Reklama

Reklama

Finch

Trailer

Tom Hanks hraje Finche, muže, který se vydá na dojemnou a důležitou cestu s cílem nalézt v nebezpečném a zpustošeném světě nový domov pro svoji neobvyklou rodinu – svého milovaného psa a nově zkonstruovaného robota. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tohle je teda pořádný fail. Hlavně bych rád věděl, proč ten film vůbec vznikl, protože v tomhle podání je naprosto zbytečný a o ničem. Finch putuje se svým psem a robotem kdovíkam, na nikoho nenarazí a... to je vlastně všechno. Robot je inteligentní, umí mluvit, Finch ho učí starat se o psa a vůbec vše co zná, protože se časem dozvíme, představte si to, že pomaličku ale jistě nevyléčitelné umírá! A tohle trvá dvě strašně nudné hodiny a není to ani dramatické, ani poetické, ani to v sobě nemá nic zajímavého, spíš to jde odnikud nikam a čeká se jen na to, až Finch co nejpatetičtěji a nejsentimentálněji umře. Ani srdce to nemá, spíš takové falešné, vyděračské. Občas to zachraňuje kamera, občas hlášky toho robota, ale víc kladů v tom prostě nevidím. První polovina ještě jakž takž ušla, ale ta druhá to celé poslala do kelu už totálně. Fakt mě ten film dost vytočil. Mám hodně rád filmy o přátelství člověka a robota, říkal jsem si, že tohle mi prostě musí sednout a hůř než jako příjemný průměr to dopadnout nemůže... a ve finále takové strašně zklamání. Já už ten svůj komentář budu muset pomalu ukončit, protože už bych asi jenom nadával. Nicméně ještě podotknu, že Tom Hanks to sám s robotem a psem fakt neuhrál. I tohle totiž dost podpořilo moje hodně mdlé dojmy z toho filmu. Ach jaj, ach jaj... Lepší 1* ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Po celou (neopodstatněně dlouhou) stopáž jsem se nedokázal naladit na pospolu neštymující stylizaci "robotího strýčka Jedličky, psa a rodinných eskapád ťuťu-ňuňu lobůtků jak z Číslo 5 žije/Wall-Eho" a beznadějného postapa "kde člověk člověku vlkem à la Cesta". A to pak standardně dobrý (jakkoli rutinérský) výkon Hanse spolu se solidním tempem i vizuálem již mnoho nespasí. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Naprosto neoriginální, ničím neobjevný film do písmene splňující kritéria učebnicové amblinovky. A v tom je zároveň i jeho síla, protože takové jednoduché, ale milé a dobrosrdečné, filmy na trhu docela chybí. Rozhodně potěší sympatické obsazení, přičemž pro Toma Hankse je to jakožto jediného zástupce člověka v podstatě one man show. Trpím slabostí pro road movie žánr, obzvlášť v působivých postapo kulisách a za tónů kytary Gustava Santaolally. Miguel Sapochnik měl na starost ty nejlepší epizody Game of Thrones, stejně jako množství výborných epizod jiných seriálů, ale tady mi jeho režie přišla maličko rutinní a rozhodně mohla být autorsky výraznější. Finch se o žádné velké inovace ale viditelně nesnaží a to, co dělá, tedy střídavě baví a dojímá, dělá dobře. ()

JASON_X odpad!

všechny recenze uživatele

V hlavní roli ikona filmového kýče a slizkého patosu Tom Hanks, k němu jeho "milovaný" čokl, "roztomilý" robot, a tihle všichni klauni v "dojemném příběhu o hledání domova". Ne, tak tohle opravdu nemohlo dopadnout dobře. Sci-fi? Drama?? To jako vážně??? Kromě malých dětí, kterým to samozřejmě ze srdce přeju, osloví a potěší tenhle bezbřehý oceán nasládlého kýčovitého průjmu především senily, fanoušky komisaře Rexe (kteréžto množiny většinou splývají), příznivce "laskavého", "hřejivého" a hlavně infantilního humoru, tedy třeba ctitele Špílbergových filmů, nebo podobná individua... kterým to vlastně přeju taky, dobře vám tak! Vždycky, když tu podobný sentimentální hnůj vidím v červených číslech, děkuju všem bohům, že nejsem tzv. "normální". Kvůli těm malým dětem, výpravě a postapo exteriérům jsem plánoval dát aspoň jednu, ale ne, ne, téhle žumpě vážně nemohu, to bych si pak musel před zrcadlem naplít do xichtu. ()

Zajímavosti (14)

  • Jako producent na filmu pracoval Robert Zemeckis a zanechal na něm stopu v podobě několika odkazů na film Forrest Gump (1994). Postava Finche (Tom Hanks) nosí ve snímku několik velice podobných kusů oblečení jako postava Forresta Gumpa, a to novější model sneakers Nike, stejné červené sportovní kraťasy Adidas a bílý oblek. (korbitch22)
  • Snímek byl oficiálně oznámen v říjnu 2017 pod původním názvem „BIOS“, posléze byl projekt přejmenován na Finch a tento název se stal konečným. (freelex)

Související novinky

Ethan Hawke A Ewan McGregor jako bratři

Ethan Hawke A Ewan McGregor jako bratři

31.08.2021

Streamovací služba Apple oznámila nové drama s hvězdným obsazením. V novince Raymond & Ray si zahrají Ethan Hawke (Zoufalství a naděje) a Ewan McGregor (Birds of Prey). Oba pak ztvární nevlastní… (více)

Apple ukořistil Coenova Macbetha

Apple ukořistil Coenova Macbetha

13.05.2021

Streamovací služba Apple TV+ pokračuje v zajímavých akvizicích. Po nedávném zakoupení nové sci-fi Finch s Tomem Hanksem tentokrát společnost pořídila práva na distribuci prvního sólového filmu Joela… (více)

Nové sci-fi Toma Hankse míří na Apple

Nové sci-fi Toma Hankse míří na Apple

05.05.2021

Streamovací služby mezi sebou soupeří jako nikdy předtím. Každý chce mít svoji velkou fantasy (Hra o trůny, Pán prstenů, Zaklínač), každý chce mít své oscarovky (Chicagský tribunál, Sound of Metal,… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama