Reklama

Reklama

Unfriend

  • Německo Friend Request (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Laura je jednou z najpopulárnejších dievčat svojej školy. Keď jedného večera na sociálnej sieti potvrdí žiadosť o priateľstvo podivnej samotárskej dievčine, ani v tom najhoršom sne by ju nenapadlo, aký to bude mať dopad. Po neustálom kontaktovaní množstvom správ, komentárov k jej osobe, telefonátov, no najmä konflikte v školskej jedálni, nadobúda dojem, že najlepším rozhodnutím bude dané "facebookové priateľstvo" raz a navždy prerušiť. Neubehne však dlhá doba a presvedčí sa, že tento krok bol ďalšou obrovskou chybou. Zúfalú dievčinu Laurin krok natoľko rozruší, až spácha samovraždu. Napriek tomu, že sa sprvoti zdá, že je všetkému trápeniu koniec, peklo ešte len začína naberať na obrátkach. Daná udalosť totiž spúšťa sled záhadných úmrtí, za ktorými stojí temná stránka zosnulej Mariny. Zlovestný duch bude putovať svetom živých dovtedy, kým sa nepomstí všetkým Lauriným priateľom, vrátane jej samotnej. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (186)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Už jsem sem chtěl na ty duchařské, čarodějnické a vymítačské filmy, totálně vysrat a zbytek hororového maratonu, sem chtěl jet hlavně ty letní tábory a podobný řezničiny. Tu na mně vyskočil Unfriend a já si řekl, no Němce jsme ještě neměl a šel do toho. A chyba to rozhodně nebyla, byť film nějakých čtyřicet minut, jede styl styl ala Mark Zuckerberg, tak první oběť hned nasadí jiný styl. A pokuď čekáte že to bude nudná vybíjená, s nudnou čarodějnicí, nenechte se zmýlit, gore je velice povedené a co oběť to nějaké lahodné gore. V tomhle ohledu krev stříká na všechny strany, ale ani o lekačky neni nouze, natož pak o parádní atmosféru. Režisér dü Němec tedy překonává jakýkoliv film, na tohle téma, co sem v poslední době měl možnost vidět. Protože ta proměna hrdinů, z frajerů co sou těžce v pohodě, na trosky bez života a sou schopni všeho, to se jen tak nevidí. Takže k tomu všemu si připočte celkem sympatické obsazení a lehce geniální konec, který aspiruje na nejlepší wow konec. A nebojím se říct, že film mi lehce připomínal předloňský It Follows a soundtrack tenhle dojem, jenom umocňuje. Je tu tedy jedna věc, která mi nejde na rozum, teda napadli mně různé varianty : posedlost, šílené zoufalství umocněné adrenalinem a nebo nízká gravitace. Narážím tím na to, co se stalo v nemocnici, problém je v tom že ve filmu tohle neni vysvětleno. Takže se musím spokojit s tím, že zrovna kolem prolítali mimozenšťani a zkoušeli ho unést. Navíc o stalkingu ví i král popu https://www.youtube.com/watch?v=Zi_XLOBDo_Y přijde mi trefné tedy sem hodit, ten song. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Už žádné čury mury muří nožky, lektvary z babského ucha a nucení dětí k obezitě, aby zaplnily troubu. Teď čarodějnice preferují trošku drsnější stalking po webových systémech.. Ano, je tam pár lekaček u kterých je vhodné mít u sebe náhradní spodní prádlo a osobu schopnou provést masáž srdce, ale to je u „Bullying Bimbula“ asi tak vše, čím může zapůsobit. Ztrácejíce drahocenné přátele po stovkách bych na místě hlavní hrdinky zažaloval Zuckerberga.. ()

Reklama

kolda1990 

všechny recenze uživatele

No tak to brr teda, musím říct, že mě snad ještě nikdy takhle horor neděsil jako tento, lekačky fungovaly neuvěřitelně. Mražení v zádech, který jsem neměl ani za mých dětských let. Téma sociálních sítí pro mě sice nezajímavé, ale tady to prostě člověk odpustí. Moderní horor, který stojí za to vidět. Tak doufám, že to bude klidná noc:) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je to prostě nuda. Film nevyděsí (maximálně na vás vyskočí nějaký ksicht) a jediné, co bych jako hororové označil, byla ta psycho videa na profilu té holky. Postavy nesympatické a jejich osud mi byl ukradený. Ale tak jako jo, líbilo se mi, jak se ten nápad někam posouval a i ten konec se jakž takž dal. Jo a asi jednou jsem se lekl. 2* ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Německý Horor a taková pecka ?? Možná to bude tím, že režisér nevybral do role žádného němce nebo odpudivou němku. Jeden z nejlepších Hororů v cyber žánru (Facebook). Některé lekačky tak děsivé, až mě občas zabolelo u srdce a to už je co říct. Hudba perfektní - závěrečné titulky jsem si pustil rovnou dvakrát. Parádní, děsivý Horor, doporučuji. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen v Kapském Městě v Jižní Africe. (ARI50)
  • V 56. minutě je ve vyhledávači složek pacientů vyplněno „křestní jméno: Nedifar, příjmení: Marina“. Po otevření Marininy složky už je jméno zadáno správně. (Morrighan)

Reklama

Reklama