Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tina, podivínská a samotářská celní úřednice s ne právě přívětivým vzhledem, má podivný dar nepřirozeně vyvinutých čichových schopností. Na švédské hranici s Dánskem dokáže identifikovat kontraband tak, že u cestujících vycítí čichem strach, úzkost, provinění i jiné emoce. Ačkoli je v práci při odhalování pašeráků úspěšná, její soukromý život za moc nestojí. S povalečským přítelem žije prázdný „pro forma“ vztah ve skromné chatě u lesa, a z rodiny jí zůstal jen dementní otec v ústavu. Přitahuje ji příroda a mnohem více než s lidmi si rozumí s divokými zvířaty. Všechno se změní, když při své práci potká záhadného podezřelého vyvrhele, s podobně zvláštní tváří, jménem Vore. Oba jsou k sobě až záhadně silně přitahováni. (Pilot Film)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (114)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si myslel, že to bude podobenství nebo symbolistický film. Když nepočítám těch pár naivních a trapně jednoduchých symbolů ("splynutí" skrze sex), které bych nepočítal na prstů jedné ruky, tak tím ten film není. Tak jsem během filmu pořád čekal nějakou hlubší myšlenku, nějaký přesah. A k tomu taky nedošlo. Takže je to jen příběh o seznámení dvou vzhledově odpudivých lidí (abych nespoileroval, ale ono se to dá odhadnout), který se dělí na (odhadnutelný) kriminální příběh a na příběh romantický, přičemž se oba na konci prolnou. Ten nápad sice sám o sobě není marný, je slušně zahraný a ani kamera není k zahození a kdyby to mělo nějaké lepší tempo, většina scén nepůsobila déle než má a vystřihly se ty zbytečné scény, asi by se mi i líbil. Horší je, že tady jde jen o ten bizarní příběh, ale jinak je to naprosto prázdné. Což je dost blbý, když se to snaží tvářit strašně inteligentně. Nemůžu si pomoct, ale čekal jsem prostě víc a taky že tu potenciál na něco víc byl. Takhle zůstala jen zajímavá a ne úplně blbě vymyšlená historka, která je ale nudná a myšlenkově vyprázdněná. Lepší 2* ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Impozantní film o tom, kterak trollové na severu Evropy nevymřeli. Ono o trollech se všeobecně ví snad jen to, že jsou tupí jako sedlo od koně a smradlaví jako CH3(CH2)2COOH vylitá v květináči. Co se skutečně nevědělo, bylo to, že troll-samec má vagínu a trollice-samice má chuj podivného vzezření. Rovněž se doposud netušilo, že troll (bez ohledu na to, zdali má vagínu či chuj podivného vzezření) disponuje vlastnostmi mozkomora ergo vycítí pocity u člověka-netrolla. Nezapomenutelný a současně silně znepokojující film. 85% Celosvětový příjem k 6. 3. 2019: $944,990 ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vhodný materiál pro gender studies. 1) Spoiler! Nejlepší pro diváka je, když o tomto filmu neví vůbec nic. Takže si můj komentář i cokoli dalšího přečtěte až po zhlédnutí snímku._____ 2) Vlastně ani nevím, jestli se mi toto podobenství o lidstvu a jeho existenci či o hledání vlastní identity (Abbasi) líbilo anebo ne. Ale s určitostí vím, že jsem snímek sledoval se zájmem a s napětím._____ 3) Málokdy se mi stane, že zírám na obrazovku s otevřenou pusou...v mém věku už fakt zřídkakdy. A tady jo!_____ 4) 37letý Peršan Ali Abbasi (scénář, režie) studoval na Teheránské polytechnické universitě do roku 2002, kdy emigroval do Švédska. Bakaláře v architektuře získal na Královské akademii věd ve Stockholmu v roce 2007. Dále studoval na Národní filmové škole v Dánsku, kde absolvoval krátkým filmem M for Markus v roce 2011. Nyní žije v Kodani._____ 5) První koncept scénáře napsal 50letý švédský spisovatel John Ajvide Lindqvist podle vlastní povídky Gräns. Poté režisér Abassi najal Isabellu Eklöfovou, aby textu dodala více psychologického realismu (jak řekl). Casting sám trval rok a půl._____ 6) Příjemnou 44letou Švédku Evu Melanderovou (celnice Tina) se podařilo maskérům přesvědčivě zohyzdit stejně jako 38letého Fina Eera Milonoffa (Vore). Maskovací práce začínaly ve dvě hodiny ráno, aby byli herci připraveni na natáčení._____ 7) Výstižný koment: Jirka_Šč****. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Príbeh colnej pracovníčky s výnimočným darom, ktorý sa odohráva na švédskej hranici s Dánskom nie je len o hranici ako takej, ale i o hraniciach medzi ľuďmi. O tomto bizarnom príbehu je dobré vedieť čo najmenej, výnimočným až svojským spôsobom rozpráva o neznášanlivosti a odlišnosti. Žánrová prepletenosť nie je na škodu, kamera je odvážna a prehlbuje zážitok. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Odvážný a podivný film, kterým bych mohl strašit malý děcka. Obličeje hlavní hrdinů totiž sympatie zrovna nevzbuzovaly, ale faktem je, že takovýhle příběh jsem nikdy předtím neviděl. Mytologie trollů přenesená do dnešní společnosti je originalita jako prase a i když je tam scéna, ze který bych blil, šoupnu tam s odřenejma ušima čtvrtou pecku. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Před českou kino premiérou proběhla premiéra na Karlovarském IFF 29. června 2018. (Varan)
  • V čase 01:03:00, když jede Tina (Eva Melander) autem, hraje píseň „På väg“ od zpěvačky Turid. (pornogrind)
  • Eva Melander musela před natáčením přibrat 20 kg. Každý den pak strávila 4 hodiny pod rukama maskérů. (dogma97)

Reklama

Reklama