Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2

(série)
Trailer 2
USA, 2020, 5 h 21 min (Minutáž: 32–52 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (163)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

NOOO, DAT'S NOT DA WAAAY! *Jar Jar Binks angry noises intensifies*.... Rosario Dawson je jako Ahsoka vlhkej sen, ale jinak seriál jede v těch samejch neoriginálních kolejích. To že je seriál populární mě reálně fakt nezajímá. Finální satisfakce nulová.... 6,9 vibrátorů z beskaru z 10 ()

Vavča 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sezóna začíná fakt mizerně, jakoby tvůrci zapomněli v čem byla síla jedničky, a místo příběhu a pestrého světa je to jakýsi zoufale neoriginální monster hunt vykrádající, kde co. Kvalita dílů jde potom nahoru, ale je poznat, že chybí Taika Waititi, magie a kouzlo nečekaného je pryč, byť uvidíme členy řádu Jediů, Katee Sackhoff, uvidíte staré známé, staví se i Boba Fett. Přes ten všechen vděčný fanservis a celkem impresivní souboje se nemohu zbavit pocitu, že na scénáři si mohli dát více záležet. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Zdaleka nejen) finále série je esencí těch poctivých, pravých Star Wars, Od doby, co značku převzal Disney se naprosto bez výhrad povedl jen Rogue One, který to v sobě taky měl. Ale Mandalorian, ten v sobě má hlavně tu neopakovatelnou atmosféru původní trilogie. A to se cení! A celá druhá řada je navíc minimálně o stupeň lepší, než ta první. Zajímavější příběhy, děj se konečně někam posouvá, více akce, návrat spousty starých známých, naprosto neskutečná atmosféra, perfektní vizuál, úžasná hudba, dokonale rozkošný Grogu... Tady to prostě je. Takhle měla vypadat trilogie! Alespoň na seriálovém poli se ale Stae Wars daří, pokud takhle budou vypadat všechny připravované seriály (nebo alespoň většina), vůbec bych se nebránil tomu, kdyby žádné filmy už nikdy nebyly. Tohle je ten správný způsob! Pecka. 95%. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mandalorianovi je často vyčítána epizodičnost,kdy se děj neposouvá a některé epizody co mohou zdát zbytečné,ale co naplat když i tyhle "zbytečné" epizody dokáží nabídnout fanouškovi SW víc než celá poslední trilogie (a část té prostřední).Mě osobně to vyhovuje a druhá řada se mi líbila ještě víc než ta první a to co předvedli Favreau a spol v poslední epizodě mě regulérně dostalo a po delší době mi připomnělo proč miluju SW a proč sem byl na New Hope asi 6x v kině.Závěrečných cca deset minut sem si pustil asi 3x za sebou a nebylo to zřejmě naposledy.Jestli někdo Mandovi vyčítá,že je to laciné podbízení fanouškům,tak ať.Já sem fanoušek a přesně takový fan-service od SW čekám (a tím nemyslím ten splácaný jakože fan-service co předvedlo Rise Of Skywalker)...90% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rychlé, svižné a občas trochu monotónní a schématické, spoléhající na zaručenou auru Star Wars univerza. A popravdě řečeno, obvykle to funguje. A i když je většina dílů v podstatě dějově na jedno brdo, je Mandalorian narvaný takovým množstvím odkazů, replik a klasických hračiček, které máme v SW rádi, že se mu ledacos dá odpustit. Pascal je jeden z mála herců kde stačí hlas na veškeré hraní. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (100)

  • Boba mimo iné prezradí aj to, že Jango Fett bojoval v Mandalorianskej občianskej vojne (Mandalorian Civil War). V tomto konflikte, ktorý sa odohral ešte pred Epizódou 1 (1999) spolu bojovali dve frakcie Mandalorianov. Jedna bola za mierové spolunažívanie s ostatnými svetmi, zatiaľ čo tá druha chcela, aby Mandaloriani zostali obávanými bojovníkmi a zabijakmi. S pomocou rytierov Jedi vyhrala pokroková, pacifistická frakcia. Porazení agresori odišli do exilu a sformovali tzv. Dead Watch - skupinu, ktorá vychovala Din Djarina (Pedro Pascal). Nie je jasné, na ktorej strane v tomto konflikte stál Jango Fett, je však pravdepodobnejšie, že to bolo na strane pacifistov. (ČSFD)
  • Herec Timothy Olyphant zde ztvárnil velmi podobnou postavu jako ve westernovém seriálu Deadwood (od r. 2004). Tato skutečnost podtrhuje, že celý seriál The Mandalorian je ve westernovém stylu. (Sidarius)
  • V tomto díle se objevila v jedné z rolí další známá persona ze světa slavných sci-fi filmů, a to Michael Biehn, který hrál vojáka z budoucnosti Kylea Reesea ve filmu Terminátor v roce 1984 (mihl se i v Terminátorovi 2, 1991) a velitele vesmírných mariňáků Dwaynea Hicksa ve filmu Vetřelci (1986). Na některé rysy těchto dvou slavných postav jsou dokonce v Mandalorianovi i dvě reference. (Sidarius)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama