Reklama

Reklama

Unfriend

  • Německo Friend Request (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Laura je jednou z najpopulárnejších dievčat svojej školy. Keď jedného večera na sociálnej sieti potvrdí žiadosť o priateľstvo podivnej samotárskej dievčine, ani v tom najhoršom sne by ju nenapadlo, aký to bude mať dopad. Po neustálom kontaktovaní množstvom správ, komentárov k jej osobe, telefonátov, no najmä konflikte v školskej jedálni, nadobúda dojem, že najlepším rozhodnutím bude dané "facebookové priateľstvo" raz a navždy prerušiť. Neubehne však dlhá doba a presvedčí sa, že tento krok bol ďalšou obrovskou chybou. Zúfalú dievčinu Laurin krok natoľko rozruší, až spácha samovraždu. Napriek tomu, že sa sprvoti zdá, že je všetkému trápeniu koniec, peklo ešte len začína naberať na obrátkach. Daná udalosť totiž spúšťa sled záhadných úmrtí, za ktorými stojí temná stránka zosnulej Mariny. Zlovestný duch bude putovať svetom živých dovtedy, kým sa nepomstí všetkým Lauriným priateľom, vrátane jej samotnej. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (186)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že sa na to nedalo pozerať, alebo, že tam nezafungovala nejaká tá atmosféra.. Jednoducho len mám pocit, že je to tak trochu vykrádačka. Pripomínalo mi to japonské horory zmiešané s klišé tých amerických. Pokiaľ už mám pri sledovaní pocit, že toto som už niekde videla a ani nie raz, tak to celkovo zníži zážitok, ktorý z filmu na koniec mám. ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Obrovské prekvapenie z Nemecka.Táto fúzia "Cyber hororu" a "Witchcraftu" vyšla fakt na výbornú.Zopár (aj keď klišé) fungujúcich lakačiek nechýba.Herecke obsadenie celkom sympatické,typické pre tieto teenagerske kúsky.Technická stránka a celkové spracovanie mi dosť pripomína ostatné novodobé duchárske kúsky spoza mláky.Ono celkový ten Americký "look" sa nedá filmu uprieť.No to je asi jedine,čo by som vytkol.Inak spokojnosť! 80% ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Už jsem sem chtěl na ty duchařské, čarodějnické a vymítačské filmy, totálně vysrat a zbytek hororového maratonu, sem chtěl jet hlavně ty letní tábory a podobný řezničiny. Tu na mně vyskočil Unfriend a já si řekl, no Němce jsme ještě neměl a šel do toho. A chyba to rozhodně nebyla, byť film nějakých čtyřicet minut, jede styl styl ala Mark Zuckerberg, tak první oběť hned nasadí jiný styl. A pokuď čekáte že to bude nudná vybíjená, s nudnou čarodějnicí, nenechte se zmýlit, gore je velice povedené a co oběť to nějaké lahodné gore. V tomhle ohledu krev stříká na všechny strany, ale ani o lekačky neni nouze, natož pak o parádní atmosféru. Režisér dü Němec tedy překonává jakýkoliv film, na tohle téma, co sem v poslední době měl možnost vidět. Protože ta proměna hrdinů, z frajerů co sou těžce v pohodě, na trosky bez života a sou schopni všeho, to se jen tak nevidí. Takže k tomu všemu si připočte celkem sympatické obsazení a lehce geniální konec, který aspiruje na nejlepší wow konec. A nebojím se říct, že film mi lehce připomínal předloňský It Follows a soundtrack tenhle dojem, jenom umocňuje. Je tu tedy jedna věc, která mi nejde na rozum, teda napadli mně různé varianty : posedlost, šílené zoufalství umocněné adrenalinem a nebo nízká gravitace. Narážím tím na to, co se stalo v nemocnici, problém je v tom že ve filmu tohle neni vysvětleno. Takže se musím spokojit s tím, že zrovna kolem prolítali mimozenšťani a zkoušeli ho unést. Navíc o stalkingu ví i král popu https://www.youtube.com/watch?v=Zi_XLOBDo_Y přijde mi trefné tedy sem hodit, ten song. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších hororov posledných rokov napriek modernej facebookovej téme. Ľakačky sú vydarené, hoci v niektorých záberoch je vidieť takmer amatérske triky. Nevadil mi ani v celku jednoduchý príbeh, pretože tá thrillerová časť bola pozoruhodná. Film je tématicky inovatívny, herci samozrejme nie sú dokonalí, ale za pokus o niečo nové resp. iné môžem snímok len pochváliť. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení je asi trochu ovlivnění tím, že jsem čekal propadák. Takže je to takový lepší průměr, ale ty čtyři mu prostě hodím. Fakt mě to celkem chytlo a vůbec to nebylo nějak debilní. Fungovalo to naprosto skvěle, je to opravdu spíš thriller, kam režisér hodil pár lekaček. Ale dost tomu dodávají sympatičtí herci a námět, který osloví. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen v Kapském Městě v Jižní Africe. (ARI50)
  • V 56. minutě je ve vyhledávači složek pacientů vyplněno „křestní jméno: Nedifar, příjmení: Marina“. Po otevření Marininy složky už je jméno zadáno správně. (Morrighan)

Reklama

Reklama