Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vidocq (Vincent Cassel), zloděj a dobrodruh vedoucí bouřlivý život, se po velkolepém útěku z přísného vězení schovává pod rouškou obchodníka s tkaninami. Když ho zločinná minulost dostihne, jde do obchodu s místní policií a zavazuje se vyčistit pařížské ulice od zlodějů a vrahů. Stává se hlavou francouzské policie. Tajemství na nejvyšší úrovni moci, brutální vraždy a temné klima Paříže během napoleonské éry. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (117)

angel74 

všechny recenze uživatele

Atmosféra snímku Vládce Paříže je srovnatelná s francouzským skvostem Bídníci, ale tím veškerá podobnost končí. Příběh bohužel nestojí na extra pevných základech a tím pádem působí poněkud roztříštěně. Kromě toho se v průběhu děje vytrácí i počáteční napětí. Mou veškerou pozornost si nakonec po zásluze získal charismatický Vincent Cassel, což ovšem nestačí, abych nadšeně vyprávěla, jaký že úžasný film jsem to viděla. (70%) ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Richet se vrátil v čase a naservíroval nám hutné drama z napoleonské Francie, kdy v se v této době nikdo s nikým nikterak nepáral, fakticky v této době by člověk žít nechtěl. Překvapil mě docela vysoký rozpočet (22 milionů eur), na který nejsem tak často zvyklý u filmů pocházejících ze země galského kohouta. Ve výsledku to ale filmu pomohlo, ty peníze divák viděl na každém kroku. K příběhu....Cassell je herecká stálice, objevil se v mnoha typech rolí a vždy dokázal svým hereckým talentem něčím zaujmout diváka. I zde jako Vidocq přesvědčivý. Potěšil mě ten drsný nádech, s kterým Richet umí bezchybně zacházet ( o tom svědčí jeho dvojdílný majstrštyk Veřejný nepřítel č.1), křesadlové přestřelky naturalistické, dojde i na kontaktní živočišné souboje mezi jednotlivými postavami. On i samotný příběh se dá zařadit mezi špičku, člověk se alespoň i něco dozví o této postavě, která se v historii přičinila o hodně věcí. Za nejlepší z filmu musím vyzdvihnout postavu husara a jeho příběhovou linkou, velice efektně zakončenou (z hlediska scénáře podle mě třešnička na dortu). Za mě dávám 85 % P.S. Když jsem v závěrečných titulcích zaznamenal jméno Beltrami, tak v ten moment jsem pochopil, proč se ten soundtrack tak povedl.....doporučuji si ho poslechnout na YT, alespoň skladbu Revenge :) ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

To mohl být tak zajímavý příběh: kriminálník, který za časů Napoleona zavedl nové metody ve francouzské kriminálce. Jenomže tvůrci z toho nevytěžili ani prd. Měla jsem pocit, že jsem vždy scénu před nebo za dějem. Že kamera snímá jakýsi tápavý úvod, či dýchavičný závěr, samotný děj a akci však vynechává. ____Takže mě příběh ničím nezaujal. Byť se tvářil děsně hlubokomyslně, v podstatě to byla historka o několika zradách, kdy Vidocqovi vznikl úhlavní nepřítel tak nějak z ničeho nic. Prostě nejdřív mu pomáhal sám od sebe, pak se mu mstil sám od sebe. Jediné vysvětlení je snad, že se do Vidocqa zamiloval a ten, moula jeden, si toho ani nevšiml. Vlastně si toho chlapíka vůbec nevšiml, dokud tedy ten nezačal uskutečňovat svou ničím nevyprovokovanou mstu. To vše ještě za doprovodu nevhodné hudby jak od slečny ze švýcarského penzionátu, která si myslí, že je skladatel. ____ Ale do kostýmů a lokací museli tvůrci vrazit dost peněz. SHNRUTÍ: Každý je zrádný. Akorát ti nahoře na to místo kudly používají intrikaření. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tak od “Vládcu Paríža” som teda očakával o čo si viac. Mám rád tieto “ufúlané”, historické krimi, no tu akoby sa dejová linka prepadávala a zároveň trápila vo svojej vlastnej podstate. Až na poslednú 20 minútovku, útlm striedali ešte hluchšie, (nie len) nič neriešiace politické pasáže, pričom keď sa konečne niečo udialo, trvalo to tak 2 minútky a opäť pád do starých koľají. Fakt škoda, lebo “old skúl” Paríž je rovnako ako Londýn, veľmi lákavá destinácia pre obdobné príbehy. Čo ma mrzelo ale najviac, je príbehová obsiahlosť. Na mňa príliš veľa konfliktov z každej strany, až som “netušil”, čo je samotnou podstatou príbehu. Taký nápad okolo “Grófa M.Ch.”, je proti tomuto ďaleko väčšia zábava. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vincent Cassel je pán a to nielen herecky. K päťdesiatinám svojej exmanželky, výchýrenej krásavice Monice Belucci obozretne pripravil rozvod, aby si sám ako škaredý takmer dôchodca vzal Tinu Kunakey. Táto 21 ročná mulatka ho nesmierne miluje a Vincent s vedomím, že černošky prirodzene starnú pomalšie, zrejme podvedome počíta s tým, že tentokrát to dá už do smrti. Chytrý chlap. Zrejme preto sa nechal nahovoriť na v celku zaujímavý film z napoleonskej éry, veď práve Napoleon zákonom pekne podchytil a rozšíril rozvodovosť. Film akoby nadväzuje na kvalitné spracovania francúzskych historických žánrov, ktoré snáď točia už viac ako polstoročie a mne sa to nikdy nezunuje. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Film měl enormní rozpočet přibližně 22 milionů euro, který se při prodeji 813 978 vstupenek ve francouzských kinech nepodařilo dorovnat. Snímek si na sebe musel vydělat až zahraniční distribucí či prodejem na nosičích a vysílacích práv v televizích. (Komiks)
  • Před udělením Řádu čestné legie M. Henrymu (Patrick Chesnais) mluví François Vidocq (Vincent Cassel) s Josephem Fouché (Fabrice Luchini). Vidocq řekne, že život je lidská komedie. Fouché odvětí, že to může dát jako námět nějakému dramaturgovi. Je to odkaz na „Lidskou komedii“ (francouzsky „La Comédie humaine“), což je literární cyklus, který v roce 1842 dal Honoré de Balzac svému soubornému dílu s odkazem na Dantovu „Božskou komedii“. (noelcoward73)
  • Natáčet se začalo 25. září 2017. Nejdelší období mezi 19. říjnem a 10. listopadem strávil štáb na letecké základně 217 Brétigny-sur-Orge, kde se pořizovaly záběry z exteriérů. Interiéry pro natáčení pak poskytly mj. zámky Vaux-le-Vicomte a Fontainebleau v Seine-et-Marne, jakožto i katedrála Saint-Maclou de Pontoise. (Komiks)

Reklama

Reklama