Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 1

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (343)

BMW12 

všechny recenze uživatele

O Tedovi Bundym jsem dosud neslyšel, takže jsem rád, že se o něm natočil film. Byl to specifický člověk, navenek se tvářil hrozně mile a ženy ho milovaly, celou dobu prohlašoval, že je nevinný a člověk tak nevěděl, jak to doopravdy je. Konec byl tedy celkem šokující. Člověk opravdu nikdy neví, koho vedle sebe má. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

S filmy ze soudních procesů se nám v posledních letech roztrhl pytel a tento film je jeden z těch lehce průměrnějších. Do konce filmu nevíme, jestli je souzený člověk vinný, nebo není, napětí postupem času stoupá a vidět samotného obžalovaného zároveň jako svého obhájce je dost zajímavé. Současně je zde zfilmování pojato z druhého konce, a to ze strany běžného rodinného života Teda Bundyho a jeho následného odvedení a fráze "s lidskou tváří" by se dala aplikovat i na tento způsob vyprávění. Film stojí z většiny svého úspěchu jednak na skutečných událostech, ale hlavně na výkonu Zaca Efrona, kterému tahle role prostě skvěle sedla a vlastně si v ní ani nedokážu představit nikoho jiného. Potěší i sekundující Lily Collins, John Malkovich a další známé tváře. Ve výsledku jsem se vůbec nenudil, jak jsem se původně bál, film ubíhal rychle a v druhé polovině soudního procesu bylo šikovně až do konce budované napětí okolo finálního verdiktu. Dlouho odkládaná záležitost, která určitě diváka nezklame, ale nemůžu říct, že by mě to vyloženě radostí házelo z křesla. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Všetci si myslia, že vrahovia sú upíri, ktorí vyliezajú v noci, ale nič nie je ďalej od pravdy. Vyzerajú ako úplne normálni ľudia. Každý z vás sa kedykoľvek môže stať vrahom.“ Dosť zvláštny, ale nakoniec musím priznať, že nie úplne márny zámer poňať jedného z najbeštiálnejších sériových vrahov v dejinách ľudstva ako v podstate ukecaného a príjemného sympaťáka. Zac Efron (ktorý to aj produkoval), sa v úlohe dokonale našiel a nemá chybu. Rovnako ma potešili mnohí známi herci vo vedľajších úlohách, pričom sa mi páčili aj tí, ktorých obecne nejako extra nemusím (John Malkovich, Jim Parsons, Haley Joel Osment). Retro atmosféra potešila, ale paradoxne je vizuálne až tak dobre spracovaná, až mi samotný film pripadal dosť lacný a nevzhľadný. Oceňujem absurdnosti, na ktorých je najlepšie, že fakt vznikli podľa skutočných udalostí (skok z okna, žiadosť o ruku). ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

To je jako když si u řeznika koupím nejlepší maso a doma ho při přípravě neochutím. Tak takové zklamání z toho zmařeného potenciálu jsem cítila. Připodobnit Bundyho k lamači dívčích srdcí a ukončit film s dojmem, že to byl fakt "sympoš, co měl jen smůlu" je dost neúcta ke všem těm zabitým dívkám. Pokud chtěl autor vyvolat v divákovi dojem pochbyností, jestli to Bundy vůbec spáchal, tak to by bylo hodně odvážné a určitě by to šlo udělat líp. Pokud to byl jen nechtěný efekt, tak to o filmu vypovídá vše. Začátek té jejich lásky byl takový crigne. Kdo ty dialovy psal :D, kdo nechal ty herce tvářit se u toho jako měsíček na hnoji. Co ale musím pochválit je celková sekvence scénáře a reálné záběry. Těch bych klidně uvítala víc. Pak zase přišel cringe, kde si Ted užíval nucené idilické chvilky s rodinkou a mezitím šly zprávy o zabitých dívkách. Jim bylo celkově věnováno málo prostoru. I kdyby tam byl jen prostřih na temnou postavu, aby to taky vyvolalo pocit strachu. Tohle není love story. Jako nápad dobrý, ale to provedení mě nutilo se kroutit v křesle, jak to nesedělo. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

OK - výstavba není nejšťastnější a film se až příliš věnuje vztahu s Liz Kendall, což mi nepřijde úplně adekvátně záživný aspekt Bundyho story (dá celkem divácky zabrat v první hodině). I tak se mi to ale líbilo, i jako pěkný doplněk k BUNDY TAPES, potěšilo v obsazení a to zejména své hlavní role - skvělýho Efrona, který překvapil i ďábelským charisma a jsem na něj upřímně do budoucna zvědav. A jasně, přes vyzývavý název chybí samo vraždění, dětství, poprava a třeba větší prostor pro neuvěřitelný útěky, za mě ale závěr silný, dojem dobrý. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • Ted Bundy byl sériový vrah, násilník a nekrofil a za své činy byl 24. 1. 1989 ve věznici na Floridě popraven v elektrickém křesle. Dokonce byl spuštěn ohňostroj po jeho smrti. (ARI50)
  • Skutočné priezvisko Liz (stvárnila ju Lily Collins) bolo Kloepfer. Kendall bol pseudonym používaný pre tento film. (chesterko)
  • Natáčelo se v USA ve státu Kentucky, konkrétně ve městech Covington a Fort Thomas. Točilo se od 17. ledna do 27. února 2018. (BMW12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno