Reklama

Reklama

Aterrados

  • angličtina Terrified
Trailer

Lidé, kteří zmizí bez zanechání stop, brutální nevysvětlitelné vraždy, mrtví, kteří se vracejí z hrobů, hlasy, které vychází z vodovodu, předměty, které se pohybují a nemají žádné vysvětlení, tak tyhle nevysvětlitelné události se odehrávají v Gran Buenos Aires, kde tři sousední domy jsou spojené se samotným peklem. Tři paranormální specialisté Allbreck, Jano a Rosentocka, spolu s detektivem Maza, se pokusí společně odhalit tajemství těchto domů. (ARI50)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

POMO 

všechny recenze uživatele

Typicky argentinský bizardní mix povedených hororových scén a dialogového humoru, který zbytečně odlehčuje vážnou duchařskou linku. Jinakost argentinské mentality se holt promítá i do tvůrčího/diváckého vnímání filmové zábavy. Jakoby Argentinci nechtěli nebo neuměli brát horor naprosto vážně, přestože scary scény umí takřka na výbornou. Škoda. Dějová konstrukce i její dějiště zde byly fajn. [Sitges FF] ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Stavba příběhu je poněkud kostrbatá a herci jsou někde na úrovni béčkové bulharské produkce, ale jakmile dojde na bubáky a jejich neplechy, je se na co dívat. Aterrados je dalším důkazem toho, že když se to umí, mohou fungovat i cinkající příbory a bouchání na zeď. Rugna ale přidává i solidního bubáka, kterému stačí minimum make-pu a správný vykukovací timing a podařily se i lekačky. Škoda, že toho strašení nebylo víc. 65% ()

Reklama

figliar 

všechny recenze uživatele

Nie že by to bol úplne zlý film, niektoré scény, resp. ľakačky boli v celku podarené, ale miestami mi herci pripadali hodne amatérsky. Podobných duchárčin tu však nájdem veľmi veľa a táto ponúka iba málo originality. Koniec filmu bol celkom obohraný, žiadny väčší zvrat sa nekonal, preto nakoniec hodnotím iba ako podpriemer. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Podivné incidenty se dějí v sousedství v Buenos Aires a jsou povoláni tři paranormální experti, aby se tomu mrkli na kloub. Herecky a příběhově film sice neoslní, ale pokud dojde na strašení, tak je film velmi efektivní především díky působivé kameře, která bubáky snímá jiným stylem, než jsme doposud byli zvyklí. Atmosféra je nepříjemně dusná, hudba solidní a na lekačky také dojde. Zaujme i kreativní vzhled podivných "Monster" a nahý Glum pod postelí byl znepokojivý až až. Highlightem je zřejmě hned úvodní scéna, kde vznášející žena se brutálně omlátí o stěny v koupelně. Velmi příjemné překvapení, při kterém mě mrazilo a měl jsem většinu času nepříjemný pocit. 75% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Hm...cakal som viac. Ale zrejme to je preto, ze som pocul spanielcinu a s nou sa mi vybavi par skutocne vydarenych spanielskych hororov. Tento argentinsky je svojim podanim, dost zvlastny a chaoticky natoceny s divnymi dialogmi. Inak celkom originalna uletenost, co ma obcas aj slusnu atmosferu. Ako celok vsak slabsi priemer, ktory ma nechaval chladnym. Neodporucam, ale ak mate chut vidiet nieco "neotrele" smelo do toho. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 27. října 2017 na filmovém festivalu Morbido v Mexiku. (ČSFD)
  • Počas pandémie COVID-19 scenárista a režisér Demián Rugna prezradil, že pracuje na druhom návrhu scenára pre pokračovanie filmu. (Arsenal83)
  • Americký remake tohto hororu bol ohlásený len dva mesiace po premiére filmu v USA. Tá bola 21. septembra a remake bol potvrdený na prelome novembra a decembra. [Zdroj: dailydead.com] (Marceloo)

Související novinky

Guillermo del Toro chce v kinech znovu děsit

Guillermo del Toro chce v kinech znovu děsit

21.12.2018

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody, Purpurový vrch) se oficiálně upsal produkci anglicky mluveného remaku argentinského hororu Aterrados / Terrified pro studio Fox Searchlight. Původní… (více)

Reklama

Reklama