Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Recenze (157)

okkac 

všechny recenze uživatele

Zpočátku skromné SW, kde je v epizodě jen do 5 postav, pak zase epizoda připomínající časy SG-1, ale finální epizoda od Taiky to celé zachraňuje a je o mnoho lepší, než co jsem viděli s The Rise of Skywalker v kinech. Zpočátku celkem zklamání a rozčarovanost, aby se to pak přehouplo v natěšenost na další sérii. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Ukáž ten trik s rukou.“ Pôvodne som to plánoval absolútne ignorovať s tým, že je mi to fakt jedno napriek tomu, že mám rád Jona Favreaua alias Happho Hogana alias Šéfa. Potom som si ale povedal, že skúsim aspoň prvú epizódu. A tak som nekompromisne pred televízor nahnal pani manželku, pustili sme sa do toho... a behom pár dní padla celá séria. Bohužiaľ, neznamená to, že je dokonalá. Po bohovskom a nákazlivom rozjazde (a pred slušným dojazdom) sa začnú vyskytovať nielen scény, ale i celé časti, ktoré sú nudné a pokojne by sa to bez nich zaobišlo. Vadilo mi aj to, že napriek istej snahe seriál nemá hlavnú dejovú linku. Jednotlivé diely sú uzavreté, nijako extra nesúvisia s tými predchádzajúcimi a za istých okolností by ste ich dokonca vinou toho/vďaka tomu mohli pozerať na preskačku. Plus úroveň scenárov nie je príliš vysoká; miestami som si pripadal ako v Herkulovi s Kevinom Sorbom. Nepochopil som, prečo hrdina nemal žiadny plán; v podstate iba lietal z bodu A do bodu B a odtiaľ do bodu K, ale (česť výnimkám) nie preto, aby vyriešil svoj hlavný "problém", ale proste len tak resp. aby sa schoval alebo aby zarobil peniaze. No a teraz plusy. Hlavná postava je napriek tajomnosti prekvapivo sympatická a má niečo do seba, hoci som nepochopil, prečo ju hrá relatívne známy herec. Akčné scény ani efekty nie sú svetoborné a miestami drhne logika (prečo nenasadli v noci do vypnutého AT-AT?), ale ako celok je to tak svižne natočené (a minutáž jednotlivých častí je značne rozumná), že sa proste bavíte a to tak, že dosť dobre. Najviac pochopiteľne na vzťahu medzi Mandalorianom a „XYZ“. Vôbec som netušil, že tu „XYZ“ bude, ale akonáhle sa na konci prvej epizódy fenomenálne zjavil, srdce mi začalo prudko biť a v každej scéne s ním som sa nasprostasto a mimoriadne spokojne usmieval (najviac asi pri sŕkaní polievky). ()

Reklama

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všetko ,čo Star Wars toto desaťročie posral ,to dokázal Mandalorian opraviť behom ani nie mesiaca od premiéry. Viem ,že vám sequel trilogy zarobí viacej ako toto ,ale nemohlo to vyzerať takto Disney? Ak táto celá prvá sezóna mala byť kampaň typu prečo si predplatiť Disney+ ,potom sa vám to podarilo. SHUT UP AND TAKE MY MONEY! Chcem viac takéhoto obsahu! Vlastne nie nechcem, ja o to ŽIADAM! ()

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série Manda zestrála s grácii a na znovu zhlednutí člověk docení spoustu věcí, kterých si tehdy nevážil. (Kenoni a Boba umí dát věci do perspektivy) Téměř nespatřitelné efekty, převážně solidní, nápaditá akce, využití mandalorianských pomůcek, apod. Do toho to perfektně stanovilo svět po impériu a během nové republiky na vnějších okrajích, vybudovalo to dnes už jednu z nejoblíbenějších a nejikoničtějších SW postav Dina Djarina, který si zde projde krásným vývojem z bezcitného lovce odměn, až po starostlivého opatrovníka nevinné bytosti, který překoná i svou nenávist k droidům. To vše se zpečetí v dokonalém finále, jasně vysvětlující proč zrovna Grogu ho změnil. Krásná, jednoduchá pocta Star Wars a westernům, která zachycuje proč OT tehdy tak fungovalo. Žádný přehnaný capiny, jen poctivá inspirace standardními žánry s obratem Sci-Fi / fantasy světa, která je poctivě udělaná. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Zo zaciatku ako to zacali vysielat som to uplne ignoroval, no cim dalej tym viac som v myslienkach k tomu vracal, ze si to budem musiet pozriet. Som predsa fanusik SW a celkom ma lakalo mat svet SW castejsie v obyvacke. Ked vidim tie svetielka v Mandovej lodi, hned mam usmev na perach. Prve casti ma celkom chytili, bol som spokojny, aj ked pred samotnym serialom som nemal velke oci, nevedel som co cakat. V strede serie boli dve casti, ktore boli slabsie, no potom sa vsetko vratilo do starych dobrych kolaji a tie tri posledne casti boli super. Mando je fakt borec, na ktoreho si v galaxi nemoze len tak hocikto dovolovat, no je to aj fasa otec :-). Tazko si k nemu vytvorit nejaky vztah, kedze ma svoj kodex a tym sa riadi, no cez to vsetko vidiet, ze je to spravny chlap. Baby Yoda sa ale tiez nenecha zahanbit. Tie scenky s nim su fakt funny, nebyt tejto priserky, tak 60% lukdi by o serial ani nezakoplo. "Come on baby, do the Magic hand thing." Tesim sa na druhu seriu, snad sa vyvarujeme slabsim castiam. Btw, chcelo by to rozpracovat nieco na com by mohli stavat do buducna, dat tomu nejaku vyssiu myslienku. Prva seria by mohla byt taka zoznamovacia so vztahmi okolo Manda, no uz by to chcelo nejako ukotvit do celeho univerza aby sa z toho nestala jedna velka strata casu. "This is the way." ()

Galerie (129)

Zajímavosti (34)

Reklama

Reklama