jinak neviditelnou hranici lidských možností, fyzických i morálních a dochází na rozcestí, na kterém jsou dvě cesty...pokračovat dál, nebo vše vzdát. Lidský instinkt přežití i nutnost pomoci bližnímu svému tady a teď, v klasicky precizní severské režii, která u mě drží tuto filmovou jednohubku v nadprůměru. [Kino Citadela - Litvínov] ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Mikkelsen je výborný takřka ve všem, já ale na ty one man show nikdy nebyl (Al is lost s Redfordem jsem protrpěl úplně stejně), ačkoliv jsem doufal, že si Ledové peklo přece jen užiji o něco víc. Ale zkrátka je to jen obyčejný survival, u něhož štáb musel protrpět ledasco a muselo to být skutečné peklo, ovšem nepodařilo se to úplně přenést na mě. Možná se na podobné filmy musí zkrátka člověk správně naladit. Pokud podobné žánrovky vyhledáváte, Arctic rozhodně bude jednou z těch lepších. PS : hůře hodnocená Hora mezi námi se mi líbila více ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Arktická One Man Show Madse Mikkelsena. Herec, kterého mám velmi rád a který se pro tento "komorní" příběh nesmírně hodí. Zdejší hodnocení pod 70 % je do značné míry proto, že ne každého baví dívat se na člověka, který loví a jí ryby, rýpe se ve sněhu, kouká do nikam a spí (na druhou stranu každý správný chlap ví, že koukání se do nikam dělá muž velmi často). Mads Mikkelsen nemusí příliš mluvit, abychom chápali, co se mu honí v hlavě a jaké dilemy řeší. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Chvíli působil "Arctic" skutečně nadějně. Tu mi asocioval "127 hodin" (způsob vyprávění), tam zase "Věc" (jednoduchá, tísnivá hudba). Pak ale hlavního hrdinu napadla největší a zároveň nejhumánnější hovadina jeho života, čímž mi totálně rozboural celý zbytek filmu. U rodiny a přátel bych udělala to samé, ale u naprosto cizího člověka? Nope. Škoda, protože být film sobečtější, nebála bych se ho nazvat jedním z nejsugestivnějších survival filmů vůbec. Po dlouhém rozmýšlení zaokrouhluji dolů. Zatímco např. v "Na ostří nože" funguje finální snaha o záchranu kolegy naprosto bravurně, v "Arcticu" nefunguje vůbec. Ztrátou samoty ztrácí film kouzlo a závěr je katastrofa. 3,5*. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 10. května 2018 na filmovém festivalu v Cannes, kde film po promítání dostal od diváků 10minutové standing ovation. (ČSFD)
  • Mads Mikkelsen prohlásil, že šlo o nenáročnější natáčení v jeho životě. (ČSFD)
  • Overgardův (Mads Mikkelsen) průkaz zobrazuje fotku mladého Madse Mikkelsena. Jedná se o stejnou fotografii, která byla použita v seriálu Hannibal (od r. 2013) a ukazovala mladého Hannibala Lectera, postavu, kterou si zahrál také Mads Mikkelsen. (MeanWhile)

Reklama

Reklama