Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tina, podivínská a samotářská celní úřednice s ne právě přívětivým vzhledem, má podivný dar nepřirozeně vyvinutých čichových schopností. Na švédské hranici s Dánskem dokáže identifikovat kontraband tak, že u cestujících vycítí čichem strach, úzkost, provinění i jiné emoce. Ačkoli je v práci při odhalování pašeráků úspěšná, její soukromý život za moc nestojí. S povalečským přítelem žije prázdný „pro forma“ vztah ve skromné chatě u lesa, a z rodiny jí zůstal jen dementní otec v ústavu. Přitahuje ji příroda a mnohem více než s lidmi si rozumí s divokými zvířaty. Všechno se změní, když při své práci potká záhadného podezřelého vyvrhele, s podobně zvláštní tváří, jménem Vore. Oba jsou k sobě až záhadně silně přitahováni. (Pilot Film)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (114)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Chvilku trvá, než se divák dozví, proč pohledná Eva Melanderová je znetvořená až hanba. Ostatně podobně zrůdný Milonoff už dopředu tak trochu napoví. Fantastické drama lze samozřejmě chápat různě - jako příběh, který můžou natočit jen na severu, jako alegorii lidské společnosti, nebo jako tragický milostný příběh, co možná až tak tragický není. Důležitou roli hraje lyrická složka - nejlepší jsou vodopády, hned potom liška a v závěsu los. Lesní sex jen tak v nějakém filmu neuvidíte. Přes všechnu syrovost konec potěšil. Dal bych si larvu... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si myslel, že to bude podobenství nebo symbolistický film. Když nepočítám těch pár naivních a trapně jednoduchých symbolů ("splynutí" skrze sex), které bych nepočítal na prstů jedné ruky, tak tím ten film není. Tak jsem během filmu pořád čekal nějakou hlubší myšlenku, nějaký přesah. A k tomu taky nedošlo. Takže je to jen příběh o seznámení dvou vzhledově odpudivých lidí (abych nespoileroval, ale ono se to dá odhadnout), který se dělí na (odhadnutelný) kriminální příběh a na příběh romantický, přičemž se oba na konci prolnou. Ten nápad sice sám o sobě není marný, je slušně zahraný a ani kamera není k zahození a kdyby to mělo nějaké lepší tempo, většina scén nepůsobila déle než má a vystřihly se ty zbytečné scény, asi by se mi i líbil. Horší je, že tady jde jen o ten bizarní příběh, ale jinak je to naprosto prázdné. Což je dost blbý, když se to snaží tvářit strašně inteligentně. Nemůžu si pomoct, ale čekal jsem prostě víc a taky že tu potenciál na něco víc byl. Takhle zůstala jen zajímavá a ne úplně blbě vymyšlená historka, která je ale nudná a myšlenkově vyprázdněná. Lepší 2* ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

Hranica. Hranica medzi fantáziou a realitou. Medzi ľudstvom a "troolstvom". Žena oplodňujúca muža, muž rodiaci neoplodnené - jednovajcove trollčence. Aký je koniec ? Nechajte sa prekvapiť, "pozdravom z fínska". Ale "popis" k filmu je pravdivý. Je v ňom všetko, aj dráma, aj napätie, aj fantasy aj romantika, aj krimi. Zaujímavý škandinávsky počin. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu je nutností, abyste si o něm předem nic moc nezjišťovali. Znát pozadí postav předem by vám rozhodně pošramotilo překvapivý zážitek. Tina a Vore je opravdu prazvláštní neveselá podívaná, která svými syrově odpudivými scénami a pomalým tempem spíš více diváků odežene, než získá. Natočené je to citlivě a herecké výkony jsou úžasné (před ústřední hereckou dvojicí smekám), nicméně děj by potřeboval trochu svižnější spád. Ke konci se snímek už opravdu trochu táhne, což mi nedovolilo, abych ho více docenil. Rozhodně to však byl velice nevšední zážitek. [KVIFF 2018] ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Ach toto je riadna kktina... a jeden z dôvodov prečo severskou filmografiou trochu pohŕdam. Čo v žiadnom filme z tohto vrhu nechýba: 1) pomalé až slimáčie tempo 2) kamera skoro pol filmu zozadu nad rameno hlavnej postavy 3) mám nechutné postavy, tak ich proste musím ukázať nahých, prípadne súložiacich (čo je btw asi bez preháňania to najnechutnejšie, čo som v živote videl.) A tá detektívka bola taká, že.. gňagh. Čo ma pobavilo, tie ich jazvy, lebo vieš čo s takýmito robil Thor. ;-) Toto mohlo byť viac rozvinuté... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • V čase 01:03:00, když jede Tina (Eva Melander) autem, hraje píseň „På väg“ od zpěvačky Turid. (pornogrind)
  • Před českou kino premiérou proběhla premiéra na Karlovarském IFF 29. června 2018. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. května 2018 na filmovém festivalu Cannes. (ČSFD)

Reklama

Reklama