Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vidocq (Vincent Cassel), zloděj a dobrodruh vedoucí bouřlivý život, se po velkolepém útěku z přísného vězení schovává pod rouškou obchodníka s tkaninami. Když ho zločinná minulost dostihne, jde do obchodu s místní policií a zavazuje se vyčistit pařížské ulice od zlodějů a vrahů. Stává se hlavou francouzské policie. Tajemství na nejvyšší úrovni moci, brutální vraždy a temné klima Paříže během napoleonské éry. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (119)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Zvolili z mého pohledu archaický, protože příliš romantizující přístup. Výsledkem byla celá řada klišé. Dnes se i historické filmy dělají syrovější, lidštější, celkově uvěřitelnější. Ta výprava- lokace, rekvizity, kostýmy byla ale ohromující a kdo si toho náhodou celou dobu nevšiml, tak ho určitě trknul poslední záběr. Možná lehce patetickej, ale každopádně velkej biják. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tak od “Vládcu Paríža” som teda očakával o čo si viac. Mám rád tieto “ufúlané”, historické krimi, no tu akoby sa dejová linka prepadávala a zároveň trápila vo svojej vlastnej podstate. Až na poslednú 20 minútovku, útlm striedali ešte hluchšie, (nie len) nič neriešiace politické pasáže, pričom keď sa konečne niečo udialo, trvalo to tak 2 minútky a opäť pád do starých koľají. Fakt škoda, lebo “old skúl” Paríž je rovnako ako Londýn, veľmi lákavá destinácia pre obdobné príbehy. Čo ma mrzelo ale najviac, je príbehová obsiahlosť. Na mňa príliš veľa konfliktov z každej strany, až som “netušil”, čo je samotnou podstatou príbehu. Taký nápad okolo “Grófa M.Ch.”, je proti tomuto ďaleko väčšia zábava. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Atmosféra snímku Vládce Paříže je srovnatelná s francouzským skvostem Bídníci, ale tím veškerá podobnost končí. Příběh bohužel nestojí na extra pevných základech a tím pádem působí poněkud roztříštěně. Kromě toho se v průběhu děje vytrácí i počáteční napětí. Mou veškerou pozornost si nakonec po zásluze získal charismatický Vincent Cassel, což ovšem nestačí, abych nadšeně vyprávěla, jaký že úžasný film jsem to viděla. (70%) ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Vcelku je zřejmé, že se Francouzi po vzoru Hollywoodu snažili rozeběhnout historicko-dobrodružnou ságu. Jenže divákům se na temnou dvouhodinovou expozici Vidocqových osudů nějak moc nechtělo a film propadl. Je to trochu škoda, protože závěr láká na další díl s triem Vidocq - Fouché - baronka na pozadí napoleonských válek. A to by nemuselo být špatné. Jenže ta expozice je opravdu občas dost zdlouhavá, a i když je finále pojaté ve velkém stylu, celé je to, i přes tu výpravu, takový dvouhodinový pilot k seriálu. A pilot do kina nepatří. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Príbeh Vidoqa je predovšetkým vďaka V. Cassel dobre zahraný, ale nie dobre natočený a režírovaný. Klasické „klišé“ šablóny, dej bez väčších neočakávaných scén. Záver pre mňa bol trošku sklamaním. Veľmi malá a prakticky nevýrazná rola pre O. Kurylenko. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Natáčet se začalo 25. září 2017. Nejdelší období mezi 19. říjnem a 10. listopadem strávil štáb na letecké základně 217 Brétigny-sur-Orge, kde se pořizovaly záběry z exteriérů. Interiéry pro natáčení pak poskytly mj. zámky Vaux-le-Vicomte a Fontainebleau v Seine-et-Marne, jakožto i katedrála Saint-Maclou de Pontoise. (Komiks)

Reklama

Reklama