Reklama

Reklama

Aterrados

  • angličtina Terrified
Trailer

Lidé, kteří zmizí bez zanechání stop, brutální nevysvětlitelné vraždy, mrtví, kteří se vracejí z hrobů, hlasy, které vychází z vodovodu, předměty, které se pohybují a nemají žádné vysvětlení, tak tyhle nevysvětlitelné události se odehrávají v Gran Buenos Aires, kde tři sousední domy jsou spojené se samotným peklem. Tři paranormální specialisté Allbreck, Jano a Rosentocka, spolu s detektivem Maza, se pokusí společně odhalit tajemství těchto domů. (ARI50)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nič, či už Španieli alebo Argentínci sa tento rok nedokážu vymaniť z priemeru až podpriemeru. Tento horor rozhodne nie je nakrútený za veľký peniaz, ale potenciál som cítil. Je tu totiž načrtnutých viacero príbehov, ktoré súvisia s paranormálnou aktivitou. Úvodná pasáž, kde je pekne krvavo zmasakrovaná žena, nastavila latku neskutočne vysoko. Lenže potom, s výnimkou dvoch-troch zjavení, prípadne jedného malého navrátilca zo záhrobia, už tento film neponúkol takmer nič. Jednotlivé segmenty navyše vôbec nedržia pokope a žiaden z nich nijako nevyvrcholí. V závere by sa nejaké náznaky našli, takže som zbystril pozornosť, ale neprišlo to. Jedna dobrá scéna ešte dobrý horor neurobí. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Argentína boduje naozaj kvalitne. Vyzeralo to dobre už z obrázkov a film nesklamal. Začalo to naozaj z hurta a ten začiatok bol skvelý páčil sa mi asi najviac z filmu. Potom to troška upustila z tempa a prišli rozhovory ktoré neboli až tak zaujímavé a veľa sme sa nedozvedeli. Neskôr sa to však zas rozbehlo a keď sa rozdelili do domov tak to bolo skvelé.Atmosféra výborná lakačky chválim pretože masky boli parádne.Čakal som však viacej infarktových momentov. Herci nehrali zrovna skvelo ale na Argentínu som spokojný a palec hore, viac takýchto filmov. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jestli mě v poslední době něco vystrašilo a tím myslím jakože kurevsky vystrašilo, tak je to právě tato Argentinská pecka Aterrados. Už jenom ta úvodní scéna v koupelně, jasně dala najevo, že u tohodle budu chcát strachy. Po celou dobu jsem měl husí kůži a hrozně nepříjemný pocit strachu, kdy jsem se párkrát musel podívat za sebe. To už se mi opravdu dlouho nestalo. Nekompromisní atmosféra, skvělé zvuky, uvěřitelní herci, děsivé scény, no prostě bomba jako blázen. Věřím, že kdybych si tohle pustil s drahou polovičkou v noci (a já to udělám), tak jí budu muset minimálně týden doprovázet na záchod. Paráda, Paráda, Paráda. (424. hodnocení) ()

KUFI 

všechny recenze uživatele

Uplne debilni to nebylo na to ze je to z argentiny, nektery sceny by i celkem usli, ale vubec sem nepochopil pointu (coz je u me ale naprosto normalni). A postavy se chovali divne, neprirozene. Jako schnily dite u stolu, dole spi jeho mama a oni tam cosi resi a pak ho daji do mrazaku.. dafuk.. a ten fizl byl uplne mimo ()

tron 

všechny recenze uživatele

Prvých 40 minút pozostáva z dokonalých strašiacich scén. Takto som sa naposledy cítil, keď som v roku 2005 videl Ju-On. Desivá atmosféra, vymakané ľakačky, neskutočné napätie, bravúrne strašidelné nápady a jeden príšerný dom (či skôr ulica?). V druhej polovici sa to však bohužiaľ predsa len trocha pokazí, jemne sa v tom začínate strácať, čiastočne strácate prehľad a proste už to ku koncu nie je to, čo na začiatku. Paradoxne druhá polovica, ktorá sa pokúša o príbeh, je slabšia než prvá, ktorá pôsobí relatívne nesúvislým, ako keby až "poviedkovým" dojmom. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • Počas pandémie COVID-19 scenárista a režisér Demián Rugna prezradil, že pracuje na druhom návrhu scenára pre pokračovanie filmu. (Arsenal83)
  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 27. října 2017 na filmovém festivalu Morbido v Mexiku. (ČSFD)
  • Americký remake tohto hororu bol ohlásený len dva mesiace po premiére filmu v USA. Tá bola 21. septembra a remake bol potvrdený na prelome novembra a decembra. [Zdroj: dailydead.com] (Marceloo)

Související novinky

Guillermo del Toro chce v kinech znovu děsit

Guillermo del Toro chce v kinech znovu děsit

21.12.2018

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch) se oficiálně upsal produkci anglicky mluveného remaku argentinského hororu Aterrados / Terrified pro studio Fox Searchlight. Původní… (více)

Reklama

Reklama